reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

reklama
A jednak weszłam na Forum no ale mam problem :(

Młody dostał biegunki... na szczęście nie gorączkuje bo to by świadczyło o wirusach lub innej chorobie.
Mam pytanie: Czy któraś z Was podaje maluszkowi probiotyki? Pediatra i położna poradzili mi zakupić takowe i teraz nie wiem jakie są najlepsze... Muszę małego szybko wyleczyć bo za tydzień mały ma być szczepiony...

Mysio podobno na biegunkę jest dobry Lakcid, spróbuj podać Gabrysiowi, na pewno mu nie zaszkodzi. Lakcid reguluje pracę jelit, pomaga przy zielonych kupkach i biegunkach właśnie. I nie jest drogi - ja płaciłam ok. 14 zł.

Jesli chodzi o probiotyki, to sama muszę się dowiedzieć od pediatry jaki będzie najlepszy...

Mysio, lakcid jest probiotykiem i ja podaje malemu od jakiegos miesiaca codziennie w dwoch dawkach - pol fiolki rano, pol wieczorem. a po ostatnich nocnych przebojach mam zamiar dac malemu debridat dzisiaj. lekarka nam juz wczesniej przepisala ale jakos nie bylo potrzeby zeby mu dawac

A jednak weszłam na Forum no ale mam problem :(

Młody dostał biegunki... na szczęście nie gorączkuje bo to by świadczyło o wirusach lub innej chorobie.
Mam pytanie: Czy któraś z Was podaje maluszkowi probiotyki? Pediatra i położna poradzili mi zakupić takowe i teraz nie wiem jakie są najlepsze... Muszę małego szybko wyleczyć bo za tydzień mały ma być szczepiony...

Mi położna poleciła Lacido Baby. Nie stosowałam, ale muszę zakupić.

Kochani poradzci mi prosze co ja mam zrobic zeby moj synek polubil kapiele??????? Placze wrecz drze sie za kazdym razem jak wkladamy go do kapieli.... nie moge przecierac go szmatka bo nie dojde nia wszedzie...zreszta trwa to dwa razy dluzej i dwa razy dluzej synek musialby plakac.... staram sie kapac go powolutu, bez szybkich ruchow, okrytego pielusza flanelowa, przemawiam do niego spokojnie opowiadajac co robie i ciagle jest to samo!! :( juz nie wiem co mam robic a umyc przeciez trzeba...przez to nie moge nigdy dokladnie dojsc do wszystkich zakamarkow, nie mowiac juz o umyciu glowy!! bo kapiel trwa z 2 minuty a mi rozrywa serce na jego zalosny placz!!!!

I jeszcze jedno- wydaje mi sie ze mojemu synkowi powoli wychodzi ciemieniucha bo ma taki zoltawy loj na glowce, ale narazie malutki, ze trzeba sie przyjzec- czy radzicie mi juz cos z tym robic? boje sie zeby nie bylo gorzej!

PROSZE BARDZO O JAKIES RADY:tak:

Andav a może zmień temperaturę wody. Moja w pewnym momencie zaczęła sceny robić ale jak tylko zaczęliśmy myć ją w odrobinę chłodniejszej wodzie problem zniknął

reklama
Gabryś wył jak obdzierany ze skóry jak go kąpaliśmy, aż tata wpadł na pomysł wlewania więcej niż zalecane wody. Cieplutka woda tak, że tylko pyszczek mu z wody wystaje, reszta sobie pływa i efekt: przeszczęśliwa żabka pływa sobie w wodzie co wieczór :-)

Do góry