reklama
Niczym małej nie smaruję.
Do pypy też kremu już nie używamy ,bo my na pieluszkach wielorazowych jesteśmy ,a przy nich niczym się nie smaruje.
Jedyne kosmetyki to do kąpieli i po kąpieli ,by dziecku sporów w skórce nie zatykać...
Skóra wydziela własny płaszcz lipidowy ,który ją chroni i to wystarczy.
Ale co szkoła to opinia....
Do pypy też kremu już nie używamy ,bo my na pieluszkach wielorazowych jesteśmy ,a przy nich niczym się nie smaruje.
Jedyne kosmetyki to do kąpieli i po kąpieli ,by dziecku sporów w skórce nie zatykać...
Skóra wydziela własny płaszcz lipidowy ,który ją chroni i to wystarczy.
Ale co szkoła to opinia....
ja smaruje buzke przed kazdym wyjsciem kremem rossmanowskim baby dream- w niebieskim opakowaniu, ale to nie jest z filtrem. Filtr musze dopiero sobie zakupic bo mala ma chyba jakies uczulenie na slonce bo przy mocnym sloncu dostaje na buzce jakiejs wysypki ma same krostki lekko zaognione. A ten krem z rossmana ladnie jej to lagodzi.
A do kapieli uzywalam roznych kosmetykow i stwierdzilam ze u nas najlepiej sprawdza sie mydelko dzieciece i zwykla oliwka bambino :-)
A do kapieli uzywalam roznych kosmetykow i stwierdzilam ze u nas najlepiej sprawdza sie mydelko dzieciece i zwykla oliwka bambino :-)
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
w takie upały ubieracie dziecku buciki albo skarpetki???
ja zakładam małej skarpetusie ale coraz czesciej widze jak mamy chodza z takimi małymi szkrabami i one maja bose stópki...
w domciu mala teraz jak jest tak ciepło ma głoe nózie ale nie wiem czy na spacer tez moze?
ja zakładam małej skarpetusie ale coraz czesciej widze jak mamy chodza z takimi małymi szkrabami i one maja bose stópki...
w domciu mala teraz jak jest tak ciepło ma głoe nózie ale nie wiem czy na spacer tez moze?
aksmobulka
Fanka BB :)
to zależy od dzieciaczka...ale jeśli są tak mocne upały to ja ubieram mojej córce tylko body do tego kremik lub oliwka na ciałko i ewentualnie przy wiaterku zabrać pieluszkę tetrowa do przykrycia nóżek;-)nie ma co przegrzewać
to zależy od dzieciaczka...ale jeśli są tak mocne upały to ja ubieram mojej córce tylko body do tego kremik lub oliwka na ciałko i ewentualnie przy wiaterku zabrać pieluszkę tetrowa do przykrycia nóżek;-)nie ma co przegrzewać
Oliwka??? Na buzię czy na ciałko smarujesz???Ja bym się nie odważyła, bo przecież oliwka powoduje szybsze opalanie,a niekiedy kontakt skóry nasmarowanej oliwką ze słonkiem może spowodować poparzenie słoneczne.
Pieszczoszko, ja małej zawsze na spacerek ubieram skarpetki, ona ma ciągle zimne stópki. W domu jak jest gorącą jest bez.
Paula21
Grudzień '07
My ograniczamy wszelkie smarowidła do minimum.
Na razie na buzie nic nie nakładam
Jedyne smarowidło to linomag na pupę
Na razie na buzie nic nie nakładam
Jedyne smarowidło to linomag na pupę
my nie uzywamy zadneg kremu z filtrem, bo slonce jest nam potrzebne na ta nieszczesna zoltaczke, tradzik, no i oczywiscie dla witaminy D :-) Uzywamy zagielka dla oslony przed palacymi promieniami ale na polcien go wystawiamy calkiem swiadomie
AS, fiore - Wy uzywacie wielorazowych pieluszek. Jak Wam sie one sprawdzaja, bo my skapitulowalismy? Pol biedy, ze znalezlismy jednorazowe ekologiczne, tj. 100% biodegradowalne, z celuluozy, bez folii i pupcia sie tez nie odparza a srodowisko nie ma syfu na 500 lat ale troche glupio, ze nie dalismy rady z wielorazowymi
AS, fiore - Wy uzywacie wielorazowych pieluszek. Jak Wam sie one sprawdzaja, bo my skapitulowalismy? Pol biedy, ze znalezlismy jednorazowe ekologiczne, tj. 100% biodegradowalne, z celuluozy, bez folii i pupcia sie tez nie odparza a srodowisko nie ma syfu na 500 lat ale troche glupio, ze nie dalismy rady z wielorazowymi
reklama