reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

w takie upały ubieracie dziecku buciki albo skarpetki???
ja zakładam małej skarpetusie ale coraz czesciej widze jak mamy chodza z takimi małymi szkrabami i one maja bose stópki...
w domciu mala teraz jak jest tak ciepło ma głoe nózie ale nie wiem czy na spacer tez moze?

Mój jak nie ma półśpiochów na nogach i nie jest okryty chociaż pieluszką to odstawia taką histerię, że szok! Kiedyś przez 2 godziny nie umiałam dojść, co mu jest, myślałam, że kolka, a jemu było po prostu za zimno w body... Jak go opatuliłam rożkiem, to momentalnie zasnął... Przy tych upałach, choćbym chciała go wziąć na dwór w samym body i skarpetach to się nie da - od razu mamy zimne stopy, czkawkę i wrzask :baffled: Trafił nam się model zmarzlucha :baffled:

reklama
Pieszczotka my przy takich upałach małego w domu tylko w pieluszce trzymamy a jak zaśnie to przykrywamy flanelką. A na dwór zakładam koszulkę, bo w bodziaku nie ma przewiewu od spodu. Mały okropnie się przegrzewa dlatego go nie ubieram. U nas zasada na jedną warstwę więcej nie zdaje egzaminu... Małego ubieram dokładnie tak jak siebie bo inaczej młody pływa w pocie. Z resztą nawet jak przykryję małego to on tak długo będzie się rzucał aż się odkryje :p

Fajnie, ze macie lato... Ja malego w bodzinaku/koszulce i spochach ze skarpetkami, wychodzac na spacer wkladam w spiworek, przykrywam jednym lub dwoma kocykami, do tego oczywiscie czapeczka i buda od gondoli :p No ale my mamy 9-14 stopni i czesto dosc wietrznie. Jak wiatr ustaje i wychodzi slonce, to opuszczam na troche bude w wozku i to na tyle rozbierania ;)

ja ubieram skarpetki bo mam taki model w domu jak anik że mały jest bardzo ciepłolubny:tak: upał czy nie to on w rożku musi spać i żadnych potówek nie ma:tak: jest wtedy w samym body ale bez rożka się nie obejdzie, kiedyś nakryłam go kocykiem to budził się co 30min a w rożku to po 3 godziny potrafi pospać w dzień:tak:

kugela ja używam wielorazówek i jestem bardzo zadowolona.
U nas pampersy te zielone nawet nie dały rady z sikaniem małej,a wielorazówki u nas są super.
A dlaczego się poddaliście?
Co jest nie tak?

Nam nie podpasowaly te ochraniacze na tetre - wieksze to od dziecka, goraco w tym bylo nawet naszemu zmarzlaczkowi, ciasno w spioszkach... Jakos to sie nijak nei sprawdzilo, choc kombinowalismy z roznymi modelami. Moze powrocimy do pomylu wielorazowek przy nocnikowaniu, bo junior darl sie w mokrej tetrze ze hej a mokra jendorazowka nie robi na nim wrazenia ;-)

My sie pomalu na wielorazowki przestawiamy - na bambusowe kieszonki. Otulaczy kupilam pare uzywanych na ebayu na poczatek, ale jak dla mnie stracona kasa, na szczescie niewiele. A te sa jak pampersy, tylko o wiele bardziej miekkie. Ni i ciensze niz inne kieszonki, ktore ogladalam czy kupilam (jedna testowo). Pupa niewiele wieksza nic w jednorazowce, mieszcza sie bodziaki, spioszki.

As, ty przy wielorazowkach juz niczym nie smarujesz? Ja do ej pory smarowalam kolice odbytu, bo kupke mamy prawie za kazdym razem, a dziecko jednak troche w pieluszce bylo. Zmieniam przewaznie tylko w czasie karmienia, bo pomiedzy maly najczesciej spi, wiec nie bede go przeciez budzic. Smaruje takim delikatnym kremem, ktory nadaje sie do calego cialka lacznie z buzia, ale lagodzi tez lekkie podraznienia pupne albo lanolina, ta sama, co moje sutki.

ja wszystko łuszczące sie w okolicy włosków wycieram pieluszka tetrową namoczoną w wodzie przegotowanej, jak tylko sie pojawia. Insza inszość, że regularne czesanie ma temu zapobiegać, ale czeszę a i tak się pojawia, myślę, że może problemem jest to, że do mycia włosów używamy normalnego mydła - za radą położnej, a nie szamponu.

reklama
Do góry