reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

Dady 1 chyba ostatnio weszły do sprzedaży i sa tylko w małych paczkach po 28sztuk.

Mam do Was pytanie, czy wasze dzieci tez robią kupe podczas karmienia? Mój zawsze wtedy sobie wybiera czas na kupe i tak sie zastanawiam, czy czekacie pół godziny z przewijaniem, żeby nie karmic od razu po jedzeniu? Tak nam kazali w szpitalu...

reklama
Pamiętam, że jak Lenka była mała to codziennie robiła nam kupę do wanienki podczas kąpieli, Maciek taki numer wyciął póki co tylko raz;-)

Stokrotka - mój też kupę robi bardzo często podczas karmienia, więc jak płacze to mamy system: cyc-kupa-przewijanie, przewijam jak skończy jeść, bo po kupie ma pusty brzuszek i zaraz głodny.

Stokrotko - mojemu się zdarza. Nie robi tego zawsze, ale kilka razy mu się przydarzyło. Przewijam go od razu po karmieniu, ponieważ nie dociskam mu nóżek do brzuszka, tylko podnoszę za pupę kiedy podkładam pampersa - jeszcze nigdy mi nie zwrócił po przewijaniu. A wolę od razu zmienić pieluszkę, żeby kupa go nie odparzyła.

U nas też często kupa w trakcie jedzenia. Staram się od razu przewinąć, żeby w brudnej nie leżała. Jak po przewijaniu widzę, że jeszcze głodna daję cyca. W kąpieli jeszcze się kupa nie przytrafiła (natomiast zaraz po owszem), za to jak ją wyciągamy z wanienki to się sikanie zdarza :)

u nas kupka w trakcie jedzenia jest bardzo często albo tuż po, ja też nie czekam z przewijaniem robię to od razu żeby z tą kupą nie leżał po prostu staram się nóżek nie podnosić za wysoko.

Czy macie jakos sprawdzony odciagacz do glutow?
Mlody ma nadal katar a moja frida juz nie daje rady...wijemi sie jak mu ciagne gluty...nie mam juz sil w plucach...slyszalyscie o tam odciagaczu podlaczanym do odkurzacza?

reklama
Do góry