reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

reklama
Dady 1 chyba ostatnio weszły do sprzedaży i sa tylko w małych paczkach po 28sztuk.

Mam do Was pytanie, czy wasze dzieci tez robią kupe podczas karmienia? Mój zawsze wtedy sobie wybiera czas na kupe i tak sie zastanawiam, czy czekacie pół godziny z przewijaniem, żeby nie karmic od razu po jedzeniu? Tak nam kazali w szpitalu...

moj zawsze robi kupe w trakcie jedzenia, na poczatku przewijalam go odrazu a teraz czekam az zje i wtedy dopiero go przebieram

Dziś moją małą wysypało na klatce piersiowej, małe drobniutkie czerwone krotki, a raczej kaszka. Czy to może być jakaś pokarmówka??? Na buzi też ma krostki ale to podobno trądzik niemowlęcy. Co poradzicie?

annte mój też jest obsypany takimi bardzo drobnymi czerwonymi krostkami dziś znów byliśmy u pediatry stwierdził że to wirusowe jest i mamy się nie martwić bo to trwa kilka dni i samo znika. Mam nadzieję że tak będzie...
ale krostka krostce nie równa i lepiej pokazać to lekarzowi.

annte U nas taka kaszka na ciele od niedzieli,we wtorek health visitor powiedziała,ze nie ma sie czym martwic bo to sie czesto zdarza i owinno samo zniknac za kilka dni a ja nie zniknie to do lekarza. No i bylismy wczoraj. Lekarka stwierdziła,ze to egzema-dosc typowa i czesta przypadłosc,przepisala oilatum do kąpieli oraz krem cos w stylu oilatum kremu tez na bazie parafiny. po 2 dniach smarowania i 2 kapielach juz widze wyrazna poprawe.

Dziewczyny czy maluszek moze jakos zle reagować na szczepionkę na gruźlicę, chodzi mi o to czy ten odczyn może jakoś przeszkadzać, boleć tudzież powodować jakieś inne przypadłości u dziecka...
Ja sobie nie mogę poradzić z małym od momentu jak to mu na rączce wyskoczyło więc już zaczęłam podejrzewać ten odczyn...

Drobne krostki to może być wirusówka,potówki lub coś uczuleniowego.
Na odległość nikt Ci nie odpowie ...
Jedynie lekarz może pomóc.

Ten elektroniczny aspirator jest super ,bo znajomi też mają i są zachwyceni.
Widziałam jak działa,ale nie posiadam go osobiście.
Ja wydzielinę usuwam w inny sposób i jakoś też dajemy radę .
U nas frida się nie sprawdza,a po za tym to jakby nie było cewnik i może podrażniać przy częstym stosowaniu .

Jak najbardziej po szczepionce na grużlicę mogą wystąpić różne powikłania.
Szczepionka to lek na receptę i jak każdy lek może mieć skutki uboczne....
http://www.pzh.gov.pl/przeglad_epimed/56-1/561_01.pdf

reklama
Dziewczyny, dzięki za odp. Jutro przychodzi położna, więc pewnie doradzi co do krotek. Mała jest kąpana w Emolium, na całym ciele fajniutką ma skórkę, a te krotki są tylko wysoko na klatce piersiowej.
Między brwiami na czółku Mała ma taką żółtawą "skorupkę", czy to coś na zasadzie ciemieniuszki? Jutro też się pewnie dowiem, ale może któraś z Was się z czymś takim spotkała?

Do góry