reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

reklama
Ja z Colinem bylam w polsce prywatnie u ortopedy po 6 tygodniach...koszt 100 zl i komfort bezkolejkowej uslugi.
Tutaj w De pierwsze usg jest w szpitalu a 2gie na pierwszym miesiecznym bilansie u pediatry.

Na to USG ja dostałam skierowanie w szpitalu przy wyjsciu... teraz mam się tylko zarejestrować do byle jakiego punktu w którym coś takiego wykonują...
A tak to pewnie daje pediatra skierowanie, więc trzeba się dowiadywać.

Ja dostałam skierowanie od pediatry i jeszcze PESEL był w poradni preluksacyjnej wymagany, więc dopiero dziś zarejestrowałam. Ale tak straszyli, że terminów nie ma, a na 19go jest już umówiony, więc nie jest źle.

Z Lenką u ortopedy byliśmy prywatnie, 70zł, bez kolejek.
Teraz nam skierowanie pediatra nam skierowanie dał podczas wizyty domowej, ale jeszcze się nie orientowałam gdzie można z tego skierowania skorzystać i ile się czeka.

Pieszczoszka ja na wypisie dziecka ze szpitala w zaleceniach mam USG bioderek w 4-6 tygodniu życia. A położna na wizycie stwierdziła, że nawet do 8 tygodnia mogę zrobić.

Karolki - jak najbardziej trzeba dawac cyca jak jest sie przeziebiona - najlepszy sposob aby uchronic dzieciaczka przed przeziebieniem :-) Ja sie przeziebilam przed samym porodem i trzymalo mnie po, bo bylam oslabiona i nijajk sie nie moglam wykurowac :baffled:

Mysiochomis - moj tez ma tradzik :baffled: Nie wiedzialam, ze cos takiego moze spotkac niemowle :szok:

Nasza polozna na zluszczajaca sie skore zaleca nacieranie matczynym mlekiem. W cieple dni odradza wszelkie oleje. Skusilam sie i pomoglo ale u nas bylo tylko lekko przesuszone na brzuszku, wiec nie wiem, na ile ta metoda jest uniwersalna :tak:

A ja mam takie pytanko do Was: Olis niecierpi... wozenia wozkiem. I co z tym fantem zrobic? przeciez dzieci wozki uwielbiaja :baffled: Jak znacie jakis patent to podpowiedzcie ;-)

Znajomej dzieciak tak wyl w wozku ze sprzedala bo i tak nie bylo sensu go trzymac, kupila spacerowke i dopiero mala jakos dala rade - gondola jej nie pasowala. Z drugim dzieckiem przerabiala to samo. Niektore tak maja.

reklama
nie pocieszylas mnie Karolki :frown: To ta Twoja znajoma przez pol roku nie wychodzila z domu, chustowala czy nosila po prostu wszedzie na reku? :baffled:

Do góry