reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Ja mam prelife , ciąża+ i mój kalendarzyk (tutaj prowadził cały cykl od kilku lat ) . Najbardziej lubię ciąża plus bo tu mi pokazuje jak wygląda , dodaje swoją wagę , jest terminarz kiedy umówić się na badania , jest lista zakupów (takie jaki polecajki do kupić)można wpisywać jakieś swoje zadania do zrobienia . Ale znowu na prelife lubię czytać cotygodniowe informacje o dziecku , dla mamy , i dla taty . Super są obie ☺️

Załączniki

• dcbb5051-2a7a-4a6b-87a7-3d808ec0bf45.jpeg
    dcbb5051-2a7a-4a6b-87a7-3d808ec0bf45.jpeg
    23,8 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Ja mam prelife , ciąża+ i mój kalendarzyk (tutaj prowadził cały cykl od kilku lat ) . Najbardziej lubię ciąża plus bo tu mi pokazuje jak wygląda , dodaje swoją wagę , jest terminarz kiedy umówić się na badania , jest lista zakupów (takie jaki polecajki do kupić)można wpisywać jakieś swoje zadania do zrobienia . Ale znowu na prelife lubię czytać cotygodniowe informacje o dziecku , dla mamy , i dla taty . Super są obie ☺️
Tak też tak mam, tylko w flo mam na podstawie om bo tam prowadziłam monitoring od lat ale coś nakliklaam i czego nie dotknę to kup premium , wybierz swój plan etc

Nie, miałam 2 razy robione usg przy okazji i wizyty na NFZ bo chcieli potwierdzić że serduszko bije, a skierowanie dostałam bo wyniki nie takie wyszły i chcieli sprawdzić w szpitalnym labie
aha , coś wspominałas że na prywatnym wątku więcej wyjaśnisz ? Ale na ten moment jest dobrze wszystko ?

no to super 🥰 z tego co mi mówiła moja prywatną ginekolog to do 10 tygodnia nie powinno się włączać serduszka bo coś mogłoby się złego stać zarodkowi . Ja też dzisiaj byłam na wizycie ,ale moja była bez USG ( miałam w poniedziałek ) tylko dostałam skierowanie na kolejne badania i L4 , kolejna wizyta 18 marca ☺️ jednak idę 13 marca prywatnie żeby mi wszystko dokładnie powierzyła bo ta moja na NFZ to tak robi to USG byle jak moim zdaniem
Ile tego zwolnienia Ci w końcu dała?

Edit: doczytałam 😅

Ostatnia edycja:
Ja biorę właśnie Pueria Uno, lekarka mi polecała i tam jest od razu dha. Też mam wizytę 19 marca dopiero, ale póki co jakoś szybko leci:) czeka mnie jeszcze niedługo przyznanie się w pracy, że jestem w ciąży i stresuję się tym xD

Ja miałam wrażenie że dawki dha w tych zestawach są bardzo niskie i uznałam że osobno wolę bo mi to na głowę lepiej zrobi 🫣

reklama
Ja biorę właśnie Pueria Uno, lekarka mi polecała i tam jest od razu dha. Też mam wizytę 19 marca dopiero, ale póki co jakoś szybko leci:) czeka mnie jeszcze niedługo przyznanie się w pracy, że jestem w ciąży i stresuję się tym xD
Ja powiedziałam w poniedziałek i też się mega stresowałam, ale okazało się, że jednak nie taki diabeł straszny 😊

Do góry