reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Ja właśnie też się zastanawiam kiedy zakomunikować w pracy.
Z jednej strony bym wolała jeszcze poczekać, a z drugiej i tak mnie to nie ominie.
A wtedy też już bym się nie musiała tak spinać żeby się nie spóźnić w razie jakiś badań czy porannych mdłości.

Ja właśnie też się zastanawiam kiedy zakomunikować w pracy.
Z jednej strony bym wolała jeszcze poczekać, a z drugiej i tak mnie to nie ominie.
A wtedy też już bym się nie musiała tak spinać żeby się nie spóźnić w razie jakiś badań czy porannych mdłości.
Ja właśnie dlatego między innymi powiedziałam, bo ciągle musiałam się zwalniać na badania i już nie wiedziałam co wymyślać.
Do tego jestem sama na firmie, robię dosłownie wszystko za szefową, więc jak by coś się stało i nagle bym znikła na l4 to miała by nie mały problem to wszytko ogarnąć.

No dokładnie, to wymyślanie różnych historii jest mocno uciążliwe.
I tak, w razie jakieś niezdolności do pracy dobrze żeby pracodowaca był mentalnie przygotowany.
Ja myślałam, że na początku to bez problemu będę pracować, ale te mdłości są wykańczające.
Ratuje mnie home office, ale i tak już trochę tego nadużywam i za chwilę współpracownicy będą krzywo patrzeć.

Powiedzcie mi rozgladalyscie się za jakąś sesja zdjęciowa ? Chcecie wgl sobie robić taką sesje ? Bo ja właśnie patrzę za jakimiś fotografiami , zastanawiam się nad połączeniem żeby zrobić sesje ciążowa a później noworodkowa w tym samym stylu i aby później móc niektóre zdjęcia jakby połączyć w całość , ale kurde powiem wam liczą się 😯

Powiedzcie mi rozgladalyscie się za jakąś sesja zdjęciowa ? Chcecie wgl sobie robić taką sesje ? Bo ja właśnie patrzę za jakimiś fotografiami , zastanawiam się nad połączeniem żeby zrobić sesje ciążowa a później noworodkowa w tym samym stylu i aby później móc niektóre zdjęcia jakby połączyć w całość , ale kurde powiem wam liczą się 😯
Tak od zawsze mi się marzy taka sesja i napewno ją zrobimy 😃
Już od 5 lat mam wybraną panią fotograf i tylko czekałam, aż w końcu się doczekam 😅

Nie, nie mam takowej ani jednej bo jestem w tym temacie wybredna 😄 podobają mi się określone zdjęcia, ale w moim mieście na takie jak bym ewentualnie chciała, to nie trafiłam.
Noworodkowa to samo, żadne układanie dziecka w śmieszne pozy, ewentualnie naturalna, zwykła bez robiena z dziecka pszczółki czy ślimaczka ☺️
Wiec pewnie odpuszczę.

Jakoś na przestrzeni lat zauważyłam, że albo robią dziwaczne te zdjęcia w baśniowych sukniach albo noworodkowe, że wkładają do koszyka dziecko… no nie moje klimaty, ale o gustach się nie rozmawia 😜
Jeśli już coś mnie natchnie, to pojadę na farmę z dyniami i poproszę kogoś, żeby mi zrobił kilka fotek i sama je sobie obrobię 🙃
W pierwszej ciąży miałam, ale trochę DIY- pojechałam nad morze i kumpela zrobiła mi sesję. Pamiątka jest? Jest 🙂

Ja to najchętniej wszytko bym brała w jednej tabletce, bo ostatnio w ogóle nie mogę ich przełknąć, a biorę ich 9 dziennie i już mam dość 🙈
No mi też idzie słabo połykanie tej omegi bo to ogromne kapsułki są i dwie dziennie 🫣 aż mnie mdliło ale jakoś idzie. Łącznie biorę tylko 5 na dzień więc może dlatego nie robi mi to aż tak

reklama
Jakoś na przestrzeni lat zauważyłam, że albo robią dziwaczne te zdjęcia w baśniowych sukniach albo noworodkowe, że wkładają do koszyka dziecko… no nie moje klimaty, ale o gustach się nie rozmawia 😜
Jeśli już coś mnie natchnie, to pojadę na farmę z dyniami i poproszę kogoś, żeby mi zrobił kilka fotek i sama je sobie obrobię 🙃
W pierwszej ciąży miałam, ale trochę DIY- pojechałam nad morze i kumpela zrobiła mi sesję. Pamiątka jest? Jest 🙂
Mi się marzy właśnie sesja na łonie natury, w normalnych stroju i też bez wymysłów.
Sama sobie takiej nie zrobię, bo ja w ogóle nie lubię zdjęć i jestem mega niefotogeniczna, więc muszę wziąć kogoś profesjonalnego, kto powie mi jak się ustawić i trochę zatuszuję tu i tam 😄
Ale jak ty potrafisz sama sobie zarobić to pewnie, też bym wolała tą kasę zaoszczędzić.

Do góry