reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Miałam o 13:40. Jest zarodek 5mm, była akcja serduszka, ale dziś jeszcze bez słuchania 🙈💗 Wielkościowo zgodnie z OM. Dostałam listę badań do zrobienia i kolejna wizyta za 2 tygodnie, 14 marca 😊
no to super 🥰 z tego co mi mówiła moja prywatną ginekolog to do 10 tygodnia nie powinno się włączać serduszka bo coś mogłoby się złego stać zarodkowi . Ja też dzisiaj byłam na wizycie ,ale moja była bez USG ( miałam w poniedziałek ) tylko dostałam skierowanie na kolejne badania i L4 , kolejna wizyta 18 marca ☺️ jednak idę 13 marca prywatnie żeby mi wszystko dokładnie powierzyła bo ta moja na NFZ to tak robi to USG byle jak moim zdaniem

reklama
Zazdroszczę dziewczyny Wam tych wizyt, że już wiecie co i jak, ja mam dopiero 19 marca i niby czekam spokojnie ale w środku już bym chciała wiedzieć 😊
Jednak na moim etapie to nie ma co tam oglądać 😄
Jutro idę na betę i proga już ostatni raz, będzie ok, to czekam do wizyty 😊

no to super 🥰 z tego co mi mówiła moja prywatną ginekolog to do 10 tygodnia nie powinno się włączać serduszka bo coś mogłoby się złego stać zarodkowi . Ja też dzisiaj byłam na wizycie ,ale moja była bez USG ( miałam w poniedziałek ) tylko dostałam skierowanie na kolejne badania i L4 , kolejna wizyta 18 marca ☺️ jednak idę 13 marca prywatnie żeby mi wszystko dokładnie powierzyła bo ta moja na NFZ to tak robi to USG byle jak moim zdaniem
W ogóle dla mnie to jest niesamowite, że zarodek ma 5 mm i tam już bije serduszko 🫣 to jest takie abstrakcyjne aż 😃😍

Chodzi o długie słuchanie, bo kiedyś się włączało a teraz się od tego odchodzi. Super że dostałaś to zwolnienie! Jak się czujesz?

Do kiedy dostałaś zwolnienie?

A jak oceniasz jakość prywatnego USG vs na NFZ? Bo ja byłam w poradni przyszpitalnej i jak dla mnie to na NFZ to jakieś nieporozumienie 😂

A jak oceniasz jakość prywatnego USG vs na NFZ? Bo ja byłam w poradni przyszpitalnej i jak dla mnie to na NFZ to jakieś nieporozumienie 😂
Aż mi się przypomniało jak poszłam na wizytę prywatna z synem, chciałam poznać płeć i słuchajcie lekarka to usg robi i mówi, że nie widzi głowy 🫣 ale jakość tego usg to tragedia, na szczęście znalazla głowę, a ja mało na zawał nie zeszłam 🤡

reklama
Chodzi o długie słuchanie, bo kiedyś się włączało a teraz się od tego odchodzi. Super że dostałaś to zwolnienie! Jak się czujesz?
wiesz co różnie , szybko się mecze napewno , ten wysoki puls nie pomaga , no i mam zawroty głowy często ale nie ma jakieś mega tragedii , ostatnich kilka dni to lataniana po lekarzach więc cieszę się że dostałam zwolnienie , teraz już mogę trochę poleżeć spokojnie 😅 muszę się wziąć porządnie za moje posiłki żeby zadbać o ten cukier bo to też może mieć wpływ na to jak się czuje 😔

Do góry