reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Cudowne wieści 🥰 na jakie badania dostałaś skierowanie?
Morfologia, tsh, grupa krwi z przeciwciałami, cmv, toksoplazmoza, HIV, kiła, nie pamiętam już co tam więcej było 🙈 Później zerknę na kartkę.
W ogóle dla mnie to jest niesamowite, że zarodek ma 5 mm i tam już bije serduszko 🫣 to jest takie abstrakcyjne aż 😃😍
Ja przy córeczce śledziłam rozwój w aplikacjach i tam super było opisane wszystko! Co tydzień z mężem czytaliśmy i byliśmy zachwyceni zmianami. Ciąża+ chyba najfajniej wszystko obrazowała 😁 jeszcze Preglife i Flo używałam wtedy 😊

reklama
Morfologia, tsh, grupa krwi,

Ja przy córeczce śledziłam rozwój w aplikacjach i tam super było opisane wszystko! Co tydzień z mężem czytaliśmy i byliśmy zachwyceni zmianami. Ciąża+ chyba najfajniej wszystko obrazowała 😁 jeszcze Preglife i Flo używałam wtedy 😊
Mam ten sam zestaw apek ale flo nic mi nie pokazuje oprócz dnia wg om bo nie kupiłam premium xdd

A jak oceniasz jakość prywatnego USG vs na NFZ? Bo ja byłam w poradni przyszpitalnej i jak dla mnie to na NFZ to jakieś nieporozumienie 😂
szczerze ? Tragedia 😯 ja od dawna chodzę prywatnie do ginekologa więc wyposażenie , komfort i tak dalej to jest dla mnie przepisać . U mojej lekarki na NFZ nie ma USG , trzeba iść do innego gabinetu 🤦 USG ogólnie trwa no nie wiem minutę jak do tej pory , szybko mi pokazuje i koniec ,nic nie mierzy nie sprawdza , nawet nie wiem jaki mi wychodzi tydzień z USG bo tego nie sprawdzała . Ostatnio zmierzyła dzidziola tylko dlatego że ja się zapytałam ile ma bo już kończyła ,,badanie ,, 😅 no i obraz też mi się wydaje gorszy dużo . Prywatnie bo mi pokazuje z każdej strony ,mierzy wszystko , mierzy też pod różnym kontem głowicy bo mówi że czasami różnie to wychodzi i lepiej sprawdzić . No dla mnie bez porównania . Ale wiadomo za darmo . Wgl przyjmuje od 11:30 a dzisiaj była na 12 i zaczęła przyjmować 12:15 🤦

Załączniki

• Screenshot_20250227-165326_Flo.jpg
    Screenshot_20250227-165326_Flo.jpg
    311,4 KB · Wyświetleń: 19
szczerze ? Tragedia 😯 ja od dawna chodzę prywatnie do ginekologa więc wyposażenie , komfort i tak dalej to jest dla mnie przepisać . U mojej lekarki na NFZ nie ma USG , trzeba iść do innego gabinetu 🤦 USG ogólnie trwa no nie wiem minutę jak do tej pory , szybko mi pokazuje i koniec ,nic nie mierzy nie sprawdza , nawet nie wiem jaki mi wychodzi tydzień z USG bo tego nie sprawdzała . Ostatnio zmierzyła dzidziola tylko dlatego że ja się zapytałam ile ma bo już kończyła ,,badanie ,, 😅 no i obraz też mi się wydaje gorszy dużo . Prywatnie bo mi pokazuje z każdej strony ,mierzy wszystko , mierzy też pod różnym kontem głowicy bo mówi że czasami różnie to wychodzi i lepiej sprawdzić . No dla mnie bez porównania . Ale wiadomo za darmo . Wgl przyjmuje od 11:30 a dzisiaj była na 12 i zaczęła przyjmować 12:15 🤦
No ja czekałam 2h żeby poznać wyniki badań i usłyszeć że „fasolka ma się dobrze” 😂😂

Zazdroszczę dziewczyny Wam tych wizyt, że już wiecie co i jak, ja mam dopiero 19 marca i niby czekam spokojnie ale w środku już bym chciała wiedzieć 😊
Jednak na moim etapie to nie ma co tam oglądać 😄
Jutro idę na betę i proga już ostatni raz, będzie ok, to czekam do wizyty 😊
Szybko zleci😊 ja też tak czekałam 3 tygodnie i codziennie czytałam o serduszkach a teraz zostały mi tylko 2 dni i zobaczę swoje ❤️

reklama
Do góry