reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Cudowne wieści 🥰 na jakie badania dostałaś skierowanie?
Morfologia, tsh, grupa krwi z przeciwciałami, cmv, toksoplazmoza, HIV, kiła, nie pamiętam już co tam więcej było 🙈 Później zerknę na kartkę.
W ogóle dla mnie to jest niesamowite, że zarodek ma 5 mm i tam już bije serduszko 🫣 to jest takie abstrakcyjne aż 😃😍
Ja przy córeczce śledziłam rozwój w aplikacjach i tam super było opisane wszystko! Co tydzień z mężem czytaliśmy i byliśmy zachwyceni zmianami. Ciąża+ chyba najfajniej wszystko obrazowała 😁 jeszcze Preglife i Flo używałam wtedy 😊

reklama
Morfologia, tsh, grupa krwi,

Ja przy córeczce śledziłam rozwój w aplikacjach i tam super było opisane wszystko! Co tydzień z mężem czytaliśmy i byliśmy zachwyceni zmianami. Ciąża+ chyba najfajniej wszystko obrazowała 😁 jeszcze Preglife i Flo używałam wtedy 😊
Mam ten sam zestaw apek ale flo nic mi nie pokazuje oprócz dnia wg om bo nie kupiłam premium xdd

A jak oceniasz jakość prywatnego USG vs na NFZ? Bo ja byłam w poradni przyszpitalnej i jak dla mnie to na NFZ to jakieś nieporozumienie 😂
szczerze ? Tragedia 😯 ja od dawna chodzę prywatnie do ginekologa więc wyposażenie , komfort i tak dalej to jest dla mnie przepisać . U mojej lekarki na NFZ nie ma USG , trzeba iść do innego gabinetu 🤦 USG ogólnie trwa no nie wiem minutę jak do tej pory , szybko mi pokazuje i koniec ,nic nie mierzy nie sprawdza , nawet nie wiem jaki mi wychodzi tydzień z USG bo tego nie sprawdzała . Ostatnio zmierzyła dzidziola tylko dlatego że ja się zapytałam ile ma bo już kończyła ,,badanie ,, 😅 no i obraz też mi się wydaje gorszy dużo . Prywatnie bo mi pokazuje z każdej strony ,mierzy wszystko , mierzy też pod różnym kontem głowicy bo mówi że czasami różnie to wychodzi i lepiej sprawdzić . No dla mnie bez porównania . Ale wiadomo za darmo . Wgl przyjmuje od 11:30 a dzisiaj była na 12 i zaczęła przyjmować 12:15 🤦

Załączniki

• Screenshot_20250227-165326_Flo.jpg
    Screenshot_20250227-165326_Flo.jpg
    311,4 KB · Wyświetleń: 38
szczerze ? Tragedia 😯 ja od dawna chodzę prywatnie do ginekologa więc wyposażenie , komfort i tak dalej to jest dla mnie przepisać . U mojej lekarki na NFZ nie ma USG , trzeba iść do innego gabinetu 🤦 USG ogólnie trwa no nie wiem minutę jak do tej pory , szybko mi pokazuje i koniec ,nic nie mierzy nie sprawdza , nawet nie wiem jaki mi wychodzi tydzień z USG bo tego nie sprawdzała . Ostatnio zmierzyła dzidziola tylko dlatego że ja się zapytałam ile ma bo już kończyła ,,badanie ,, 😅 no i obraz też mi się wydaje gorszy dużo . Prywatnie bo mi pokazuje z każdej strony ,mierzy wszystko , mierzy też pod różnym kontem głowicy bo mówi że czasami różnie to wychodzi i lepiej sprawdzić . No dla mnie bez porównania . Ale wiadomo za darmo . Wgl przyjmuje od 11:30 a dzisiaj była na 12 i zaczęła przyjmować 12:15 🤦
No ja czekałam 2h żeby poznać wyniki badań i usłyszeć że „fasolka ma się dobrze” 😂😂

Zazdroszczę dziewczyny Wam tych wizyt, że już wiecie co i jak, ja mam dopiero 19 marca i niby czekam spokojnie ale w środku już bym chciała wiedzieć 😊
Jednak na moim etapie to nie ma co tam oglądać 😄
Jutro idę na betę i proga już ostatni raz, będzie ok, to czekam do wizyty 😊
Szybko zleci😊 ja też tak czekałam 3 tygodnie i codziennie czytałam o serduszkach a teraz zostały mi tylko 2 dni i zobaczę swoje ❤️

reklama
Do góry