reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Mi kiedyś moja ginekolog powiedziała,że przy ciąży bliźniaczej progesteron szybko się podwaja mg/dobe a przy pojedynczej znacznie mniejszy jest ten progesteron mg/dobę :).
Więc jak jakaś kobitka zaczyna z 29mg a któraś ponad 70 (np) to wskazuje na ciążę bliźniacza :)
ja na pierwszym miałam 50 na kolejnym badaniu miałam ponad 70 😅 później już nie badałam , ale myślałam o tym żeby z ciekawości zrobić w przyszłym tygodniu 😅 biorę duphaston ale on we krwi nie wychodzi . Także ciekawe czy się teoria potwierdzi 😅

reklama
Pół nocy mi się śniła właśnie wizyta u mojej ginekolog 😅 znaczy no mam wrażenie jakby to było pół nocy , w każdym razem bardzo długi ,intensywny i realny był ten sen , ale bardzo przyjemny ☺️ oby ta prawdziwa wizyta też taka była ☺️

Mi kiedyś moja ginekolog powiedziała,że przy ciąży bliźniaczej progesteron szybko się podwaja mg/dobe a przy pojedynczej znacznie mniejszy jest ten progesteron mg/dobę :).
Więc jak jakaś kobitka zaczyna z 29mg a któraś ponad 70 (np) to wskazuje na ciążę bliźniacza :)
Nie strasz 🫣 ja miałam proga 78,38 ng/ml i mam nadzieje, że to tylko przez leki 😄

Wydaje mi się że leki podkręcają też naturalny progesteron, przecież gdyby tak było że na sztucznym to byśmy głównie bliźnięta mieli w społeczeństwie 🤪

Nie wiem czy lubicie wykresy (ja lubię 🫣)
W tym kalkulatorze bety jest wykres i można ocenić kiedy będzie widać pęcherzyk, serduszko...

ja na pierwszym miałam 50 na kolejnym badaniu miałam ponad 70 😅 później już nie badałam , ale myślałam o tym żeby z ciekawości zrobić w przyszłym tygodniu 😅 biorę duphaston ale on we krwi nie wychodzi . Także ciekawe czy się teoria potwierdzi 😅
To Ty dzisiaj sprawdzisz teorie z progesteronem a ja z przyrostem bety 😂😂 Wolałabym jednak obalić te teorie 🫣 Jutro mam wizytę o 12 i już się stresuje a tu jeszcze tyle czasu.. 🙈

Tutaj widziałam parę takich progów i była z tego ciążą bliźniacza :D .

reklama
To Ty dzisiaj sprawdzisz teorie z progesteronem a ja z przyrostem bety 😂😂 Wolałabym jednak obalić te teorie 🫣 Jutro mam wizytę o 12 i już się stresuje a tu jeszcze tyle czasu.. 🙈
Gdyby beta hcg miała tak w teorii to w pierwszej ciąży musiałabym mieć chyba trojaczki 🙂.

Do góry