reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
A z ciekawości czemu kobieta? Jest dużo dobrych facetów ginekologów i może łatwiej byłoby się dogadać
gównie dlatego że kiedy chodziłam do kilku facetów i jakoś tak nie czułam się przy nich okej . Podczas starań i ciążę trafiłam do Estery i jakoś zaczęłam lepiej czuć się u kobiety . Ogólnie to tak ta babka jest sympatyczna , czy delikatna ciężko powiedzieć bo do tej pory miałam robione tylko wymazy i USG , badania takiego ręcznego nie było . Wszystko co do niej mówiłam to zapisywała i tak dalej , ale poprostu mam wrażenie że ta przychodnia sama w sobie jest jakaś dziwna , dlatego nie może mi dać badań wszystkich naraz , dlatego jest problem z dłuższym L4 , samo to że wszystkie mówicie że ze skierowaniem na prenatalne można iść gdzie się chce , a tutaj mi powiedzieli że mogę iść tylko do tego jednego punktu 🤯

gównie dlatego że kiedy chodziłam do kilku facetów i jakoś tak nie czułam się przy nich okej . Podczas starań i ciążę trafiłam do Estery i jakoś zaczęłam lepiej czuć się u kobiety . Ogólnie to tak ta babka jest sympatyczna , czy delikatna ciężko powiedzieć bo do tej pory miałam robione tylko wymazy i USG , badania takiego ręcznego nie było . Wszystko co do niej mówiłam to zapisywała i tak dalej , ale poprostu mam wrażenie że ta przychodnia sama w sobie jest jakaś dziwna , dlatego nie może mi dać badań wszystkich naraz , dlatego jest problem z dłuższym L4 , samo to że wszystkie mówicie że ze skierowaniem na prenatalne można iść gdzie się chce , a tutaj mi powiedzieli że mogę iść tylko do tego jednego punktu 🤯
Nie wiem, u mnie było powiedziane gdzie i kto będzie robił. Ja nie mam do tego zastrzeżeń bo i tak bym tam chciała więc to akceptuję. Jak jest inaczej nie wiem, jak widzisz co kobieta to inne doświadczenie

Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Przypomnę że u mnie 4+3. Otóż… nic nie widać (ale mam w pamięci słowa @Żołna 🤞). Lekarz nic nie dostrzegł, ba, nawet kazał mi pęcherz opróżnić, żeby się lepiej przyjrzeć :p (czekałam dość długo, bo była obsuwa i dlatego miałam pełny). Na USG niby powiedział że „doszło na pewno do owulacji bo jest ciałko żółte” no ale to tyle.. A i przepisał mi Dupka (pierwszy raz to będę brać) ze względu na wcześniejsze poronienie, skierowanie na betę żeby zobaczyć czy to nie ektopowa ciąża, powiedział że mam brać Nystatyne na infekcję grzybiczą, która mi wyszła, doradził jakieś suple i zwiększył dawkę Euthyroxu do 50.

Uff, no dużo tego :) kurcze, trochę się łudziłam że coś tam jednak będzie. Poproszę kciukasy przez najbliższe 2 tyg!! 🤞🙈 a nawet w sumie i wcześniej, bo nie wiadomo jak ta beta wyjdzie
Spokojnie, na pewno wszystko w porządku ☺️🤞🤞🤞

Spokojnie ja też dostałam skierowanie do konkretnego punktu 😉

reklama
Do góry