reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Jeśli chodzi o L4 to przypominam, że wciąż nie jesteśmy na prywatnym wątku i w zasadzie nie ma czegoś takiego jak ciążowe L4 bez wskazań. Jak jest w rzeczywistości każdy wie, ale nigdy nie wiadomo kto czyta, a kontrolować lubią:)

Co do badań to wytłumaczenie jest proste, dlaczego Klaudia nie dostała skierowania na wszystkie od razu- pieniądze. Lekarz dostaje kasę za poradę/wizytę/badanie itd, rozpisuje sobie co robił a za badania płaci przychodnia i w niektórych jest taka polityka, że jak lekarz wystawia zbyt dużo badań to jest na cenzurowanym. Mi moja lekarka wprost powiedziała, że szpital w którym będę chodzić na NFZ nie robi żadnych restrykcji pod tym względem więc ona da mi od razu pełen pakiet badan zakaźnych.
No ja wskazania mam i sporo stresu mnie to kosztuje, liczę że się rozwiąże pomyślnie 😭

reklama
Pojechałam dziś na wizytę bo to krwawienie mnie mocno zmartwiło i okazało się że najprawdopodobniej od zagnieżdżania się zarodka po prostu. Dostałam duphaston i kontrola ma być za tydzień. Widać już zarodek z bijącym serduszkiem więc super wiadomość. Dziś 6+1 i 0,42cm 🥰 115/na minutę

No ja wskazania mam i sporo stresu mnie to kosztuje, liczę że się rozwiąże pomyślnie 😭
Będzie dobrze, tylko spokój nas uratuje :)

A byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego i to nie angina jednak, ale śmiała się że 8 tydzień, tak idealnie żeby mi nie mogła żadnego leku przepisac xD

Będzie dobrze, tylko spokój nas uratuje :)

A byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego i to nie angina jednak, ale śmiała się że 8 tydzień, tak idealnie żeby mi nie mogła żadnego leku przepisac xD
No jak coś to szpital i leczenie, ale z tego co babka mówiła jak dzwoniła to już powinno być dobrze, komercyjne labo chyba dało fałszywy wyniki 🙄 Ale jeszcze się stresuje czy aby na pewno więc w środę się dowiem na kontroli u tego lekarza u którego byłam ostatnio. No i tak to się kula od badania do badania, mierzenie ciśnienia i inne takie 🫣

Jeśli chodzi o L4 to przypominam, że wciąż nie jesteśmy na prywatnym wątku i w zasadzie nie ma czegoś takiego jak ciążowe L4 bez wskazań. Jak jest w rzeczywistości każdy wie, ale nigdy nie wiadomo kto czyta, a kontrolować lubią:)

Co do badań to wytłumaczenie jest proste, dlaczego Klaudia nie dostała skierowania na wszystkie od razu- pieniądze. Lekarz dostaje kasę za poradę/wizytę/badanie itd, rozpisuje sobie co robił a za badania płaci przychodnia i w niektórych jest taka polityka, że jak lekarz wystawia zbyt dużo badań to jest na cenzurowanym. Mi moja lekarka wprost powiedziała, że szpital w którym będę chodzić na NFZ nie robi żadnych restrykcji pod tym względem więc ona da mi od razu pełen pakiet badan zakaźnych.
Właśnie, kiedy przechodzimy na priv ?

Pojechałam dziś na wizytę bo to krwawienie mnie mocno zmartwiło i okazało się że najprawdopodobniej od zagnieżdżania się zarodka po prostu. Dostałam duphaston i kontrola ma być za tydzień. Widać już zarodek z bijącym serduszkiem więc super wiadomość. Dziś 6+1 i 0,42cm 🥰 115/na minutę
Bardzo dobra informacja ! Cieszę się że okazało się wszystko dobrze ! 🍀💚🌿

Najważniejsze, że wszystko dobrze

reklama
Chyba w drugim i trzecim trymestrze już ma większy wybór:)

Nie kojarzę co ci wyszło nie tak w badaniach, przypomnisz mi proszę? Bo nie wiem o czym piszesz, coś jest nie tak z ciążą?
Nie pisałam tutaj, bo nie widziałam takiej potrzeby. Jak się w środę wyjaśni to napiszę

Do góry