reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Dziewczyny które biorą Duphaston. Czy jeżeli mam dawkowanie 3x1 i mam 40 szt. (czyli to wychodzi 13 dni) to po tych 13 dniach odstawiam te leki "od tak"?
Pytam, bo pewnie do tego czasu nie bede miała kolejnej wizyty, a jak czytam o tym dupku tooo trochę się go boje (?). Nie wiem, przeczytałam o tych wadach prącia u dzieci płci męskiej i schizuje.
I czy trzymacie się tej zasady ze przy dawkowaniu 3x1 to co 8 godz? Bo kurde, mam tez ten Euthyrox no i średnio chyba to łączyć razem...

Dziewczyny które biorą Duphaston. Czy jeżeli mam dawkowanie 3x1 i mam 40 szt. (czyli to wychodzi 13 dni) to po tych 13 dniach odstawiam te leki "od tak"?
Pytam, bo pewnie do tego czasu nie bede miała kolejnej wizyty, a jak czytam o tym dupku tooo trochę się go boje (?). Nie wiem, przeczytałam o tych wadach prącia u dzieci płci męskiej i schizuje.
I czy trzymacie się tej zasady ze przy dawkowaniu 3x1 to co 8 godz? Bo kurde, mam tez ten Euthyrox no i średnio chyba to łączyć razem...
Ja brałam euthyrox zaraz po przebudzeniu a dupka w konkretnych godzinach typu 8 i 20 albo jakoś tak.ale ja miałam dwie tabletki na dzień. To jest progesteron, ten sam który organizm wytwarza więc nie wiem jak miałoby to wpłynąć na pracie? Masz niski progesteron, że Ci przepisali? Plamisz? I nie, nie odstawia się tak o chyba że lekarz tak kazał

Ja brałam euthyrox zaraz po przebudzeniu a dupka w konkretnych godzinach typu 8 i 20 albo jakoś tak.ale ja miałam dwie tabletki na dzień. To jest progesteron, ten sam który organizm wytwarza więc nie wiem jak miałoby to wpłynąć na pracie? Masz niski progesteron, że Ci przepisali? Plamisz? I nie, nie odstawia się tak o chyba że lekarz tak kazał
No właśnie przepisał mi cyt. „ze wzgledu na wcześniejsze poronienie”. Nie sprawdzałam jaki mam prog.. I nie plamię. Chyba jutro dorzucę proga do bety w takim razie

Ooo witam mamusie 3 dzieci:) to wyzwanie z tą czwarta ciąża, choć jak dzieci starsze to pomagają. Będziecie mieć malutkiego Rodzyneczka albo Rodzyneczke 😀 gratulacje.
Ja w listopadzie hucznie ochodzilam 40 lat i już staraliśmy się o kolejne kilka.miesiecy ale póki karmiłam piersią najmłodszego to prolaktyna skutecznie mi blokowała zapłodnienie. A Zegar tyka 😉 Choć moja Pani gin twierdzi,że to spoko wiek, kolejna ciąża i w ogóle jest na luzie, to mnie bardzo krzepi. Jeszcze teściowej i mamie mie mówiliśmy, czekamy na potwierdzenie badań i karte ciąży ale one we dwie maja inne zdanie na temat czwartego dziecka więc jakoś fajerwerków się nie spodziewamy. I też już tego nie przeżywamy, to przecież nasza sprawa 😀
A jak u Was nastroje? Dzieci już wiedzą?
My też mieliśmy obawy jak przyjmą 4 ciążę, ale wszyscy byli bardzo szczęśliwi i nikt nie powiedział nic złego. Superaśnie jest z 4 🥰.. Ja to się zastanawiam jak to będzie z 5 🤣😂. I nie wiem czy teraz fanfary będą ;)..
A Wy kogo na pokładzie macie? I jaki wiek?

Do góry