reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

Hej dziewczyny! Czy są dziś jakieś wizyty zaplanowane??
Kiedy mówicie w pracy o ciąży? A kiedy informujecie rodzinę? Czekacie do skończenia 3 msc czy wcześniej dzielicie się tą informacją???
Ja też poczekam najprawdopodobniej do kwietnia. Moi rodzice widzą bo byli na weekend i mama się zdziwiła jak Prosecco odmówiłam 😂 w pracy też powiem w kwietniu :)

reklama
Powiem wam, że ja czuję lęk przed powiedzeniem w pracy. Jestem osobą palącą, szefowa też. Muszę jej powiedzieć wcześniej, bo na pewno nabierze podejrzeń jak będę odmawiać wyjścia na papierosa.. a ciężko mi komukolwiek mówić, jak jeszcze badania nie miałam i nie ma nic potwierdzone. Na wolne do 04.03 nie mam opcji. Więc pozostaje mi jakoś się przemóc i powiedzieć...

Hej, i ja dołączam do was :)

Druga ciąża, ok 7+1, termin przewidywany na 1-4.10.

Z objawów to powiększone i tkliwe piersi, czasem kłucie podbrzusza, zwłaszcza przy kaszlu. Do tego lekkie mdłości, które przechodzą po posiłku, a potrafią też w nocy wybudzić, tak więc już się boję, że w ciąży roztyję się... A nie powinnam ;) w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę.

Do tego co jakiś czas zamartwianie, czy wszystko oki, zwłaszcza, że w okolicach owulacji byłam przeziębiona i brałam niewskazane w ciązy leki :( Ale teraz to po ptakach, zostaje dbać o siebie i mieć nadzieję, że będzie dobrze, no nie?

Hej dziewczęta ja ostatnio nie udzielam się ale pilnie Was podczytuje ... z faktu że choruje na atopowe zapalenie skóry niestety mam wysyp alergii na całej skórze normalnie wyglądam jak poparzona😓 muszę to jakoś przetrwać, leki odpadają tylko emolienty które za dużo nic nie dają. Do tego mdłości i czasem ból głowy mnie dopada i ogromne pragnienie piję cały czas litrami 😉
U mnie o ciąży wiedzą moi rodzice, dzieciom powiemy dopiero po wizycie jak zobaczę serduszko.
Pewnie jestem najstarsza na tym wątku bo w tym roku 41 lat🤭🤫

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i serduszek♥️
Witam cieplutko wszystkie nowe mamy🙂

Hej dziewczęta ja ostatnio nie udzielam się ale pilnie Was podczytuje ... z faktu że choruje na atopowe zapalenie skóry niestety mam wysyp alergii na całej skórze normalnie wyglądam jak poparzona😓 muszę to jakoś przetrwać, leki odpadają tylko emolienty które za dużo nic nie dają. Do tego mdłości i czasem ból głowy mnie dopada i ogromne pragnienie piję cały czas litrami 😉
U mnie o ciąży wiedzą moi rodzice, dzieciom powiemy dopiero po wizycie jak zobaczę serduszko.
Pewnie jestem najstarsza na tym wątku bo w tym roku 41 lat🤭🤫

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i serduszek♥️
Witam cieplutko wszystkie nowe mamy🙂
Ja też mam AZS i normalnie możesz używać maści lub kremy ja w pierwszej ciąży cały czas używałam elocom 😉 mój ginekolog powiedział że to się tak łatwo przez skórę nie przedostaje 😉

Hej dziewczyny jak samopoczucia? Jak wasze objawy? Ja dziś zaczynam 8 tydzień i jest super. Nie mam żadnych dolegliwości, czuję się bardzo dobrze, jedyne to jak już wcześniej wspominałam zasypiam o 21 po całym dniu pracy:)
Ja ze względu na wiek prenatalne wskazane :) w tym roku będzie 37 na zegarze 😂
W przyszły tyg mam wizytę w mediciver ta która była pierwotnie ustalona. Wtedy też wezmę skierowania na wszystkie badania :)
A tak z ciekawości jest ktoś z okolicy Trójmiasta?
Ja objawów nie mam żadnych ale to dopiero 4+2 więc jeszcze wszystko się może zdarzyć. Aczkolwiek w pierwszej ciąży miałam tylko nabrzmiałe piersi i nic więcej, teraz też bym się cieszyła jakby tak było 😁
Kiedy mówicie w pracy o ciąży? A kiedy informujecie rodzinę? Czekacie do skończenia 3 msc czy wcześniej dzielicie się tą informacją???
Zarówno w pracy jak i komukolwiek innemu mam zamiar powiedzieć dopiero po pierwszych prenatalnych. Teraz wie jedynie mąż 😊

My powiedzielismy moim rodzicom, rodzicom meza powiemy jak wroca z Tajlandii gdzies w polowie marca.
W pracy planuje powiedziec dopiero w kwietniu.
Jesli spotykamy sie ze znajomymi to tez tego nie ukrywamy ale specjalnie nikogo nie zawiadamiamy. Ja generalnie nie mam z tym problemu dlatego, ze jak w zeszlym roku nie wyszlo to mielismy bardzo duzo wsparcia od przyjaciol.
Bardzo mi to pomoglo bo podczas rozmow okazywalo sie, ze nie tylko my mielismy pod gorke. Gdyby nie to, ze mowilismy otwarcie o naszych niepowodzeniach, pewnie nawet nie wiedzielibysmy jak wiele niekorzy z nich przeszli zeby zostac rodzicami.

Ja też mam AZS i normalnie możesz używać maści lub kremy ja w pierwszej ciąży cały czas używałam elocom 😉 mój ginekolog powiedział że to się tak łatwo przez skórę nie przedostaje 😉
Serio muszę spytać lekarza jak będę we wtorek na wizycie, mój alergolog i ginekolog zabronili sterydów w poprzedniej ciąży ale nie miałam takiego wysypu bo teraz umieram z bólu 😥

Jeszcze nie wiem kiedy powiem. Miałam przejścia w pierwszej ciąży także pewnie poczekam do tego kwietnia.
U mnie nikt się nie kapnie bo i tak nie piję, z racji kp starszej :)
W pracy planuje zostać do wakacji

reklama
w pracy będę musiała niedługo powiedzieć bo niestety mam prace fizyczna. A dziś i jutro planujemy powiedzieć rodzicom ☺️

Do góry