reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2024

Cześć dziewczyny! I ja się przywitam! Przeczytałam ostatnie 10 stron! Gratuluje bijących serduszek, a tam gdzie jeszcze ich nie ma trzymam kciuki mocne żeby na kolejnej wizycie się pojawiły ❤️
U mnie ostatnia miesiączka 15.01, wczorajszy też po południu z blada kreska. Dziś rano tak samo, ale test słabszej czułości. W poniedziałek pójdę na betę😊 wizytę umówiłam sobie na 04.03. Flo sugeruje datę porodu na 21.10 zobaczymy co powie Pani doktor 😁 staraliśmy się od czerwca, w końcu zaskoczyło! to moja druga ciąża, na pokładzie 2 letnia córeczka 🥰
Witaj! Gratulacje!! 🍀😊

reklama
Jak rozumiem 89 w nicku to rocznik?😁 Skierowanie na prenatalne dają rocznikowi czy dopiero po 35 urodzinach?

Gratulacje serduszka!
Ja w poprzedniej ciąży, dostałam skierowanie na prenatalne w lipcu, a skończyć miałam 35 lat dopiero we wrześniu, prenatalne odbyły się pod koniec lipca. Chyba dają rocznikowo.

Hej dziewczyny jak samopoczucia? Jak wasze objawy? Ja dziś zaczynam 8 tydzień i jest super. Nie mam żadnych dolegliwości, czuję się bardzo dobrze, jedyne to jak już wcześniej wspominałam zasypiam o 21 po całym dniu pracy:)
Ja ze względu na wiek prenatalne wskazane :) w tym roku będzie 37 na zegarze 😂
W przyszły tyg mam wizytę w mediciver ta która była pierwotnie ustalona. Wtedy też wezmę skierowania na wszystkie badania :)
A tak z ciekawości jest ktoś z okolicy Trójmiasta?

Ja też nie mam i pamiętam w pierwszej ciąży z synem miałam to samo. Zero objawów tylko ból piersi sporadycznie. Także nie ma co się martwić

U mnie to samo! Tylko bol piersi (najgorzej wieczorami) i duzo wczesniej chodze spac.
Przez to tez czasem budze sie o 4 rano i nie moge juz usnac 🫣
Na usg bylo wszystko ok wiec juz nie analizuje objawow 🙂

Hej dziewczyny! Czy są dziś jakieś wizyty zaplanowane??
Kiedy mówicie w pracy o ciąży? A kiedy informujecie rodzinę? Czekacie do skończenia 3 msc czy wcześniej dzielicie się tą informacją???

reklama
Hej dziewczyny! Czy są dziś jakieś wizyty zaplanowane??
Kiedy mówicie w pracy o ciąży? A kiedy informujecie rodzinę? Czekacie do skończenia 3 msc czy wcześniej dzielicie się tą informacją???
Czekam do prenatalnych i powiemy w święta Wielkanoce. Kupiłam synowi bluzkę „awansowałem na starszego brata” i zamierzam mu ją wtedy ubrać.

Moi rodzice może dowiedzą się wcześniej, bo może się okazać, że mogę być zmuszona przyjechać za 2 tygodnie do rodzinnej miejscowości. Ale mam nadzieję, że nie będę musiała.

Do tego czasu raczej nikogo nie mam zamiaru odwiedzać i z nikim się spotykać, bo po mnie widać już, że jestem w ciąży.

Do góry