reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2024

Hej, ja dziś miałam wizytę u gina, narazie pusty pęcherzyk (z wyliczeń moich i lekarza 5/6tydz), kolejna wizyta 8 marca bo lekarz idzie na urlop, test ciążowy wyszedł bardzo wyraźny 03.02 🙈 , dał skierowanie na betę więc w poniedziałek pojadę zrobić.
Miala któraś z was torbiela ponad 4cm i się wchłonął w trakcie ciąży?

reklama
Czekam do prenatalnych i powiemy w święta Wielkanoce. Kupiłam synowi bluzkę „awansowałem na starszego brata” i zamierzam mu ją wtedy ubrać.

Moi rodzice może dowiedzą się wcześniej, bo może się okazać, że mogę być zmuszona przyjechać za 2 tygodnie do rodzinnej miejscowości. Ale mam nadzieję, że nie będę musiała.

Do tego czasu raczej nikogo nie mam zamiaru odwiedzać i z nikim się spotykać, bo po mnie widać już, że jestem w ciąży.
W jaki sposób "widac" :DD

Bo to dla mnie niepotrzebny stres i statystyka. Jeśli USG wyszłoby źle to zrobiłabym test NIFTY, ale na pewno nie będę robić pappy. Przez pappę wszystkie moje znajome i osoby z rodziny, które były w ciąży przepłakały w tygodnie, czekając na wyniki amniopunkcji.
Możecie mi rozjaśnić co to za badania są? 1 ciąża także nowe slowa

Hej, ja dziś miałam wizytę u gina, narazie pusty pęcherzyk (z wyliczeń moich i lekarza 5/6tydz), kolejna wizyta 8 marca bo lekarz idzie na urlop, test ciążowy wyszedł bardzo wyraźny 03.02 🙈 , dał skierowanie na betę więc w poniedziałek pojadę zrobić.
Miala któraś z was torbiela ponad 4cm i się wchłonął w trakcie ciąży?
Ja miała w drugiej ciąży nie pamiętam ile miał cm ale wiem że się wchłonął 😉

reklama
Możecie mi rozjaśnić co to za badania są? 1 ciąża także nowe slowa
Pappa to badanie z krwi, taka statystyka, która mówi, ile kobiet, np. w twoim wieku urodziło dziecko z zespołem Downa i innymi genetycznymi chorobami. Pokazuje też statystykę innych komplikacji w ciąży. Dla mnie zbędne badanie. Nifty to badanie DNA dziecka z Twojej krwi, które odpowiada wprost na pytanie czy dziecko ma wady genetyczne czy nie, przy okazji poznajesz płeć.
Ja stawiam na USG u dobrego lekarza, jeśli wyszłoby źle to dopiero wtedy rozważam inne opcje.

Do góry