reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Ja to samo, na usg byłam 2 tygodnie temu a kolejne mam dopiero za 2 tygodnie ale powtarzam sobie ze wytrzymam 😅😅 dziewczyny czy oprócz mdłości i wymiotów macie tez tak ze czasem was tak zamroczy? Jakbyście zaraz miały zemdleć ale ostatecznie wszystko jest OK? :)

U mnie zawrotów nie ma, ale mam kołatanie serducha i to kila razy dziennie 🤔 jutro wspomnę o tym, ale wydaje mi się że to raczej jest normalne

Miewam i zawroty i kołatania. Mało przyjemne, ale da się przeżyć 😜

Z dodatkowego bonusu, wyszły mi żylaki 🙈 Nie pajączki, tylko mega powiększone żyły i to w 1 noc 🤪 Aż strach się bać, co będzie w III trymestrze, jak już w I-ym takie cuda 🤣🤣🤣

reklama
Hej dziewczyny,
Ja się co do samopoczucia nie wypowiem, bo zawsze kiedy to zrobię, to później jest gorzej. 😂🙈
Na prenatalne idę równo za tydzień i już się nie mogę doczekać, bo mam nadzieję, że to mnie bardzo uspokoi.
Dzisiaj miałam sen, że byłam na USG i lekarz powiedział, że będziemy mieli syna, a mój chlop chodził i powtarzał "mam synka, mam synka". 😂
W temacie płci pytanie do mam... W którym tygodniu poznalyscie płeć bobasa będąc w poprzednich ciążach?

Mój pediatra się nie szczepi. Powiedziała że poczeka trochę zobaczy co się będzie działo z zaszczepionymi za rok dwa trzy i wtedy się zdecyduję.

A u mnie za to po konsultacji z położną, - u nich w szpitalu wszystkie w ciazy w II trymestrze i karmiace szczepiły się, ale Pfizerem. Ja miałam mozliwosc Astra, ale podziękowałam, bo mialam podejrzenie ciazy. Ale powiem wam, że zaluje ze nie mialam tego szczepienia wczesniej. Teraz chodze do szkoły i sie cykam coraz bardziej, mysle ze od pon. pojde do świat na zwolnienie :/ A zaluje bo to i kasa... i lubie to co robię. :(
Ja nie mam od wczoraj nic. Nie wiem czy się cieszyć czy martwić:p
To jak ja od niedzieli! Nie wytrzymałam i idę wieczorem na usg. Gacie pełne ze starchu (ale tak juz mam, że panika :) ). Trzymajcie kciuki pliiiiiiiiiiiis!

Hej dziewczyny,
Ja się co do samopoczucia nie wypowiem, bo zawsze kiedy to zrobię, to później jest gorzej. 😂🙈
Na prenatalne idę równo za tydzień i już się nie mogę doczekać, bo mam nadzieję, że to mnie bardzo uspokoi.
Dzisiaj miałam sen, że byłam na USG i lekarz powiedział, że będziemy mieli syna, a mój chlop chodził i powtarzał "mam synka, mam synka". 😂
W temacie płci pytanie do mam... W którym tygodniu poznalyscie płeć bobasa będąc w poprzednich ciążach?
Ja w 16. Lekarz nie chciał mówić wcześniej, bo wszystko mogło się zmienić, a nie chciał wprowadzać w błąd 😉

A u mnie za to po konsultacji z położną, - u nich w szpitalu wszystkie w ciazy w II trymestrze i karmiace szczepiły się, ale Pfizerem. Ja miałam mozliwosc Astra, ale podziękowałam, bo mialam podejrzenie ciazy. Ale powiem wam, że zaluje ze nie mialam tego szczepienia wczesniej. Teraz chodze do szkoły i sie cykam coraz bardziej, mysle ze od pon. pojde do świat na zwolnienie :/ A zaluje bo to i kasa... i lubie to co robię. :(

To jak ja od niedzieli! Nie wytrzymałam i idę wieczorem na usg. Gacie pełne ze starchu (ale tak juz mam, że panika :) ). Trzymajcie kciuki pliiiiiiiiiiiis!
Trzymamy będzie dobrze. Ja mam pojutrze wizytę.

A ja postaram się wytrzymać te 2 tygodnie do kolejnego USG, muszę ćwiczyć cierpliwość bo zawsze byłam w gorącej wodzie kąpana a pewnie z dzidziusiem w domu sporo się zmieni 😅 trzeba będzie mieć w sobie dużo wytrwałości i cierpliwości 😅

To daj znać jak po USG 😘😘😘

reklama
Do góry