reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Dokładnie nie nazrzekajmy:p
Dokładnie. Ja w pierwszej ciąży to miałam nadmiar objawów. Wymiotowałam całodobowo, nawet idąc z psem na spacer znaczyłam ścieżki :) Teraz normalnie pracuję, o 16.00 odbieram dzieci z przedszkola i jazda z nimi do 20:)) Dopiero niedawno usiadłam :) Chyba organizm wie, że nie może sobie pozwolić na objawy . Za to tak dla ciekawości, jako bardzo szczupła osoba mam spory brzuch już . Trudno ukryć ;))

reklama
Ja pewnie dopiero w okolicy 35 tygodnia będę ustalać termin cc, tam gdzie zamierzam rodzic dopiero wtedy ustalają kiedy co i jak [emoji4] także jeszcze jakieś 30 tygodni przede mną [emoji28]

Planujecie robić płatne badania genetyczne typu NIFTY?
Ja w pierwszej ciąży robiłam Test pappa i w tej ciąży zaczęłam się zastanawiać nad płatnym badaniem [emoji4]

Dokładnie. Ja w pierwszej ciąży to miałam nadmiar objawów. Wymiotowałam całodobowo, nawet idąc z psem na spacer znaczyłam ścieżki :) Teraz normalnie pracuję, o 16.00 odbieram dzieci z przedszkola i jazda z nimi do 20:)) Dopiero niedawno usiadłam :) Chyba organizm wie, że nie może sobie pozwolić na objawy . Za to tak dla ciekawości, jako bardzo szczupła osoba mam spory brzuch już . Trudno ukryć ;))

Podobno każda następna ciąża jest coraz szybciej widoczna, bo organizm się szybciej przystosowuje do niej, mięśnie są już rozciągnięte [emoji4]

Moja kuzynka jest obecnie w kolejnej ciąży i mówiła ze przed 10 tyg już zauważyła ze brzuszek się zaczyna odznaczać [emoji4]

U mnie jeszcze nic nie widać, bo to dopiero 5+2 [emoji28] w pierwszej ciąży brzuszek dopiero jakoś koło 5 msc już miałam widoczny. Ciekawe kiedy teraz się pokaże [emoji4]

Ja pewnie dopiero w okolicy 35 tygodnia będę ustalać termin cc, tam gdzie zamierzam rodzic dopiero wtedy ustalają kiedy co i jak [emoji4] także jeszcze jakieś 30 tygodni przede mną [emoji28]

Planujecie robić płatne badania genetyczne typu NIFTY?
Ja w pierwszej ciąży robiłam Test pappa i w tej ciąży zaczęłam się zastanawiać nad płatnym badaniem [emoji4]
Ja się zastanawiam . Mój doktor mnie już wysłał na papa do poradni genetycznej i mam w połowie marca jakoś wizytę . Jestem powyżej 35 r. ż. Ale myślę aby dla spokoju zrobić Nifty, będzie szybciej;)) Tylko z drugiej strony ja mieszkam w Polsce i odpukać jeśli coś wyjdzie nie tak... to nie wiem co tu można uczynić w temacie

Ja się zastanawiam . Mój doktor mnie już wysłał na papa do poradni genetycznej i mam w połowie marca jakoś wizytę . Jestem powyżej 35 r. ż. Ale myślę aby dla spokoju zrobić Nifty, będzie szybciej;)) Tylko z drugiej strony ja mieszkam w Polsce i odpukać jeśli coś wyjdzie nie tak... to nie wiem co tu można uczynić w temacie

Ja chyba tez zrobię. Miałam test pappa i nawet jak przyszły wyniki to siedzieliśmy googlem i szukaliśmy interpretacji, byłam bardzo zdziwiona ze to tylko opiera się na statystyce. Jakbym wtedy zrobila większy research to robila bym płatne.

Sytuacja w Polsce jest jaka jest. Szału nie ma, ale wolałabym być świadoma co tam w brzuszku się dzieje.

Mam nadzieje, ze żadna z nas nie będzie w sytuacji w której coś mogłoby być źle, bo czasy są ciężkie [emoji29]

Ja Pappe podobno muszę zrobić ;) jako starsza matka;) a Nifty będę robić sama dla siebie. Dla lekarza albo systemu opieki Nifty się nie liczy ... Tak zrozumiałam.

Bardzo możliwe ze tak jest, nie znam się [emoji28] jak dostanę skierowanie na pappa z luxmedu to tez zrobię mimo wszystko, tak jak Ty, a dodatkowo dla siebie nifty wykupie [emoji4]

Też na pewno zrobię badania genetyczne... Niby 35 lat skończę dopiero w tym roku i to nie jest moja pierwsza ciąża, więc ryzyko mniejsze, ale i tak nie wyobrażam sobie życia przez tyle miesięcy z wątpliwościami 😥

reklama
Dziewczyny jak macie problem z innymi wątkami to kliknijcie na górze forum w "październikowe mamy" i otworzy się widok wszystkich wątków :)
Screenshot_20210210-231514~2.png
Screenshot_20210210-231526.png

Do góry