reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

A jak tam dziewczyny idzie u was świętowanie tłustego czwartku od rana ?
Ja właśnie zawiozlam małego do przedszkola i weszłam po paczki. Ambitnie kupilam dwa, jeden an teraz a drugi po obiedzie , zrobiłam kawę i tak siedzę patrzę na te paczki i mi nie dobrze [emoji28][emoji1787] na sam widok już czuje te słodkości i tłuszcz jednocześnie w budzi [emoji2356][emoji1787]

reklama
Ale produkujecie.... Powiedzcie mi czy pappa jest obowiazkowy jak mam 36 lat? Musze sie na to zapisac? Chcialam zrobic tylko usg +nifty.
Jak w ogole sie za to pappa zabrac zeby miec darmowe? Musze miec skierowanie do poradni genetycznej? Do lekarza bede chodizla prywatnie plus pakiet z pracy. Na NFZ nie bede tracic czasu.
Podpowiedzcie cos!

Ja się nie zdziwię jak jednakże urodze we wrześniu. Termin wg om wychodzi mi na 8 października ale pierwsze dziecko urodziłam dokładnie 8 dni przed terminem więc być może i teraz też będę przed terminem [emoji28] wcale bym nie miała nic przeciwko urodzić tydzień, max dwa przed terminem ale byle nie później [emoji1787]
Byle byśmy wszyscy dotrwali szczęśliwie do końcówek :))) Ale jestem usprawiedliwiona ze względu na termin na 1.10;))) czyli w temacie grupy:) Choć jeszcze nie mogę się do tych dat przyzwyczaić. Jak mnie Pani w poradni genetycznej przy zapisie na Pappa zapytała o datę porodu to podałam 1.09;) Później ustaliliśmy że to jednak nie tak;)

Ale produkujecie.... Powiedzcie mi czy pappa jest obowiazkowy jak mam 36 lat? Musze sie na to zapisac? Chcialam zrobic tylko usg +nifty.
Jak w ogole sie za to pappa zabrac zeby miec darmowe? Musze miec skierowanie do poradni genetycznej? Do lekarza bede chodizla prywatnie plus pakiet z pracy. Na NFZ nie bede tracic czasu.
Podpowiedzcie cos!
Ja chodzę Priv i dostałam skierowanie od tego lekarza do poradni genetycznej na NFZ. Już się zapisałam . Termin dostosowują pod Twój termin porodu. Mój dr twierdzi, że Pappa jest obowiązkowe i ono jest wiarygodne w kontekście jakiś ewentualnych nieprawidłowości i dalszej diagnostyki. Mój doktor to ordynator i może dlatego chciał Pappa z poradni przyszpitalnej . Ale nie wiem czy prawnie tak trzeba. Ja jestem rocznik 84

Podpowiedzcie cos!

Ja przy pierwszej ciąży dostałam skierowanie od ginekologa u którego prowadziłam ciaze z medicover, bo tez miałam pakiet w pracy. Dawali każdemu skierowanie na pappe, chyba ze ktoś nie chciał, a byłam poniżej 30tkj wtedy. Skoro masz pakiet, to spytaj ginekologa pewnie wystawi skierowanie bez problemu [emoji4]

A jak tam dziewczyny idzie u was świętowanie tłustego czwartku od rana ?
Ja właśnie zawiozlam małego do przedszkola i weszłam po paczki. Ambitnie kupilam dwa, jeden an teraz a drugi po obiedzie , zrobiłam kawę i tak siedzę patrzę na te paczki i mi nie dobrze [emoji28][emoji1787] na sam widok już czuje te słodkości i tłuszcz jednocześnie w budzi [emoji2356][emoji1787]
Ja się póki co bije z myślami, bo z jednej strony mam ochotę zjeść tego paczka, a z drugiej strony przez ostatnie kilka dni mam tak, że sam zapach słodyczy mnie odrzuca. Czyli podsumowując mam ochotę na słodkie dopóki tego słodkiego nie poczuję. 😂

reklama
Ja na razie nie czuje żadnych zmian, no może trochę tak jakby mi ciężej na żołądku, nie wiem jak to opisać. Na razie pączusie leżą sobie na talerzyku i śmieją się do mnie 😀 ja jestem zielona temacie tych badań Nifty i pappa, bo w poprzednich ciążach moja pani doktor wogole mi o tym nie wspominała, może z racji wieku bo wtedy byłam przed 30 , i ja tego nie robiłam, a teraz to nie wiem jak będzie, okaże się na wizycie, a jak ona nic nie wspomni to będę się sama dopytywac najwyzej

Do góry