reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Dokładnie nie nazrzekajmy:p
Dokładnie. Ja w pierwszej ciąży to miałam nadmiar objawów. Wymiotowałam całodobowo, nawet idąc z psem na spacer znaczyłam ścieżki :) Teraz normalnie pracuję, o 16.00 odbieram dzieci z przedszkola i jazda z nimi do 20:)) Dopiero niedawno usiadłam :) Chyba organizm wie, że nie może sobie pozwolić na objawy . Za to tak dla ciekawości, jako bardzo szczupła osoba mam spory brzuch już . Trudno ukryć ;))

reklama
Ja pewnie dopiero w okolicy 35 tygodnia będę ustalać termin cc, tam gdzie zamierzam rodzic dopiero wtedy ustalają kiedy co i jak [emoji4] także jeszcze jakieś 30 tygodni przede mną [emoji28]

Planujecie robić płatne badania genetyczne typu NIFTY?
Ja w pierwszej ciąży robiłam Test pappa i w tej ciąży zaczęłam się zastanawiać nad płatnym badaniem [emoji4]

Dokładnie. Ja w pierwszej ciąży to miałam nadmiar objawów. Wymiotowałam całodobowo, nawet idąc z psem na spacer znaczyłam ścieżki :) Teraz normalnie pracuję, o 16.00 odbieram dzieci z przedszkola i jazda z nimi do 20:)) Dopiero niedawno usiadłam :) Chyba organizm wie, że nie może sobie pozwolić na objawy . Za to tak dla ciekawości, jako bardzo szczupła osoba mam spory brzuch już . Trudno ukryć ;))

Podobno każda następna ciąża jest coraz szybciej widoczna, bo organizm się szybciej przystosowuje do niej, mięśnie są już rozciągnięte [emoji4]

Moja kuzynka jest obecnie w kolejnej ciąży i mówiła ze przed 10 tyg już zauważyła ze brzuszek się zaczyna odznaczać [emoji4]

U mnie jeszcze nic nie widać, bo to dopiero 5+2 [emoji28] w pierwszej ciąży brzuszek dopiero jakoś koło 5 msc już miałam widoczny. Ciekawe kiedy teraz się pokaże [emoji4]

Ja pewnie dopiero w okolicy 35 tygodnia będę ustalać termin cc, tam gdzie zamierzam rodzic dopiero wtedy ustalają kiedy co i jak [emoji4] także jeszcze jakieś 30 tygodni przede mną [emoji28]

Planujecie robić płatne badania genetyczne typu NIFTY?
Ja w pierwszej ciąży robiłam Test pappa i w tej ciąży zaczęłam się zastanawiać nad płatnym badaniem [emoji4]
Ja się zastanawiam . Mój doktor mnie już wysłał na papa do poradni genetycznej i mam w połowie marca jakoś wizytę . Jestem powyżej 35 r. ż. Ale myślę aby dla spokoju zrobić Nifty, będzie szybciej;)) Tylko z drugiej strony ja mieszkam w Polsce i odpukać jeśli coś wyjdzie nie tak... to nie wiem co tu można uczynić w temacie

Ja się zastanawiam . Mój doktor mnie już wysłał na papa do poradni genetycznej i mam w połowie marca jakoś wizytę . Jestem powyżej 35 r. ż. Ale myślę aby dla spokoju zrobić Nifty, będzie szybciej;)) Tylko z drugiej strony ja mieszkam w Polsce i odpukać jeśli coś wyjdzie nie tak... to nie wiem co tu można uczynić w temacie

Ja chyba tez zrobię. Miałam test pappa i nawet jak przyszły wyniki to siedzieliśmy googlem i szukaliśmy interpretacji, byłam bardzo zdziwiona ze to tylko opiera się na statystyce. Jakbym wtedy zrobila większy research to robila bym płatne.

Sytuacja w Polsce jest jaka jest. Szału nie ma, ale wolałabym być świadoma co tam w brzuszku się dzieje.

Mam nadzieje, ze żadna z nas nie będzie w sytuacji w której coś mogłoby być źle, bo czasy są ciężkie [emoji29]

Ja Pappe podobno muszę zrobić ;) jako starsza matka;) a Nifty będę robić sama dla siebie. Dla lekarza albo systemu opieki Nifty się nie liczy ... Tak zrozumiałam.

Bardzo możliwe ze tak jest, nie znam się [emoji28] jak dostanę skierowanie na pappa z luxmedu to tez zrobię mimo wszystko, tak jak Ty, a dodatkowo dla siebie nifty wykupie [emoji4]

Też na pewno zrobię badania genetyczne... Niby 35 lat skończę dopiero w tym roku i to nie jest moja pierwsza ciąża, więc ryzyko mniejsze, ale i tak nie wyobrażam sobie życia przez tyle miesięcy z wątpliwościami 😥

reklama
Dziewczyny jak macie problem z innymi wątkami to kliknijcie na górze forum w "październikowe mamy" i otworzy się widok wszystkich wątków :)
Screenshot_20210210-231514~2.png
Screenshot_20210210-231526.png

Do góry