reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Zazdroszczę Wam tych wizyt i serduszek <3 mi się dłuży okropnie, jeszcze 9 dni do mojej wizyty. Zawsze mi dni w pracy uciekają a teraz jakby czas stanął w miejscu :p
W ogóle nie wiem co to za badania o których piszecie :o muszę się dokształcić :D

reklama
Ja nie zamierzam robić żadnych dodatkowych badań :) no, chyba, że podczas prenatalnych coś by gina zaniepokoiło.

U mnie brzuch też zaczyna zatrzymywać wodę i opuchnięta jestem strasznie. W ciąży z Zośką miałam to samo - brzuch mi się jakby napompował, bo organizm zaczął szaleć z wodą ;)

Hej wszystkim 😀 Wy tu już o wizytach mówicie, a ja nawet o tym jeszcze nie myślałam, jutro powtórzę jeszcze raz test i jak wyjdą mocniejsze kreski to pewnie zadzwonie do przychodni, ale wizytę chciałabym tak ok 7 tygodnia dopiero, chociaż u mnie duży problem z terminami na NFZ a tak będę prowadzić ciążę, bo dwie wcześniejsze tak prowadziłam u jednej lekarki i teraz nie będe zmieniać. U mnie póki co cisza, nic się nie dzieje, żadnych objawów, także na razie pozostaje się cieszyć tylko z tego 😀

Hej Dziewczyny :-) poszlam za Wasza rade i rowniez umowilam wizyte z pakietu medycznego i co ciekawe ta wizyta byla hiper szybko, bo wczoraj :-) tak wiec mam 7 tydzien, nasza kijaneczka ma ok. 1 cm i bijace serduszko ♥️
I powiem Wam, ze to byla swietna decyzja! Ta babka jest swietna, sama niedawno urodzila dziecko (teraz ma 3 miesiace), wiec sobie pozartowalysmy o niespaniu :-D generalnie zlecila mi pelno badan, wszystko w ramach pakietu. I odeslala mnie zeby sie zapisac na NFZ na prenatalne do znajomego lekarza. Mowila, ze warty zaufania, wiec dzis dzwonie i sie umawiam, bo na NFZ to pewnie bedzie za sto lat :-D a sie trza zmiescic zeby te prenatalne sie wpasowaly w 1 trymestr. Potem chyba sa inne prenatalne w 2 i 3 trymestrze, ale jeszcze o tym nie czytalam.
U mojego ginekologa mam wizyte za tydzien, takze w sumie smiesznie wyszlo :-) mojego ginekologa zapytam o zaswiadczenie, bo teraz zapomnialam z tego wszystkiego :-D i ew.o zwolnienie.
Trzymajcie sie Dziewczyny i powodzenia z Waszymi fasolkami! :-D

Ja na pewno zrobię NIFTY, niestety moja wiedza i doświadczenia ze szpitala nie są moim sprzymierzeńcem kiedy chodzi o własną ciąże 😅 oczywiście nie zamierzam martwić się wszystkim i na zapas, ale zbadać i sprawdzić owszem 😀 z objawów nudności co ciekawe odczuwałam silne mniej więcej od zagnieżdżenia przez tydzień a teraz się wycofują, w tygodniach wlansie pojawia się 5 z przodu i jedyne co baaardzo odczuwam to ogromne zmęczenie i przymykając oko po pracy w ciągu dnia i tak wieczorem jestem mega śpiąca i rozdrażniona ze zjazdem nastroju. A i napady głodu, kilka razy dziennie zamiast poczuć się lekko głodna bo czas zjeść, czuję że umrę jak nie zjem czegoś w ciągu 15 minut 😂

Ten czas oczekiwania do wizyty to jakaś masakra, ja mam w poniedziałek i już dziś mi się śniło, że jadę, nie mogę tam dojechać, źle w nawigacji ustawiłam :D zawsze jak był czwartek to potem szybko już czas leciał bo, piątek weekend itp. ale chyba teraz tak nie będzie :p

Podobno każda następna ciąża jest coraz szybciej widoczna, bo organizm się szybciej przystosowuje do niej, mięśnie są już rozciągnięte [emoji4]

Moja kuzynka jest obecnie w kolejnej ciąży i mówiła ze przed 10 tyg już zauważyła ze brzuszek się zaczyna odznaczać [emoji4]

U mnie jeszcze nic nie widać, bo to dopiero 5+2 [emoji28] w pierwszej ciąży brzuszek dopiero jakoś koło 5 msc już miałam widoczny. Ciekawe kiedy teraz się pokaże [emoji4]
U mnie było odwrotnie w pierwszej szybciej brzuszek rósł niż w drugiej, teraz płaska nie jestem także już mam ciążę spożywczą lekko widoczną 😅

Piękna data(mój ślub) ale to jednak nie październik 😉 wylamiesz nam się na wrzesień
Byle byśmy wszyscy dotrwali szczęśliwie do końcówek :))) Ale jestem usprawiedliwiona ze względu na termin na 1.10;))) czyli w temacie grupy:) Choć jeszcze nie mogę się do tych dat przyzwyczaić. Jak mnie Pani w poradni genetycznej przy zapisie na Pappa zapytała o datę porodu to podałam 1.09;) Później ustaliliśmy że to jednak nie tak;)

reklama
U mnie też to ciąża spożywczą po ostatniej ciąży a nie jeszcze brzuszek ciążowy [emoji4] nawet ostatnio jak się wybrałam jechać po małego i stanęła przed lustrem to stwierdziłam że z takim brzuszkiem ktoś kto mnie nie zna może pomyśleć że to początek ciąży [emoji28]
U mnie było odwrotnie w pierwszej szybciej brzuszek rósł niż w drugiej, teraz płaska nie jestem także już mam ciążę spożywczą lekko widoczną [emoji28]

Do góry