reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Zazdroszczę Wam tych wizyt i serduszek <3 mi się dłuży okropnie, jeszcze 9 dni do mojej wizyty. Zawsze mi dni w pracy uciekają a teraz jakby czas stanął w miejscu :p
W ogóle nie wiem co to za badania o których piszecie :o muszę się dokształcić :D

reklama
Ja nie zamierzam robić żadnych dodatkowych badań :) no, chyba, że podczas prenatalnych coś by gina zaniepokoiło.

U mnie brzuch też zaczyna zatrzymywać wodę i opuchnięta jestem strasznie. W ciąży z Zośką miałam to samo - brzuch mi się jakby napompował, bo organizm zaczął szaleć z wodą ;)

Hej wszystkim 😀 Wy tu już o wizytach mówicie, a ja nawet o tym jeszcze nie myślałam, jutro powtórzę jeszcze raz test i jak wyjdą mocniejsze kreski to pewnie zadzwonie do przychodni, ale wizytę chciałabym tak ok 7 tygodnia dopiero, chociaż u mnie duży problem z terminami na NFZ a tak będę prowadzić ciążę, bo dwie wcześniejsze tak prowadziłam u jednej lekarki i teraz nie będe zmieniać. U mnie póki co cisza, nic się nie dzieje, żadnych objawów, także na razie pozostaje się cieszyć tylko z tego 😀

Hej Dziewczyny :-) poszlam za Wasza rade i rowniez umowilam wizyte z pakietu medycznego i co ciekawe ta wizyta byla hiper szybko, bo wczoraj :-) tak wiec mam 7 tydzien, nasza kijaneczka ma ok. 1 cm i bijace serduszko ♥️
I powiem Wam, ze to byla swietna decyzja! Ta babka jest swietna, sama niedawno urodzila dziecko (teraz ma 3 miesiace), wiec sobie pozartowalysmy o niespaniu :-D generalnie zlecila mi pelno badan, wszystko w ramach pakietu. I odeslala mnie zeby sie zapisac na NFZ na prenatalne do znajomego lekarza. Mowila, ze warty zaufania, wiec dzis dzwonie i sie umawiam, bo na NFZ to pewnie bedzie za sto lat :-D a sie trza zmiescic zeby te prenatalne sie wpasowaly w 1 trymestr. Potem chyba sa inne prenatalne w 2 i 3 trymestrze, ale jeszcze o tym nie czytalam.
U mojego ginekologa mam wizyte za tydzien, takze w sumie smiesznie wyszlo :-) mojego ginekologa zapytam o zaswiadczenie, bo teraz zapomnialam z tego wszystkiego :-D i ew.o zwolnienie.
Trzymajcie sie Dziewczyny i powodzenia z Waszymi fasolkami! :-D

Ja na pewno zrobię NIFTY, niestety moja wiedza i doświadczenia ze szpitala nie są moim sprzymierzeńcem kiedy chodzi o własną ciąże 😅 oczywiście nie zamierzam martwić się wszystkim i na zapas, ale zbadać i sprawdzić owszem 😀 z objawów nudności co ciekawe odczuwałam silne mniej więcej od zagnieżdżenia przez tydzień a teraz się wycofują, w tygodniach wlansie pojawia się 5 z przodu i jedyne co baaardzo odczuwam to ogromne zmęczenie i przymykając oko po pracy w ciągu dnia i tak wieczorem jestem mega śpiąca i rozdrażniona ze zjazdem nastroju. A i napady głodu, kilka razy dziennie zamiast poczuć się lekko głodna bo czas zjeść, czuję że umrę jak nie zjem czegoś w ciągu 15 minut 😂

Ten czas oczekiwania do wizyty to jakaś masakra, ja mam w poniedziałek i już dziś mi się śniło, że jadę, nie mogę tam dojechać, źle w nawigacji ustawiłam :D zawsze jak był czwartek to potem szybko już czas leciał bo, piątek weekend itp. ale chyba teraz tak nie będzie :p

Podobno każda następna ciąża jest coraz szybciej widoczna, bo organizm się szybciej przystosowuje do niej, mięśnie są już rozciągnięte [emoji4]

Moja kuzynka jest obecnie w kolejnej ciąży i mówiła ze przed 10 tyg już zauważyła ze brzuszek się zaczyna odznaczać [emoji4]

U mnie jeszcze nic nie widać, bo to dopiero 5+2 [emoji28] w pierwszej ciąży brzuszek dopiero jakoś koło 5 msc już miałam widoczny. Ciekawe kiedy teraz się pokaże [emoji4]
U mnie było odwrotnie w pierwszej szybciej brzuszek rósł niż w drugiej, teraz płaska nie jestem także już mam ciążę spożywczą lekko widoczną 😅

Piękna data(mój ślub) ale to jednak nie październik 😉 wylamiesz nam się na wrzesień
Byle byśmy wszyscy dotrwali szczęśliwie do końcówek :))) Ale jestem usprawiedliwiona ze względu na termin na 1.10;))) czyli w temacie grupy:) Choć jeszcze nie mogę się do tych dat przyzwyczaić. Jak mnie Pani w poradni genetycznej przy zapisie na Pappa zapytała o datę porodu to podałam 1.09;) Później ustaliliśmy że to jednak nie tak;)

reklama
U mnie też to ciąża spożywczą po ostatniej ciąży a nie jeszcze brzuszek ciążowy [emoji4] nawet ostatnio jak się wybrałam jechać po małego i stanęła przed lustrem to stwierdziłam że z takim brzuszkiem ktoś kto mnie nie zna może pomyśleć że to początek ciąży [emoji28]
U mnie było odwrotnie w pierwszej szybciej brzuszek rósł niż w drugiej, teraz płaska nie jestem także już mam ciążę spożywczą lekko widoczną [emoji28]

Do góry