reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Ale dziś produkujecie 🙈 gratuluję wszystkim pięknych wizyty i pozytywnych wiadomości ❤️
Ja pierwsza ciąża więc historii z złotymi radami nie mam, ale naszczescie teściowa się nie udziela za dużo ma już 7 wnuków także ma wywalone 😂😂 a moja mama też nie z tych co się wtrącają bo zawsze źle wspomina jak moja babcia jej rady dawała 😂😂
Chociaż dla moich rodziców to bd 1 wnuk więc nie wiadomo czy um palma nie odbije hahah

reklama
No dokładnie od kad młody się urodził to jest tragedia, ale powiedziałam koniec bo przegina.. Mały ma 10 miesięcy ona mieszka od nas 30 km ale jak zapytała mnie kiedy dam go na noc to aż mi się słabo zrobiło 🥴 tym bardziej że młody budzi się 4 razy w nocy. Dopóki sam mi nie powie ze chce zostać u babci na noc to nie zostanie 😂 a to jesz że troche🙏😂
Pomyślałam, że dasz jak będziesz na porodówkę jechać :)

A ja się dziś tak źle czuję [emoji2356] dreszcze, jest mi zimno, bolą mnie mięśnie, nawala żołądek co tylko wzmaga mdłości. Nie wiem co się dzieje. Albo coś mnie bierze albo to efekt sterydów które biorę od wczoraj. Masakra [emoji3064]

A ja się dziś tak źle czuję [emoji2356] dreszcze, jest mi zimno, bolą mnie mięśnie, nawala żołądek co tylko wzmaga mdłości. Nie wiem co się dzieje. Albo coś mnie bierze albo to efekt sterydów które biorę od wczoraj. Masakra [emoji3064]

Przykro mi [emoji17] mam nadzieje, ze jutro poczujesz się lepiej [emoji3531]

Ja jestem śpiąca cały dzień, zajmuje się synem i nie mam okazji żeby się zdrzemnąć, ale jak już młody pójdzie spać, to wtedy ja nie mogę usnąć i mam oczy jak 5zl [emoji28][emoji28] bądź tu człowieku mądry [emoji2370]

Pociesza cię, że ja też do kolejne co prawda wizyty ale jednak też 3 tygodnie [emoji4]
Mam nadzieję że czas szybko minie.
Jutro wizyta u endokrynologa, jako że mam kartę ciąży to wzięłam skierowanie na fundusz dzięki czemu zaoszczędzi 200zl na wizycie, bo do gin chodzę prywatnie, także skierowanie wzięłam od rodzinnego [emoji4] jestem bardzo ciekawa co mi lekarz powie. Ginekolog jak spojrzał na wyniki to powiedział że chyba mam Hashimoto [emoji26] a ja przed pierwszą ciąża jak i w trakcie nie miałam nigdy problemów w tarczyca. Dopiero jak zaczęliśmy się starać od sierpnia i nic nie wychodziło to w listopadzie zrobiłam hormony i wyszło że coś jest nie tak ale wizyta u Endo była ciągle przekładana.

Dziewczyny jak znaleźć mogę ten wątek do listy żeby się zapisać? Wcześniej pisałam że nie mogę wejść przez link bo wyskakuje jakis problem i miałam wrzucić zdjęcie i oczywiście zapomniałam.
Ja czekam do 6+6 [emoji85] a to jeszcze trzy długie tygodnie! Oszaleję jak będę Was tak podczytywać i jednocześnie samej żyć w niepewności ;)
Screenshot_20210210-192528.jpeg

Pociesza cię, że ja też do kolejne co prawda wizyty ale jednak też 3 tygodnie [emoji4]
Mam nadzieję że czas szybko minie.
Jutro wizyta u endokrynologa, jako że mam kartę ciąży to wzięłam skierowanie na fundusz dzięki czemu zaoszczędzi 200zl na wizycie, bo do gin chodzę prywatnie, także skierowanie wzięłam od rodzinnego [emoji4] jestem bardzo ciekawa co mi lekarz powie. Ginekolog jak spojrzał na wyniki to powiedział że chyba mam Hashimoto [emoji26] a ja przed pierwszą ciąża jak i w trakcie nie miałam nigdy problemów w tarczyca. Dopiero jak zaczęliśmy się starać od sierpnia i nic nie wychodziło to w listopadzie zrobiłam hormony i wyszło że coś jest nie tak ale wizyta u Endo była ciągle przekładana.

Dziewczyny jak znaleźć mogę ten wątek do listy żeby się zapisać? Wcześniej pisałam że nie mogę wejść przez link bo wyskakuje jakis problem i miałam wrzucić zdjęcie i oczywiście zapomniałam. Zobacz załącznik 1236871
Jakie masz wyniki tarczycowe? Pewnie chodzi o podwyższone przeciwciała? Ja Hashimotka, więc pisz śmiało, w razie czego ;) co do wątku, to nie wiem dlaczego linki nie działają, ale jak sobie wejdziecie w główny temat "Październikowe mamy" to powinny być widoczne wszystkie podwątki, że tak to ujmę ;)

Może mam inną wersję aplikacji bo u mnie nie widzę żadnych podwatkow.

Tsh mam ładne bo jak robiłam teraz w ciąży to wyszło 1.060, ft3, ft4, anty tpo w normie a anty tg niemal 115 a ja mam 478. W listopadzie jak robiłam to miałam anty tg 263
Jakie masz wyniki tarczycowe? Pewnie chodzi o podwyższone przeciwciała? Ja Hashimotka, więc pisz śmiało, w razie czego ;) co do wątku, to nie wiem dlaczego linki nie działają, ale jak sobie wejdziecie w główny temat "Październikowe mamy" to powinny być widoczne wszystkie podwątki, że tak to ujmę ;)

reklama
Już? W którym tc jesteś? :) I dlaczego cc, jeśli mogę spytać?
Termin mam wg OM i usg na 1.10. Cięcie jest zawsze szybciej ;) To jest moja trzecia ciąża, poprzednie 2 z cięć zatem kolejna i ostatnia ;) też będzie cesarką. Mój doktor prowadzący to zaprzyjaźniony doktor, który prowadził każdą z ciąż więc możemy terminy negocjować :) Mój mąż ma 21.09 urodziny stąd zapytałam czy możemy mu malucha sprezentować. Okazało się że 21 ma gabinet i nie będzie go w szpitalu stąd się śmiejemy że będzie 20.09:)) Oczywiście zobaczymy co życie pokaże.

Do góry