reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Hej dziewczyny! 😃 jak tam samopoczucia? Ja wczoraj byłam na wizycie bo jakieś dziwne bóle podbrzusza miałam ale okazało się ze to chyba macica się rozciąga 😫 fasolka ma już 1,75 cm i wyglada jak mały krokodyl 💕 prenatalne umówione na 23 marca wtedy będzie 12+3 Zobacz załącznik 1241792
Jaki duży zarodek! Normalnie ciężko uwierzyć że to w takim tempie się rozwija :D

Ja byłam dzisiaj u innego ginekologa, bije serduszko!!! <3 Ale sam ginekolog bardzo szybki, mało delikatny, a jakość obrazu na USG zostawia wiele do życzenia. Odjął mojej ciąży bodajże 3 dni (w stosunku do ostatniego USG), ale szczerze ten obraz jest tak niewyraźny że nie do końca bym temu ufała... Po badaniu do tej pory jeszcze czuję takie dziwne bóle w środku. Jednak muszę docenić mojego dotychczasowego gina, poświęca mi zawsze dużo czasu, badania robi powoli, dokładnie i delikatnie, a na USG wszystko super widać, i ma spoko ceny bo w ciąży wizyta + USG kosztuje 140 zł.
Mój drugi pęcherzyk w stosunku do pierwszego jest coraz mniejszy i podobno ma się wchłonąć. Dostałam kartę ciąży, więc już się poumawiałam na NFZ do gin, endokrynologa i do lekarza rodzinnego (okazało się że do endo trzeba mieć skierowanie).

reklama
;D dobra a co sądzicie o basenie w ciąży? Gina mam w piątek, a z córką idę w czwartek. Najwyżej wrzuce gojca niech se pływa z tatą, a ja ponagrywam filmiki jaka ta moja córa zdolna. W sensie ze gronkowce, chlamydie i inne rzesistkownice mozna niby złapać ueee? :D
Można, ale niestety jacuzzi raczej odpada bo za wysoka temperatura. Jeśli chodzi o bakterie... zawsze się mogą zdarzyć. Kiedyś mi gin powiedział, że profilaktycznie na czas kąpieli można wsadzić tampon i od razu po go wyjąć. I zastosować probiotyk dopochwowo. Oczywiście to nie zabezpieczy na 100%, ale profilaktycznie.
tak czy siak, basen to świetna sprawa. Ja jutro idę do lekarza i mam nadzieje, ze już mi pozwoli się trochę ruszać bo póki co to tylko się szwedam po domu 🙄
Sluchajcie dziewczyny ja mam dzisiaj 127/88 i puls 112...
nie umierasz. Trochę podwyższone, ale nic niepokojącego. Kontroluj regularnie. Jeden pomiar nic nie mówi.

Też cię pocieszę jak będziesz na porodówce 😃😃moja siostra jak rodziła dzwoniłam do niej co chwile i pytałam urodziłas juz czy nie bo ile jeszcze mam Ci syna bawić 😀za którymś razem kazała mi spier.... 😃😃😃Ale to był już etap finału 😃
Genialne! Powiedziała bym to samo 🤣 moim zdaniem takie uszczypliwe pocieszenia są najlepsze. Śmiech to zdrowie 😀

Daj znać co Ci powie lekarz o tym basenie. Też bym pochodziła [emoji3060] Ale też mam trochę stracha z tymi infekcjami. Plus wilgotność powietrza i temperatura na basenie jest podobno świetnym środowiskiem dla covida a ja na sterydach łapię wszystko więc mi pewnie nie pozwolą. Będę leżeć, tyć i czekać aż TLC mnie odwiedzi żeby nagrać program o monstrualnej otyłości w ciąży [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
;p do mnie tez. Ja juz mam podwojna brode. Rower odpada, tenis odpada, pozostaja lzejsze sporty.

U mnie na basenie nikt nie nosi masek i przylbic wiec tu jest ryzyko.

Można, ale niestety jacuzzi raczej odpada bo za wysoka temperatura. Jeśli chodzi o bakterie... zawsze się mogą zdarzyć. Kiedyś mi gin powiedział, że profilaktycznie na czas kąpieli można wsadzić tampon i od razu po go wyjąć. I zastosować probiotyk dopochwowo. Oczywiście to nie zabezpieczy na 100%, ale profilaktycznie.
tak czy siak, basen to świetna sprawa. Ja jutro idę do lekarza i mam nadzieje, ze już mi pozwoli się trochę ruszać bo póki co to tylko się szwedam po domu 🙄

nie umierasz. Trochę podwyższone, ale nic niepokojącego. Kontroluj regularnie. Jeden pomiar nic nie mówi.

Genialne! Powiedziała bym to samo 🤣 moim zdaniem takie uszczypliwe pocieszenia są najlepsze. Śmiech to zdrowie 😀
tez czytalam o tym tamponie a na probiotykach to ja lece garsciami. Estabion mama biore doustnie :) w poprzedniej ciazy mialam w 1 trym candide. Jak ja ją kocham.

Hej dziewczyny! 😃 jak tam samopoczucia? Ja wczoraj byłam na wizycie bo jakieś dziwne bóle podbrzusza miałam ale okazało się ze to chyba macica się rozciąga 😫 fasolka ma już 1,75 cm i wyglada jak mały krokodyl 💕 prenatalne umówione na 23 marca wtedy będzie 12+3 Zobacz załącznik 1241792

Super ❤️ piękne maleństwo 💪

Ja się zastanawiam czy jest taka możliwość że się pomylił lekarz z tymi pomiarami? No u mnie nie ma opcji żeby była ciąża tydzień młodsza bo test ciążowy wyszedł by pozytywny 6 dni po owu...
Ja dzisiaj pierwszy dzień na euthyroxie i o dziwo lepiej się czuję [emoji28] chyba placebo xD
Zapisałam się na wizyte za tydzień. Może będzie już widać w którą stronę się sytuacja rozwija :(

Spokojnie, ja byłam przekonana, że moja ciąża jest 4 dni starsza od terminu z OM, a lekarzowi wyszła o 1 dzień młodsza, czyli 5 dni różnicy. Ale pomiar był robiony w 6+4, więc tylko plamę było widać 😂 Więc mógł się sztachnąć z pomiarami, bo dzidzie liczy się wtedy w dziesiątkach milimetra, a tu o pomyłkę łatwo.

Ja póki co się nie przejmuję, kolejna wizyta w poniedziałek, 8+4, zobaczymy co mu wtedy wyjdzie 😉

Witam Was o poranku 😀
Wczoraj byłam na wizycie u gina. Ponieważ jestem na etapie szukania dobrego, który będzie prowadził moja ciążę, więc to kolejna moja wizyta w ostatnim tygodniu.
Poprzednia lekarka mi słabo podpasowala, ale ten wczorajszy był super. Więc chyba mam już lekarza prowadzącego 😊
Widziałam serduszko ❤️
Okazało się, że ciąża młodsza o 6 dni. Więc zamiast 7+0 jest 6+1 I to mnie tak trochę zastanawia, skąd taka rozbieżność.
Dostałam dużo badań które muszę zrobić no i kolejna wizyta za 2 tyg 😀
U mnie też młodsza. Owulacja była później i zapłodnienie

;p do mnie tez. Ja juz mam podwojna brode. Rower odpada, tenis odpada, pozostaja lzejsze sporty.

U mnie na basenie nikt nie nosi masek i przylbic wiec tu jest ryzyko.
W sumie nie pomyslalam o temacie przylbic czy masek na basenie, faktycznie jak ktos bedzie plynal tym samym torem i bedzie sapal to niewesolo. Kurde, obawiam sie tego basenu. Jeszcze jak wpisalam w wujka google ciaza, a basen czy jakos tak, to wyskoczyla LISTA infekcji + informacje co tam w tej wodzie zazwyczaj plywa. Nie bede Wam przytaczac zeby nie obrzydzac, ale fuj :p

reklama
Mi lekarz mówił, że basen w ciąży jest jak najbardziej wskazany chyba, że ma się skłonności do infekcji intymnych to wtedy lepiej sobie odpuścić

Do góry