Elph
Fanka BB :)
Jaki duży zarodek! Normalnie ciężko uwierzyć że to w takim tempie się rozwijaHej dziewczyny! jak tam samopoczucia? Ja wczoraj byłam na wizycie bo jakieś dziwne bóle podbrzusza miałam ale okazało się ze to chyba macica się rozciąga fasolka ma już 1,75 cm i wyglada jak mały krokodyl prenatalne umówione na 23 marca wtedy będzie 12+3 Zobacz załącznik 1241792
Ja byłam dzisiaj u innego ginekologa, bije serduszko!!! <3 Ale sam ginekolog bardzo szybki, mało delikatny, a jakość obrazu na USG zostawia wiele do życzenia. Odjął mojej ciąży bodajże 3 dni (w stosunku do ostatniego USG), ale szczerze ten obraz jest tak niewyraźny że nie do końca bym temu ufała... Po badaniu do tej pory jeszcze czuję takie dziwne bóle w środku. Jednak muszę docenić mojego dotychczasowego gina, poświęca mi zawsze dużo czasu, badania robi powoli, dokładnie i delikatnie, a na USG wszystko super widać, i ma spoko ceny bo w ciąży wizyta + USG kosztuje 140 zł.
Mój drugi pęcherzyk w stosunku do pierwszego jest coraz mniejszy i podobno ma się wchłonąć. Dostałam kartę ciąży, więc już się poumawiałam na NFZ do gin, endokrynologa i do lekarza rodzinnego (okazało się że do endo trzeba mieć skierowanie).