reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Kurde, powiem Wam, że mi też zaczęły przeszkadzać maseczki :-/ raz, że faktycznie trochę mi brakuje tlenu, a dwa każda mi śmierdzi :-D taka materiałowa za bardzo pachnie proszkiem, nie mogę tego znieść, a ta chirurgiczna też wali, jakąś taką sztucznizną
Materialowe nie wiadomo jak prac i wlasnie mnie po nich ryj ssypal ze nie chcialabym takiej alergii przerabiac bo musialam brac claritine i hydrokortyzon. uczulenie bylo za silne zeby pozbyc sie go delikatniej. XD a te sztuczne to wiadomo ze trzeba teoretycznie co pol godziny zmieniac. Maseczki lubie i mi sie przydaja teraz do mycia kibla domestosem zeby nie narazac mojego zarodka na chemie XD

Ide sie nacieszyc pogoda i uspić roczną bestię :D wroce wieczorem to znow bede marudzic jak mi wszytsko przeszkadza ostatnio. Gin juz za 2 dni wiec stresik jest.

reklama
Kurde, powiem Wam, że mi też zaczęły przeszkadzać maseczki :-/ raz, że faktycznie trochę mi brakuje tlenu, a dwa każda mi śmierdzi :-D taka materiałowa za bardzo pachnie proszkiem, nie mogę tego znieść, a ta chirurgiczna też wali, jakąś taką sztucznizną
mi przy chirurgicznych dodatkowo tak wysusza twarz od nosa w dół, że mam pumeks z twarzy.

Materialowe nie wiadomo jak prac i wlasnie mnie po nich ryj ssypal ze nie chcialabym takiej alergii przerabiac bo musialam brac claritine i hydrokortyzon. uczulenie bylo za silne zeby pozbyc sie go delikatniej. XD a te sztuczne to wiadomo ze trzeba teoretycznie co pol godziny zmieniac. Maseczki lubie i mi sie przydaja teraz do mycia kibla domestosem zeby nie narazac mojego zarodka na chemie XD

Ide sie nacieszyc pogoda i uspić roczną bestię :D wroce wieczorem to znow bede marudzic jak mi wszytsko przeszkadza ostatnio. Gin juz za 2 dni wiec stresik jest.
Ja materiałowe piorę w 60 stopniach, w zeszłym roku prałam w 90 stopniach to się wszystkie skurczyły :-D
Ja tą chirurgiczną zmieniam jak mam mokrą, ale śmierdzi mi to wszystko :p dosłownie.
Masakra z tym uczuleniem!

Ja chodziłam na basen w poprzednich ciążach i bardzo sobie chwaliłam, na szczęście nigdy mi się nie przyplątała żadna infekcja.
Mi w maseczkach najbardziej przeszkadza to że okulary mi parują 😂
@Bunia49 wiadomo wszystko się zmienia w naszym organizmie i jest nowe więc nie dziwie się że się zastanawiasz czy wszystko jest ok 😀 Ja do lekarza idę dopiero w 7+6 więc będzie już ładnie wszystko widać jeśli wszystko jest ok.

Hej dziewczyny! 😃 jak tam samopoczucia? Ja wczoraj byłam na wizycie bo jakieś dziwne bóle podbrzusza miałam ale okazało się ze to chyba macica się rozciąga 😫 fasolka ma już 1,75 cm i wyglada jak mały krokodyl 💕 prenatalne umówione na 23 marca wtedy będzie 12+3
5D35F3E9-9C26-4355-8FE5-E18E13F938AC.jpeg

Hej dziewczyny! [emoji2] jak tam samopoczucia? Ja wczoraj byłam na wizycie bo jakieś dziwne bóle podbrzusza miałam ale okazało się ze to chyba macica się rozciąga [emoji31] fasolka ma już 1,75 cm i wyglada jak mały krokodyl [emoji177] prenatalne umówione na 23 marca wtedy będzie 12+3 Zobacz załącznik 1241792

Śliczna dzidzia [emoji3059][emoji3059][emoji7]

Ja idę 29 marca na prenatalne, to będzie 12+0 [emoji4] Tak na prawdę to już bym chciała wiedzieć co to za lokator u mnie zagościł [emoji28] czy faktycznie chłopiec jak mi się wydaje, czy nie [emoji848]

Ja idę prywatnie [emoji2370] Ale z NFZ chyba niektóre dziewczyny się już umawiały, albo mi coś się pokręciło [emoji28][emoji85]

Witam Was o poranku [emoji3]
Wczoraj byłam na wizycie u gina. Ponieważ jestem na etapie szukania dobrego, który będzie prowadził moja ciążę, więc to kolejna moja wizyta w ostatnim tygodniu.
Poprzednia lekarka mi słabo podpasowala, ale ten wczorajszy był super. Więc chyba mam już lekarza prowadzącego [emoji4]
Widziałam serduszko [emoji3590]
Okazało się, że ciąża młodsza o 6 dni. Więc zamiast 7+0 jest 6+1 I to mnie tak trochę zastanawia, skąd taka rozbieżność.
Dostałam dużo badań które muszę zrobić no i kolejna wizyta za 2 tyg [emoji3]

Ja się zastanawiam czy jest taka możliwość że się pomylił lekarz z tymi pomiarami? No u mnie nie ma opcji żeby była ciąża tydzień młodsza bo test ciążowy wyszedł by pozytywny 6 dni po owu...
Ja dzisiaj pierwszy dzień na euthyroxie i o dziwo lepiej się czuję [emoji28] chyba placebo xD
Zapisałam się na wizyte za tydzień. Może będzie już widać w którą stronę się sytuacja rozwija :(

reklama
Daj znać co Ci powie lekarz o tym basenie. Też bym pochodziła [emoji3060] Ale też mam trochę stracha z tymi infekcjami. Plus wilgotność powietrza i temperatura na basenie jest podobno świetnym środowiskiem dla covida a ja na sterydach łapię wszystko więc mi pewnie nie pozwolą. Będę leżeć, tyć i czekać aż TLC mnie odwiedzi żeby nagrać program o monstrualnej otyłości w ciąży [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
;D dobra a co sądzicie o basenie w ciąży? Gina mam w piątek, a z córką idę w czwartek. Najwyżej wrzuce gojca niech se pływa z tatą, a ja ponagrywam filmiki jaka ta moja córa zdolna. W sensie ze gronkowce, chlamydie i inne rzesistkownice mozna niby złapać ueee? :D

Do góry