reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
Jak już temat wystających brzuchów to może wejdźmy na temat rozstępów 😂
Od wczoraj pomyślałam, że może czas na jakiś olej na brzuch + biust. Smaruje się narazie tym co mam ale może któraś z Was poleci coś fajnego ? Chyba zacznę też szczotkowanie bo ostatnio modne i podobno się sprawdza.

I jeszcze do dziewczyn ze śląska - wiecie coś o programie darmowych badań prenatalnych? Koleżanka miała w 2020 za darmo, teraz podobno też są. Zobaczyłam może dwie strony w internecie ale znalazłam info , że +35 lub podejrzenie wad. Dziś już włącza mi się spanie i pewnie poszukam jutro ale może Wy wiecie coś więcej?

Od wczoraj pomyślałam, że może czas na jakiś olej na brzuch + biust. Smaruje się narazie tym co mam ale może któraś z Was poleci coś fajnego ? Chyba zacznę też szczotkowanie bo ostatnio modne i podobno się sprawdza.

I jeszcze do dziewczyn ze śląska - wiecie coś o programie darmowych badań prenatalnych? Koleżanka miała w 2020 za darmo, teraz podobno też są. Zobaczyłam może dwie strony w internecie ale znalazłam info , że +35 lub podejrzenie wad. Dziś już włącza mi się spanie i pewnie poszukam jutro ale może Wy wiecie coś więcej?
Jak już chcesz się smarować, to do listy polecam dodać jeszcze pośladki 😉

Ooo matko z córką to ja nie miałam dziecka moja budziła się raz w nocy na karmienie i tyle w ciągu dnia spała jadła i leżała . Miałam wysprzątane wyprasowane i pękałam z nudów . Ciekawe jaki będzie drugi egzemplarz

To ja marzę, by mieć drugie takie dziecko. Powiedzmy do października będę żyć w ułudzie, że się uda 🤣🤣🤣

I jeszcze do dziewczyn ze śląska - wiecie coś o programie darmowych badań prenatalnych? Koleżanka miała w 2020 za darmo, teraz podobno też są. Zobaczyłam może dwie strony w internecie ale znalazłam info , że +35 lub podejrzenie wad. Dziś już włącza mi się spanie i pewnie poszukam jutro ale może Wy wiecie coś więcej
Jeżeli chodzi o smarowidła używałam bio Oil był lata temu na topie oraz palmersa tummy butter . Czy polecam sama nie wiem do 8 miesiąca ciąży wychwalałam nie wierzyłam w genetyke moja mama ma rozstępy a ja nie miałam ale pewnego poranka budzę się i czuje jak swędzi mnie bardzo brzuch patrze a tu jak by mnie ktoś skalpelem pochlastał po brzuchu . Wiec chyba w żadne smarowidła nie wierze w tej ciąży sprobuje mustelę ale nie wierzę że cokolwiek mnie uchroni.

U mnie dziś brzuch jak bomba. Nie wiem czy tak na zdjęciu widać ale na żywo jest mega wzdęty... Sory za brudna bluzkę ale przed chwilą pomidor mnie zaatakował 😂 U was też takie duże, wzdęte brzuchy na tak wczesnym etapie ciąży?

Ja mam wzdęcia okropne. Wypróżniam się normalnie i nie jem ciężkich potraw, ale mój brzucha to balon... zazwyczaj to kości biodrowe mi wystawały, a nie pępek 😅
Przybijam piątkę 😜Wzdęty brzuch mam i ja 🙈

Ja tez będę stosować Mustele. Ale poczekam do końca 1 trymestru. Pamiętam, że swego czasu to ja Mustellę i witaminki kupowałam przez internet np. w Gemini ale teraz to nie wiem czy tak się opłaca:)

Wracam z dobrymi wiadomościami!!!
Jest ciąża. Coś tam widać. Wybłagałam polskiego gina (mieszkam w Irl) i przyjął mnie dzisiaj.

Okazało się, ze ciąża jest o tydzień młodsza i dlatego babka nie widziała nic na scanie w piątek. Dzisiaj 5t6d. Zarodka jeszcze nie widać dobrze, ale najważniejsze że coś widać.

Przeryczałam dwa dni. A okazało się że nie potrzebnie. Boże, co za ulga!!!

Ja sobie kupiłam kilka dni temu oliwkę Mamas Babydream z Rossmanna. Ma fajny skład, nieźle opinie i nie kosztuje miliona monet (zapłaciłam około 14 zł).
Póki co zauważyłam, że dobrze wycisza swędzenie skóry, które w związku z zimą i ciążą mnie dopadło.
Może któraś z Was też stosowała/stosuje i może się wypowiedzieć na temat działania długofalowego? 😁

reklama
Wracam z dobrymi wiadomościami!!!
Jest ciąża. Coś tam widać. Wybłagałam polskiego gina (mieszkam w Irl) i przyjął mnie dzisiaj.

Okazało się, ze ciąża jest o tydzień młodsza i dlatego babka nie widziała nic na scanie w piątek. Dzisiaj 5t6d. Zarodka jeszcze nie widać dobrze, ale najważniejsze że coś widać.

Przeryczałam dwa dni. A okazało się że nie potrzebnie. Boże, co za ulga!!!
Super:) Rośnijcie zdrowo.

Do góry