reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Oficjalnie mam 2 nowe, czerwone rozstępy na cycku. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
a balsamuje się od 3 tygodni codziennie :( raz olejek, raz balsam, raz krem na rozstępy ciążowy
Rozstępy w ciąży to kwestia ograniczonej elastyczności skóry. Moim zdaniem wcieranie wszelkich balsamów czy kremów przy predyspozycji skóry do powstawania rozstępów i tak nie zapobiegnie ich powstawaniu.

Mam już za sobą 3 ciąże i w żadnej nie stosowalam kosmetyków przeciw rozstępom i nie mam żadnego 😉

reklama
@Zoyak nauczyłam się nie słodzić kawy nie herbaty, zostało mi to do tej pory 😀 jak najmniej smażonego, unikałam białego pieczywa. A ogólnie to trzeba na własnej skórze przekonać się jak na dana osobę działa dany produkt, danie, bo jedna może mieć cukier w normie a druga po tym samym będzie miała podwyższony, także ja zapisywałam sobie skrupulatnie co jadłam na każdy posiłek i sprawdzalam jaki miałam po tym cukier. Ważne też dla mnie były posiłki o regularnych porach. Ja przez ta cukrzycę nie przytyłam nic, a wręcz chudlam, w dniu porodu miałam - 4 kg, ale mialam spory zapas bo startowalam z trochę wyższej wagi, a lekarze nic nie mówili że jest coś nie tak.
@Valezi mi imbir w poprzednich ciążach na mdłości bardzo pomagał 😀
@Ironka o super 😀 byłaś już lekarza? Jak się czujesz?
Diete sama ułożyłaś czy od diabetyka ??

Mi też wychodzi na 21.10 ale mam dwoje dzieci wcześniaków , więc zobaczymy jak to będzie tym razem.
@niunia456 sama, dostałam jakieś wytyczne, informacje, broszurki od diabetolog i sama do wszystkiego jakoś powoli dochodzilam co można a czego lepiej unikać itd.
@Ironka to tak jak ja, w środę pierwszy test, potem w piątek drugi żeby potwierdzić i zobaczyć czy kreska ciemnieje i w piątek miałam dzwonić do lekarza ale nie mogłam się dodzwonić więc jutro będę próbować

reklama
Do góry