reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Oficjalnie mam 2 nowe, czerwone rozstępy na cycku. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
a balsamuje się od 3 tygodni codziennie :( raz olejek, raz balsam, raz krem na rozstępy ciążowy
Rozstępy w ciąży to kwestia ograniczonej elastyczności skóry. Moim zdaniem wcieranie wszelkich balsamów czy kremów przy predyspozycji skóry do powstawania rozstępów i tak nie zapobiegnie ich powstawaniu.

Mam już za sobą 3 ciąże i w żadnej nie stosowalam kosmetyków przeciw rozstępom i nie mam żadnego 😉

reklama
@Zoyak nauczyłam się nie słodzić kawy nie herbaty, zostało mi to do tej pory 😀 jak najmniej smażonego, unikałam białego pieczywa. A ogólnie to trzeba na własnej skórze przekonać się jak na dana osobę działa dany produkt, danie, bo jedna może mieć cukier w normie a druga po tym samym będzie miała podwyższony, także ja zapisywałam sobie skrupulatnie co jadłam na każdy posiłek i sprawdzalam jaki miałam po tym cukier. Ważne też dla mnie były posiłki o regularnych porach. Ja przez ta cukrzycę nie przytyłam nic, a wręcz chudlam, w dniu porodu miałam - 4 kg, ale mialam spory zapas bo startowalam z trochę wyższej wagi, a lekarze nic nie mówili że jest coś nie tak.
@Valezi mi imbir w poprzednich ciążach na mdłości bardzo pomagał 😀
@Ironka o super 😀 byłaś już lekarza? Jak się czujesz?
Diete sama ułożyłaś czy od diabetyka ??

Mi też wychodzi na 21.10 ale mam dwoje dzieci wcześniaków , więc zobaczymy jak to będzie tym razem.
@niunia456 sama, dostałam jakieś wytyczne, informacje, broszurki od diabetolog i sama do wszystkiego jakoś powoli dochodzilam co można a czego lepiej unikać itd.
@Ironka to tak jak ja, w środę pierwszy test, potem w piątek drugi żeby potwierdzić i zobaczyć czy kreska ciemnieje i w piątek miałam dzwonić do lekarza ale nie mogłam się dodzwonić więc jutro będę próbować

reklama
Do góry