reklama
nowafalaa
Fanka BB :)
Witam, ja nie mam awersji do jedzenia, wcinam wszystko. Może częściej mam ochotę akurat na "ta rzecz" tzw zachcianki. Wczoraj chyba doświadczyłam pierwszych mdłości. Wstałam i bardzo głową mnie bolała, zjadłam śniadanie i mnie zmuliło brr dziwne uczucie ale przeszło za chwilę i cisza.
@Zoyak nauczyłam się nie słodzić kawy nie herbaty, zostało mi to do tej pory jak najmniej smażonego, unikałam białego pieczywa. A ogólnie to trzeba na własnej skórze przekonać się jak na dana osobę działa dany produkt, danie, bo jedna może mieć cukier w normie a druga po tym samym będzie miała podwyższony, także ja zapisywałam sobie skrupulatnie co jadłam na każdy posiłek i sprawdzalam jaki miałam po tym cukier. Ważne też dla mnie były posiłki o regularnych porach. Ja przez ta cukrzycę nie przytyłam nic, a wręcz chudlam, w dniu porodu miałam - 4 kg, ale mialam spory zapas bo startowalam z trochę wyższej wagi, a lekarze nic nie mówili że jest coś nie tak.
@Valezi mi imbir w poprzednich ciążach na mdłości bardzo pomagał
@Ironka o super byłaś już lekarza? Jak się czujesz?
@Valezi mi imbir w poprzednich ciążach na mdłości bardzo pomagał
@Ironka o super byłaś już lekarza? Jak się czujesz?
squika
Aktywna w BB
U mnie sytuacja jest rozwojowa, bo nie mam też już i zapachu, ale dzięki temu nie męczą mnie mdłości, które lekko zaczeły się wczesniej pokazywać.Kurcze a co gin mówi na ten temat? Też się tego obawiam w dzisiejszych czasach... Masz gorączkę?
Lekarz rodzinny mówi, że najważniejsze jest żeby temperatura nie skoczyła ponad 38 stopni, bo podobno to jest najbardziej niebezpieczne w ciąży. Na szczęście u mnie nie przekracza 37.
Co do ginekologa, to we wtorek mam teleporade i zobaczymy co powie.
Mecenasowa27
Ja nie mam typowych mdłości, tzn tak mi się wydaje,bo w pierwszej ciąży nie miałam ich w ogóle i ani razu nie przytylalam się do muszli.
W każdym bądź razie, zawsze mdłości mi się kojarzyły poprostu jak mdłości... dziwne uczucie na żołądku i wizyta w wc. Ja ma po zjedzeniu śniadania i kolacje, póki co, dziwne takie odbijanie się, coraz mocniejsze przez ktore zaczyna mnie ciągac na wymioty. Czasami pół godziny po posiłku tak mi się cały czas odbija,beka aż w końcu kończy się przytulankami w łazience, a czasami po godzinie.
Ja chyba dziwne te mdłości mam ?
W każdym bądź razie, zawsze mdłości mi się kojarzyły poprostu jak mdłości... dziwne uczucie na żołądku i wizyta w wc. Ja ma po zjedzeniu śniadania i kolacje, póki co, dziwne takie odbijanie się, coraz mocniejsze przez ktore zaczyna mnie ciągac na wymioty. Czasami pół godziny po posiłku tak mi się cały czas odbija,beka aż w końcu kończy się przytulankami w łazience, a czasami po godzinie.
Ja chyba dziwne te mdłości mam ?
mokka123
Jak u Was ze zdjęciami z usg? Lekarz sam proponuje czy prosicie ? Idę jutro zobaczyć serduszko a już dziś mam ogromny stres w związku z plamieniami tydzień temu. W głowie milion pytań a jak już jestem w gabinecie i przychodzi do ich zadawania to stwierdzam, że mi się mózg skurczył i nie wiem mam już kartkę z pytaniami ale wiecie, one są na koniec, już po usg więc cieżko się poubierać i przed wyjściem stwierdzić, że jednak to bym chciała zdjęcie.
matylkafm
Ja też mam coś z tym zimnem... Właśnie zastanawiałam się o co z tym chodzi. Wszystkim ciepło a ja w szlafroku się trzęsęRównież współczuje mdłości, ja w pierwszej ciąży jak i teraz nie doświadczam ich. W pierwszej ciąży jadłam same ostre dania, im bardziej pikantne tym lepiej wchodziło [emoji23] Teraz do kilku dni chce mi się ciagle słonego, sos sojowy dodaje do wszystkiego (nawet do kanapek) [emoji28] dziś posoliłam kanapkę z kiszonym ogórkiem i zapiłam wodą ze słoika po kiszonych [emoji28][emoji28] ostre nadal dobrze wchodzi, ale słone zdecydowanie wygrywa [emoji28]
A co najlepsze jak jestem głodna i nie mam okazji zjeść, to moj organizm od razu odpala rezerwy bo trzęsę się z zimna, mimo ze jestem np ciepło ubrana [emoji28] będzie co wspominać [emoji4]
Cudem uniknęliśmy covid.. mała od tygodnia nie chodziła do żłobka przez katar a w piątek wszystkie opiekunki zachorowały na covid i żłobek będzie zamknięty przez kolejny tydzień [emoji85]
Celia89
Bo u nas trafiła się śmietanka towarzyska Xd ciąża jest wystarczająco stresująca. Po co jeszcze się szarpać na forum)Brr, zemdliło mnie na samą myśl o tych orzechach i mleku migdałowym, nie wiem czemu tak mam.
@Wylogowana - to super układ! :-) mój mąż niestety jest na własnej działalności i ciągle w biegu, stąd pomysł z tym cateringiem. Też mam mieszane uczucia co do tego, bo kto wie jakich oni tam składników używają, czy tłuszcz dobry, czy higienicznie przygotowują.
Ehh, a to dopiero początek
Powiem Wam, że zajrzałam z ciekawości co u "Wrześniówek", bo mi poród wychodzi koniec września / początek października i powien Wam, że tam nieźle hormony dziewczynom szaleją u nas zdecydowanie spokojniej
reklama
Ironka
Witaj. Mi z kalkulatora wychodzi 22.10.Hej. Chyba również dołączam, termin według OM 24.10.2021 Dzisiaj rano zrobilam test i jest blada kreska. Termin do ginekologa na 15 marca