reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Ja tam nie jestem wogole fanką służby zdrowia amerykańskiej a właściwie tej kasy co ze mnie zdarli :D mimo posiadania ubezpieczenia
Co do samej opieki to spoko dość krótko się czeka na sorze i jest ok ale szału nie ma wiedząc że za to płacisz dość dużo to opieka jest po prostu wprost proporcjonalna
Za to w kwestii porodów w USA to większość osób z jakimi rozmawiałam to były zadowolone
Moja najblizsza kuzynka mieszka w Stanach i raczej leczy się kiedy przylatuje do Polski niestety, więc cudownie to tam nie ma jeśli chodzi o służbę zdrowia 😉 Ale jeszcze nie rodziła, więc w tej kwestii nie mam pojęcia ☺️

Ja tam nie jestem wogole fanką służby zdrowia amerykańskiej a właściwie tej kasy co ze mnie zdarli :D mimo posiadania ubezpieczenia
Co do samej opieki to spoko dość krótko się czeka na sorze i jest ok ale szału nie ma wiedząc że za to płacisz dość dużo to opieka jest po prostu wprost proporcjonalna
Za to w kwestii porodów w USA to większość osób z jakimi rozmawiałam to były zadowolone
Opieka pediatryczna też była ok.
Nie wiem jak z innymi specjalizacjami.
Leczyłam raz ząb i nie narzekam na precyzję, chociaż trzech pacjentów obok siebie i jeden skaczący wokół nich stomatolog to dziwna praktyka.
Przy każdym z nas siedziała asystentka stomatologiczna.

Kurcze, słabo z tymi laboratoriami.
Powinni przyjmować ludzi z zachowaniem maksimum bezpieczeństwa. Co mają teraz zrobić pacjenci?

U mnie w pracy szyte są teraz maski.
Pozostałe projekty odsunięte w czasie.
Podobno szał jest kompletny.
Koszt uszycia jednej to 1 PLN a sprzedaż w hurcie to 10 PLN.
Oczywiście nie ma mowy o zamknięciu szwalni. A w hali 100 szwaczek.
Wylęgarnia zarazków.
Jedna z nich zachorowała. Bardzo źle się poczuła. Okazało się, że syn wrócił z Hiszpanii. Nic nikomu nie powiedziała. Cały tydzień chodziła do pracy zarażając innych. Czym? Nie wiadomo.
Twierdzi, że była u lekarza, ale nikt jej nie wierzy. Od poniedziałku jest nieobecna.
Ja co prawda miałam biuro na uboczu, ale cieszę się, że mnie tam nie ma.

Wrzucam jako ciekawostkę [emoji4]
FB_IMG_1583564850921.jpeg

Na śląsku sytuacja zmienia się z dnia na dzień. W różnych miejscach. Tzn. W piątek przychodnie poz przyjmowały notmalnie ale już od poniedziałku tylko na telefon. W zeszłym tygodniu w aptekach możns było normalnie kupować, po 2 dniach w niektórych aptekach płatność tylko kartą i max 2 osoby w środku a już wczoraj otwarte tylko okienka nocne. W mięsnym podobnie. Liczę się z tym, że mogą zadzwonić na kilka dni przed badaniem, że jednak się nie odbędzie. Ja na prenatalne umawiałam się z miesięcznym wyprzedzeniem. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie, żeby umówić w jeszcze kilku miejscach "na wszelki wypadek " a później odwoływać w ostatniej chwili te wizyty.
Ja mam jutro,m w Katowicach, póki co nic nie odwołali... Dzisiaj zadzwonię czy na pewno są...

Dziewczynki mamy prawie 5cm - 4,80cm.
Było usg przez brzuch i słyszałam 4sec serduszko. Nie wiem ile uderzeń bo mi nie powiedzieli. Ruszał rączkami i nóżkami, podskakiwał jak się śmiałam. Potem miałam wizytę u ginekologa wiec mam pierwsze badania krwi morfologia itd. No i w związku z pcos będę mieć badanie z obciążeniem glukoza w kierunku wykluczenia/potwierdzenia cukrzycy ciążowej - ale to dopiero w 23-24tc. Teraz w piątek odwołali moja wizytę konsultacyjna przed NIPT i będą dzwonić na telefon.

Lekarze liczą ze dziś 11+3 (wg usg 11+1) także jest super
Jestem taka szczęśliwa [emoji3059][emoji3059][emoji3059]

Zobacz załącznik 1092882
Ale obciążenie glukozą mają wszystkie. Prawda? [emoji3526]

Super widok, co? [emoji7]

U nas zamknęli przychodnie, a ja na początku kwietnia mam wizytę u położnej. Ciekawe czy wizytę odwoła czy przyjedzie do mnie do domu 🤔

Dziewczyny z racji ze od siedzenia w domu dostaje tak zwanego fisia potrzebuje przepisow na ciasta z niczego, czyli z tego co zazwyczaj jest w domu, maka, cukier, jajka, jakis budyn... tak mnie naszlo zjesc jakies ciasto, a patrze ze w szafkach skromnie....

reklama
Trochę przeklamane😜 ja mam niebieskie oczy, mąż zielone wg obrazka nie ma szans na brązowe u dzieci. A jednak 2 synków ma ciemno brązowe oczyska 😂
Ciekawe, bo zielone i niebieskie to recesywne kolory i rzeczywiście z krzyżówek genetycznych nijak to nie wychodzi, żeby się dało ugrać z tego brązowe 😁😁

Do góry