reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Dziewczyny z racji ze od siedzenia w domu dostaje tak zwanego fisia potrzebuje przepisow na ciasta z niczego, czyli z tego co zazwyczaj jest w domu, maka, cukier, jajka, jakis budyn... tak mnie naszlo zjesc jakies ciasto, a patrze ze w szafkach skromnie....
Jak masz drożdże, to drożdżowe z budyniem, a jak masz masło, to jakieś kruche wyjdzie 😉 Ja w sumie nie jestem mistrzem wypieków, ale dziś z termomixem też coś ukrece 😉

reklama
Ciekawe, bo zielone i niebieskie to recesywne kolory i rzeczywiście z krzyżówek genetycznych nijak to nie wychodzi, żeby się dało ugrać z tego brązowe 😁😁
Tak ponieważ biorą pod uwagę tylko rodziców ;p w mojej rodzinie wszyscy mają niebieskie oczy, u męża znaczna większość zielone, a teściowa jako jedyna ma brązowe. Chłopcy mają takie jak ona

Ja mam prenatalne 30 marca w Luxmedzie, więc mam nadzieję, że się odbędą, już odliczam dni.. Wczoraj dzwoniłam do takiej super kliniki prywatnej, żeby się umówić na drugie prenatalne za 8-10 tygodni i niestety powiedzieli, że nikogo teraz nie zapisują, nawet za dwa miesiące i mam dzwonić za dwa tygodnie.. Póki co odwołali pobieranie krwi w Luxmedzie, chyba że ma się skierowanie z adnotacją pilne, więc muszę się jeszcze wstrzymać z krzywą cukrową plus pakietem tarczycowych.. Jak za tydzień będzie nadal tak samo, to pójdę do prywatnego laboratorium 🤷
Co do adnotacji pilne w luxmedzie - dzwoniłam wczoraj na infolinię w tej sprawie i kobiety w ciąży są wpisane w grupe osób, które będą miały wykonywane badania krwi więc spokojnie możesz się umówić :)

Dziewczyny z racji ze od siedzenia w domu dostaje tak zwanego fisia potrzebuje przepisow na ciasta z niczego, czyli z tego co zazwyczaj jest w domu, maka, cukier, jajka, jakis budyn... tak mnie naszlo zjesc jakies ciasto, a patrze ze w szafkach skromnie....
A owoce? Zawsze możesz zrobić kruche z kremem budyniowym i owocami/dżemem.

reklama
Tak ponieważ biorą pod uwagę tylko rodziców ;p w mojej rodzinie wszyscy mają niebieskie oczy, u męża znaczna większość zielone, a teściowa jako jedyna ma brązowe. Chłopcy mają takie jak ona
Tylko jeśli mąż ma zielone, to nie odziedziczył po teściowej genu dominującego i w teorii wnuki nie mogły by mieć po niej oczu.. chyba że mąż ma zielono-brazowe 😉

Do góry