reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

w tabelce mam chyba 25 lat.. chciałabym [emoji16] rocznikowo już będzie 33 (w październiku;) )
u mnie wsumie nie wiem jaki termin podac bo wg usg wychodzi ok 20.10.... 2 tyg różnicy z terminem om zobaczymy jak to będzie :)

w poniedziałek musze zapisac sie na prenatalne i chyba zapisze sie zgodnie z usg wiec wizyta byłaby przed Wielkanocą.. to byłoby super bo na wielkanoc chcemy powiedzieć rodzinie [emoji4]

co do tabelki to nie wiem czy jest sens pisać kiedy ktoś ma wizytę dla Ciebie to dużo pracy a wsumie przed wizyta kazdy pisze ze dziś/jutro idzie.. ja nam narazie często wizyty wiec nawet nie podaję :)
Kochana możliwe, że pisałaś moglam przeoczyć, już jest uzupełnione..

reklama
Też uważam, że wpisywanie dat wizyt jest kompletnie od czapy [emoji41] Po co to komu. Wystarczyłoby:

-wiek i imię matki
-nasze miejsce zamieszkania
-termin porodu (bez rozdrabniania się na OM i USG)
-płeć dziecka

w tabelce mam chyba 25 lat.. chciałabym [emoji16] rocznikowo już będzie 33 (w październiku;) )
u mnie wsumie nie wiem jaki termin podac bo wg usg wychodzi ok 20.10.... 2 tyg różnicy z terminem om zobaczymy jak to będzie :)

w poniedziałek musze zapisac sie na prenatalne i chyba zapisze sie zgodnie z usg wiec wizyta byłaby przed Wielkanocą.. to byłoby super bo na wielkanoc chcemy powiedzieć rodzinie [emoji4]

co do tabelki to nie wiem czy jest sens pisać kiedy ktoś ma wizytę dla Ciebie to dużo pracy a wsumie przed wizyta kazdy pisze ze dziś/jutro idzie.. ja nam narazie często wizyty wiec nawet nie podaję :)
nie wiem jak będzie u Ciebie, ale jak ja umawiałam się na prenatalne to nie pytali o termin porodu wg usg a o termin ostatniej miesiączki.

nie wiem jak będzie u Ciebie, ale jak ja umawiałam się na prenatalne to nie pytali o termin porodu wg usg a o termin ostatniej miesiączki.
Pytają o termin ostatniej miesiączki, ale jesli jezt różnica między wiekiem ciąży wg OM a w usg,biorą usg,ponieważ to jest prawidłowy wiek ciąży.

reklama
Do góry