reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Ja rzuciłam kawę of razu kupiłam "kawę " cykoria Bio można cały słoik wypić w ciągu dnia to jest najlepsza kawa dla kobiet w ciąży tak wyczytałam i to kupiłam . Smakuje dobrze i ma super właściwości
Nigdy nie lubiłam kaw zbożowych, dla mnie to lura, woda zabarwiona na brązowo, bez smaku, dalej nie mogę tego pić...

reklama
Każdy ma swoje upodobania :) Ja nie należę do tych kobiet, które wyglądają cudoqnie bez makijażu, bo wyglądam jakbym była ciężko chora 😂 Więc zawsze używam lekkiego podkładu i podkreslam brwi i usta. Z powodu zespołu suchego oka oczu nie maluję i mam delikatnie zrobione sztuczne rzęsy, dzięki czemu oczy mnie nie bolą :)
Ja też nie jestem na tyle odważna, żeby się nie malować na codzień 😉 poza tym w mojej pracy nie wypada ,abym przyszła nieumalowana. Obowiązuje mnie pewnego rodzaju dress code 😊

Nio różne są opinie o paracetamolu. Bardzo dobry lekarz anestestezjolog zdradził mi, że świat huczy że bezpieczny, dlatego że wszechobecnie latwo dostepny. A tak naprawdę on tak uzależnia..że inne wymiękają. A I że kobiety w ciąży (dzieci płci męskiej)zażywając paracetamol w ciagu tych 9 mies narażają maluchy na choroby typu adhd I szereg innych poważnych. To jest potwierdzone badaniami, o ktorych nikt głośno nie mówi bo koncerny by padły. A później matki się martwią jak to mozliwe, że coś kolega a przecież brałam ten bezpieczny paracetamol. Ale coż wziełam bo wolałam apap niż ibuprom czy aspiryne,które są kategorycznie zakazane w ciąży.
Aspiryna w ciąży zakazana? Ja mam brać całą ciążę aż do końca 1x aspiryna 75mg aspiryna = acard to jest to samo . Spr kłamie weszłam teraz na wpis mamy ginekolog przeczytać to jeszcze raz i tak acard to polski lek na świecie to aspiryna = acard to samo i polska aspiryna =acard.
A więc jeśli są problemy z krwią lub kobieta doznała 2 lub więcej poronien jest ona wskazana do brania w ciąży

Aa
Aspiryna w ciąży zakazana? Ja mam brać całą ciążę aż do końca 1x aspiryna 75mg aspiryna = acard to jest to samo . Spr kłamie weszłam teraz na wpis mamy ginekolog przeczytać to jeszcze raz i tak acard to polski lek na świecie to aspiryna = acard to samo i polska aspiryna =acard.
A więc jeśli są problemy z krwią lub kobieta doznała 2 lub więcej poronien jest ona wskazana do brania w ciąży
A czy miałaś może problemy z migrenami przed ciążą? Ja bardzo I stosowalam polocard swojego czasu..bylo lepiej. Ale później przed punckja musiałam odstawić wiadomo pozniej nie wrociłam do tego..a może powinnam brać. Aspiryna/polocard/acard to jest to samo I sie zastanawiam dlaczego ja w takim razie mam jej nie brac a tez poronilam..a do tego hormony ktore sa mi podawane moga podowodowac zakrzepice..pierwszym objawem są migreny. Serio już nie ogarniam.. a może bym się I lepiej czuła.mowilam lekarzowi ze atak migreny mialam a on ze to objaw ciazy moze byc..nic nie pytal czy miewalam czy bralam leki.

reklama
Nigdy nie lubiłam kaw zbożowych, dla mnie to lura, woda zabarwiona na brązowo, bez smaku, dalej nie mogę tego pić...
To nie jest kawa zbożowa tylko cykoria ja nie jem glutenu a zboża to czysty gluten .
Cykroria to delikatna kawa i jest super w smaku 200% lepsza od inki tej zbożowej która piłam dawno temu aje smak pamiętam

Do góry