reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Twoja praca jest mega ciężka!!! Jak powiedziałam lekarzowi, że jestem nauczycielem to pierwsze o co pytał to czy nie pracuje w przedszkolu bo jeśli tak to zaleca zwolnienie. Także przemyśl.
Dziś już krwawienia niema czyściutko, jedynie krew z nosa ale to może z ciśnienia. Wyspałam się więc nawet Oki. Hyba jednak pójdę na zwolnienie bo widzę że ciąganie się na codzień z dziećmi niepełnosprawnymi w ciąży to nie jest dobry pomysł

reklama
Właśnie mam ten problem że nie umiem wysiedzieć w domu i choć lekarka bez problemu bym mnie na zwolnienie wysłała to najpierw sama to sobie muszę wytłumaczyć.
Twoja praca jest mega ciężka!!! Jak powiedziałam lekarzowi, że jestem nauczycielem to pierwsze o co pytał to czy nie pracuje w przedszkolu bo jeśli tak to zaleca zwolnienie. Także przemyśl.

U mnie to samo. Z ta roznica ze nie ulewam ;)
Druga ciąża, różnica 8 lat. W pierwszej czułam się cudownie, gdyby nie brak miesiączki i potwierdzona ciąża u lekarza to bym nie uwierzyła. Teraz masakra, ciągłe wymioty... Wiecie jak śmierdzą żonkile przy kasie w biedronce? Prawie mi się ulało...

Jak mlooody bog :) 4 pietra pare razy dziennie ? A co to bylo ;) (teraz na drugie z zadyszka), świat nie wirowal przez 24/7, glowa nie bolala, fakt bylo parcie na kwaśne zelki i cole, no i drzemka byla wskazana.

Teraz: z lozka wstac strach bo podloga wiruje, bol glowy straszny, makabryczna sennosc, oslabienie gorsze niz przy grypie.
U mnie też 8 lat różnicy i śmierdzi wszystko. Muli cały dzień.
A w pierwszej jak u was

Ja tez pierwszej czułam się wspaniale. Nawet nie czułam nabrzmiałych piersi, nic. Teraz mam mdlosci falami przez cały dzień, choć nie wymiotuję. Zauważyłam że im bardziej jestem zajęta i skupiam się na pracy czy innych czynnościach, tym mniej mnie mdli... Najgorzej jest siedzieć czy leżec. Aktualnie jestem w górach i dzis zaliczyłam wspinaczkę na Szczeliniec 😁 dlaczego drugie ciąże przeważnie są gorsze? Starość czy co? 😂

Ale supcio To już niedługo zobaczysz pulsujace serducho...a ja o czekać musze AŻ tyle czasu.... jak to tyle wytrzymac?😊
Kochana już widziałam pikające serduszko ;) myślę, że najważniejsze to skupić się po prostu na życiu codziennym, wiem że łatwo się mówi, ale chyba tak najlepiej.. nie rozmyślać za dużo tylko cieszyć się :)

Co do samopoczucia i objawów to U mnie nadal tylko nabrzmiale i bolace piersi,jak zdejmuje wieczorem biustonosz i one opadają to jest to straszne uczucie:-/ mam nadzieję że to trochę nalży:-)

Czuje się trochę zamulona ale raczej apetyt mam :-) słodkim nie pogardze:-) ale zajadam się grejfrutami,musztarda i chrzanem:-) oczywiście nie razem:-)
Taka mam ochotę na rybę po Grecku ,a dzisiaj na złość nie było dobrej ryby w sklepie,muszę czekać do poniedziałku.

Trochę dał mi ten tydzień w kość w pracy,muszę koniecznie zwolnić,ale na l4 się nie wybieram:-)

Macie też tak że po każdym sikaniu sprawdzacie czy nie ma krwii na papierze- mam chyba obsesje:-)

reklama
Co do samopoczucia i objawów to U mnie nadal tylko nabrzmiale i bolace piersi,jak zdejmuje wieczorem biustonosz i one opadają to jest to straszne uczucie:-/ mam nadzieję że to trochę nalży:-)

Czuje się trochę zamulona ale raczej apetyt mam :-) słodkim nie pogardze:-) ale zajadam się grejfrutami,musztarda i chrzanem:-) oczywiście nie razem:-)
Taka mam ochotę na rybę po Grecku ,a dzisiaj na złość nie było dobrej ryby w sklepie,muszę czekać do poniedziałku.

Trochę dał mi ten tydzień w kość w pracy,muszę koniecznie zwolnić,ale na l4 się nie wybieram:-)

Macie też tak że po każdym sikaniu sprawdzacie czy nie ma krwii na papierze- mam chyba obsesje:-)
Ja tak mam, poprzednia ciążę też cała sprawdzałam, a jak nie cała, to pewnie do połowy ;) Z tym nie wygram, ale przy plamieniach tak już jest..

Do góry