reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Czyli odraszasz Pappe tak ? tzn.wg tego co mówią kobiety , które robiły ten test. Mi przysługuje już darmowy test pappa,ale jeśli miałoby być tak jak piszesz to lepiej żebym go nie robiła bo ja znając siebie włosów sobie nie wyrwę , ale od razu cały łeb urwę ze stresu😳🙈

Nifty jest dużo pewniejsze, przy nim pappa to wróżenie z fusów. Mi moja ginekolog pappe baaaardzo odradzała, mówi, że nawet jak na usg genetycznym będą mnie namawiać to mam się nie dać :)

reklama
Byłam, wróciłam.
W przychodni zachowane standardy bezpieczeństwa. Lekarz trzy razy mnie pytał czy nie byłam ostatnio za granicą.

Dziecię zdrowe, rośnie jak na drożdżach. Jest tydzień starsze, czyli aktualnie leci 14 tydzień.
Nie wiem czy wzrost męża ma tu znaczenie [emoji848][emoji6] (193 cm)
Przezierność karkowa ok, kość nosowa ok. Zespołu Downa nie ma.
Serducho bije prawidłowo.
Żołądek jest. Komory mózgowe ok.
Ręce, nogi również.
Mam płytę z filmem z całości badania.
Niesamowite. Ruchy zacznę czuć za miesiąc. Niezła czapa [emoji85]
Termin porodu 22 września wg USG.
Nadal Waga.
Ale zostaję z Wami [emoji41]
Aaaaa, w 80% to dziewczynka [emoji7][emoji7][emoji7]
Wspaniale, dziewczyna było by super

A jaką normę laboratoryjna miałaś kiedy wyszło Ci 1800? Czy chodziło Ci o 180? Miescilas się w normie czy za wysoko było ? 1.6 mg to sporo w porównaniu do tego co ja biorę .
Chyba źle zrozumiałam to co napisałaś [emoji848]

Norma coś koło 700 chyba, nie pamiętam dokładnie. Wynik powyżej. I tak, biorę 1,6mg.

Hej dziewczyny ja dziś po wizycie,dzidziuś rośnie, termin przesunął się na 30 września umówiłam się na prenatalne na 6 kwietnia mam nadzieję że się odbędą ehh
received_649019039222614.jpeg

Byłam, wróciłam.
W przychodni zachowane standardy bezpieczeństwa. Lekarz trzy razy mnie pytał czy nie byłam ostatnio za granicą.

Dziecię zdrowe, rośnie jak na drożdżach. Jest tydzień starsze, czyli aktualnie leci 14 tydzień.
Ręce, nogi również.
Nadal Waga.
Super wieści [emoji3]

Jak zobaczyłam to też się zdziwiłam dzidzia ok 6cm to chyba standardowo chociaż w pierwszej ciąży w 12 tyg synek miał prawie 8 cm. Lekarka mówi ze 12 tydzień apka pokazuje 11 wiec juz zgłupiałam ale to było dopochwowo więc może temu takie duże na zdjęciu. Sprawdzała nosek kręgosłup a nogi takie chude. No i znowu schudłam nic z tego nie rozumiem.
W ktorym dokładnie tygodniu juz jestes ? Super dzidzia, na zdjęciu wydaje się bardzo duża.

Ostatnia edycja:
ja jak zapisywalam sie na prenatalne to babka mówi ze 470zl bo to komplet usg +pappa.. jak jej powiedzialam że chcę tylko usg to byla mega zdziwiona bo wszyscy robią w komplecie.. i trochę zaczelam sie zastanawiać... i dziś też czytałam jakie cuda wychodza na pappa wiec chyba zrobię tylko usg a jak będzie coś nie tak to może to nifty??
zupełnie nie wiem... ??

reklama
Byłam, wróciłam.

Ręce, nogi również.
Nadal Waga.
Świetne wieści [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Do góry