reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Ojej, bardzo późno. Ja bym chyba jajko zniosła z niepewności i niecierpliwości

W Szwecji to moja druga ciąża i w poprzedniej to prosiłam na różne sposoby o wcześniejsze usg ale na nic były moje błagania, nawet gdy trafiłam do szpitala z problemami w oddychaniu to niesprawdzeni czy z dzieckiem wszystko w porządku wiec w tej niezamierzam się wysilać i zostaje mi czekać posłusznie na moje pierwsze i jedyne usg połówkowe

reklama
Szok. No ale co kraj to obyczaj :) Nic nie poradzisz. To zostaje nam trzymac mocno kciuki :)
W Szwecji to moja druga ciąża i w poprzedniej to prosiłam na różne sposoby o wcześniejsze usg ale na nic były moje błagania, nawet gdy trafiłam do szpitala z problemami w oddychaniu to niesprawdzeni czy z dzieckiem wszystko w porządku wiec w tej niezamierzam się wysilać i zostaje mi czekać posłusznie na moje pierwsze i jedyne usg połówkowe

Oj u mnie...mdłości, ale nie wymiotuje. Pieką mnie sutki... ogólnie wachania nastrojów .... i niekiedy już prarcie na konkretne są danie [emoji28] i reaguje bardzo na zapachy[emoji1785]
Dziewczyny macie już jakieś objawy? Bo z tego co pamiętam w pierwszej ciąży bolało mnie podbrzusze a teraz tylko piersi bolą, no i się martwię czy wszystko jest dobrze [emoji17]
Nie w pachwinach nie. Boli mnie brzuch tak jak na okres, chociaż trochę inaczej [emoji39] są momenty Kiedy czuje że muszę się rozluźnić i położyć. [emoji6]
Też Cię boli brzuch i rwie w pachwinach? Ja dzisiaj umieram. To będzie moje pierwsze dziecko [emoji4]
A ogólnie to dzień dobry....[emoji16]
Oj dużo nas A będzie jeszcze więcej....
Bardzo się cieszę....
Dwie kreski to coś pięknego. Ja na swoje często patrzę do póki nie będzie fotki z usg [emoji847]

No to sie z tym zgodze. Ale niejednokrotnie podejscie lekarzy.... tragedia.. mnie przy pierwszym porodzie uratowal moj prowadzacy, bo byl jakis konowal na zmianie.
Akurat prywatnie chodziłam do lekarza, który w gabinecie miał aparat do usg, a wiem że nie każdy lekarz posiada i wypisuje skierowania na chyba 3 obowiązkowe usg w całej ciąży

No to ladnie [emoji14]

Ja dalej z kamieniami chodze zamiast cyckow, w brzuchu kamien sobie poszedl, plecy bola i spaaaaaaac :)
Oj u mnie...mdłości, ale nie wymiotuje. Pieką mnie sutki... ogólnie wachania nastrojów .... i niekiedy już prarcie na konkretne są danie [emoji28] i reaguje bardzo na zapachy[emoji1785] Nie w pachwinach nie. Boli mnie brzuch tak jak na okres, chociaż trochę inaczej [emoji39] są momenty Kiedy czuje że muszę się rozluźnić i położyć. [emoji6]A ogólnie to dzień dobry....[emoji16]
Oj dużo nas A będzie jeszcze więcej....
Bardzo się cieszę....
Dwie kreski to coś pięknego. Ja na swoje często patrzę do póki nie będzie fotki z usg [emoji847]

Hej dziewczyny, ja chyba tez pomału mogę do was dołączyć - chociaż tez wszystko może się zdarzyć. To moja pierwsza ciąża (pierwsza była biochemiczna)

Dziś jest 12 dni po transferze 5dniowego zarodka, test wczoraj wyglądał tak

IMG_1851.JPG

Termin wg moich obliczeń to 3.10. 2020

Data pierwszego usg 18.02 - mieszkam w Holandii i dopiero między 7-8tyg kiedy już serduszko powinno być.

Mam nadzieje ze spędzimy razem piękny czas.

Mam na imię Diana i w tym roku kończę 30 lat [emoji5]

reklama
To tylko ja ma te dziwne bóle w pachwinach? Kurde zaczynam się martwić. Bo boli jak chodzę i stoję jak się położę i odpoczywma to ból ustępuje [emoji4]

Do góry