reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Ojej, bardzo późno. Ja bym chyba jajko zniosła z niepewności i niecierpliwości

W Szwecji to moja druga ciąża i w poprzedniej to prosiłam na różne sposoby o wcześniejsze usg ale na nic były moje błagania, nawet gdy trafiłam do szpitala z problemami w oddychaniu to niesprawdzeni czy z dzieckiem wszystko w porządku wiec w tej niezamierzam się wysilać i zostaje mi czekać posłusznie na moje pierwsze i jedyne usg połówkowe

reklama
Szok. No ale co kraj to obyczaj :) Nic nie poradzisz. To zostaje nam trzymac mocno kciuki :)
W Szwecji to moja druga ciąża i w poprzedniej to prosiłam na różne sposoby o wcześniejsze usg ale na nic były moje błagania, nawet gdy trafiłam do szpitala z problemami w oddychaniu to niesprawdzeni czy z dzieckiem wszystko w porządku wiec w tej niezamierzam się wysilać i zostaje mi czekać posłusznie na moje pierwsze i jedyne usg połówkowe

Oj u mnie...mdłości, ale nie wymiotuje. Pieką mnie sutki... ogólnie wachania nastrojów .... i niekiedy już prarcie na konkretne są danie [emoji28] i reaguje bardzo na zapachy[emoji1785]
Dziewczyny macie już jakieś objawy? Bo z tego co pamiętam w pierwszej ciąży bolało mnie podbrzusze a teraz tylko piersi bolą, no i się martwię czy wszystko jest dobrze [emoji17]
Nie w pachwinach nie. Boli mnie brzuch tak jak na okres, chociaż trochę inaczej [emoji39] są momenty Kiedy czuje że muszę się rozluźnić i położyć. [emoji6]
Też Cię boli brzuch i rwie w pachwinach? Ja dzisiaj umieram. To będzie moje pierwsze dziecko [emoji4]
A ogólnie to dzień dobry....[emoji16]
Oj dużo nas A będzie jeszcze więcej....
Bardzo się cieszę....
Dwie kreski to coś pięknego. Ja na swoje często patrzę do póki nie będzie fotki z usg [emoji847]

No to sie z tym zgodze. Ale niejednokrotnie podejscie lekarzy.... tragedia.. mnie przy pierwszym porodzie uratowal moj prowadzacy, bo byl jakis konowal na zmianie.
Akurat prywatnie chodziłam do lekarza, który w gabinecie miał aparat do usg, a wiem że nie każdy lekarz posiada i wypisuje skierowania na chyba 3 obowiązkowe usg w całej ciąży

No to ladnie [emoji14]

Ja dalej z kamieniami chodze zamiast cyckow, w brzuchu kamien sobie poszedl, plecy bola i spaaaaaaac :)
Oj u mnie...mdłości, ale nie wymiotuje. Pieką mnie sutki... ogólnie wachania nastrojów .... i niekiedy już prarcie na konkretne są danie [emoji28] i reaguje bardzo na zapachy[emoji1785] Nie w pachwinach nie. Boli mnie brzuch tak jak na okres, chociaż trochę inaczej [emoji39] są momenty Kiedy czuje że muszę się rozluźnić i położyć. [emoji6]A ogólnie to dzień dobry....[emoji16]
Oj dużo nas A będzie jeszcze więcej....
Bardzo się cieszę....
Dwie kreski to coś pięknego. Ja na swoje często patrzę do póki nie będzie fotki z usg [emoji847]

Hej dziewczyny, ja chyba tez pomału mogę do was dołączyć - chociaż tez wszystko może się zdarzyć. To moja pierwsza ciąża (pierwsza była biochemiczna)

Dziś jest 12 dni po transferze 5dniowego zarodka, test wczoraj wyglądał tak

IMG_1851.JPG

Termin wg moich obliczeń to 3.10. 2020

Data pierwszego usg 18.02 - mieszkam w Holandii i dopiero między 7-8tyg kiedy już serduszko powinno być.

Mam nadzieje ze spędzimy razem piękny czas.

Mam na imię Diana i w tym roku kończę 30 lat [emoji5]

reklama
To tylko ja ma te dziwne bóle w pachwinach? Kurde zaczynam się martwić. Bo boli jak chodzę i stoję jak się położę i odpoczywma to ból ustępuje [emoji4]

Do góry