reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Powiem ze jest różnie. Ja w bialymstoku ortopedow przeszlam wielu az trafilam do tego ktorego chodze. I on np operuje w Sokolce co mnie czeka za rok
No wiadomo, nawet jak trzeba dłużej poszukać, jak np. dobrego lekarza, to w końcu się znajdzie! Im mniejsze miasto tym mniejsza szansa na próby i błędy w tym zakresie :D Ale to nie znaczy, że jest gorzej

reklama
Spokój i bezpieczeństwo też można mieć w państwowym szpitalu, zależy tylko w jakim :)
Zależy na kogo się trafi. W super szpitalach czasem trafisz na kogoś kto minął się z powołaniem, a w tych ze złą opinią na super zespół. Nie oszukujmy się, że jednak w prywatnych jest inny standard i dobór pracowników. Gdyby w państwowych było tak samo dobrze to nikt by nie płacił takich pieniędzy w prywatnych :)

Przecież ja nie pisałam o wyborze CC, tylko o tym, że taki mocny komentarz „nie odważę się rodzić w państwowym szpitalu” uogólnia, że każdy państwowy szpital jest zły 😂
Aha ok 😄😉
Ja ogólnie jestem taka ze jak tu jestem to chciałabym wiedzieć jak najwięcej o was wszystkkch żeby choć trochę zrozumieć .
Bo czasami sie skomentuje coś o czym się w ogóle pojęcia nie ma . Ja akurat rudej sytuacje znam co się działo po i jakie problemy strszne to jest . I wcale się nie dziwię ze ona nie chce w państwowym szpitalu rodzic bo sama bym nie chciała jakbym miała takie doświadczenia.
Wydaje mi się ze coraz lepiej się poznajemy choć nie często sama pisze ale coraz bardziej odważniej a zwłaszcza po dzisiejszej wizycie .

Zależy na kogo się trafi. W super szpitalach czasem trafisz na kogoś kto minął się z powołaniem, a w tych ze złą opinią na super zespół. Nie oszukujmy się, że jednak w prywatnych jest inny standard i dobór pracowników. Gdyby w państwowych było tak samo dobrze to nikt by nie płacił takich pieniędzy w prywatnych :)
W prywatach też zależy na kogo się trafi :) Jeśli chodzi o korzystanie z prywatnej opieki medycznej, to również trzeba naczytać się opinii żeby trafić do dobrego lekarza i niestety wiele razy za majątek trafiłam do niewyedukowanych buców. Sorki, ale nie idealizujmy tak prywaty. Pamiętaj, że lekarze prywatni leczą też publicznie i na odwrót :)

ale czesto z zupelnie innym podejsciem na nfz i za $$ :) nie ma reguly.
W prywatach też zależy na kogo się trafi :) Jeśli chodzi o korzystanie z prywatnej opieki medycznej, to również trzeba naczytać się opinii żeby trafić do dobrego lekarza i niestety wiele razy za majątek trafiłam do niewyedukowanych buców. Sorki, ale nie idealizujmy tak prywaty. Pamiętaj, że lekarze prywatni leczą też publicznie i na odwrót :)

Aha ok 😄😉
Ja ogólnie jestem taka ze jak tu jestem to chciałabym wiedzieć jak najwięcej o was wszystkkch żeby choć trochę zrozumieć .
Bo czasami sie skomentuje coś o czym się w ogóle pojęcia nie ma . Ja akurat rudej sytuacje znam co się działo po i jakie problemy strszne to jest . I wcale się nie dziwię ze ona nie chce w państwowym szpitalu rodzic bo sama bym nie chciała jakbym miała takie doświadczenia.
Wydaje mi się ze coraz lepiej się poznajemy choć nie często sama pisze ale coraz bardziej odważniej a zwłaszcza po dzisiejszej wizycie .
Dlatego w ogóle nie odnosiłam się do jej doświadczeń i potrzeb, bo to nie moja sprawa, tylko chciałam zaznaczyć, że nie jest tak, że w publicznym szpitalu jest źle syf brud i ubóstwo. Ja będę rodziła w najlepszym szpitalu publicznym w mazowieckim, mamy są bardzo zadowolone, ja również się cieszę. I jak czytam, że ktoś pisze, że w prywatnym szpitalu ma spokój i bezpieczeństwo, to czuję jakbym ja nie dawała bezpieczeństwa mojemu dziecku bo rodzę publicznie 😂 A tak oczywiście nie jest. Każdy szpital jest inny, tak jak i z lekarzami :)

Ostatnia edycja:
ale czesto z zupelnie innym podejsciem na nfz i za $$ :) nie ma reguly.
Nie ma reguły to prawda. Wiele razy byłam źle traktowana przez prywaty a cudownie przez NFZ i na odwrót. To wszystko zależy. Dlatego nie można generalizować, że prywatna opieka matki i dziecka jest lepsza, a państwowa jest gorsza. Każdy rodzi jak chce i jakie ma możliwości finansowe i dostęp do leczenia państwowego i jestem przekonana, że każda z nas zostanie należycie zaopiekowana :)

A ja wam powiem, ze mimo naturalnego porodu to nienwiem czy nie wolałbym cc tylko ze ezgeldu na to ze przezbto nabawilam sie problemow z trzymaniem moczu podczas wysiłku ze nie jest juz tak milo i ciasno sorki ze o tym pisze ale przez to mam czasami mega depreche a jak mi sie teraz pogorszy to sie chyba powiesze.. to sa te zajebiscie zle strony porodu naturalnego...

Wszystko ma swoje plusy i minusy kochana. Ale to prowadzi do najpiekniejszego cudu [emoji64]
A ja wam powiem, ze mimo naturalnego porodu to nienwiem czy nie wolałbym cc tylko ze ezgeldu na to ze przezbto nabawilam sie problemow z trzymaniem moczu podczas wysiłku ze nie jest juz tak milo i ciasno sorki ze o tym pisze ale przez to mam czasami mega depreche a jak mi sie teraz pogorszy to sie chyba powiesze.. to sa te zajebiscie zle strony porodu naturalnego...

reklama
W prywatnych szpitalach naprawdę nie ma niewyedukowanych buców (co innego prywatne wizyty lekarskie). Po prostu by się nie utrzymali. Zreszta w prywatnych można wybrać lekarza, który przyjeżdża na poród. W prywatnym szpitalu (przynajmniej medicoverze) masz gwarancję otrzymania znieczulenia na żądanie, cesarki i partner może być z Tobą całą dobę. Każdy wybiera co chce i przede wszystkim na co go stać.

Do góry