reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
W prywatnych szpitalach naprawdę nie ma niewyedukowanych buców (co innego prywatne wizyty lekarskie). Po prostu by się nie utrzymali. Zreszta w prywatnych można wybrać lekarza, który przyjeżdża na poród. W prywatnym szpitalu (przynajmniej medicoverze) masz gwarancję otrzymania znieczulenia na żądanie, cesarki i partner może być z Tobą całą dobę. Każdy wybiera co chce i przede wszystkim na co go stać.
Nie wypowiadam się na temat standardów opieki medycznej w prywatnych szpitalach :) Wypowiadam się na temat tego, że nie tylko w prywatnych szpitalach kobieta i jej dziecko może otrzymać dobrą opiekę. Nie każda kobieta tutaj będzie korzystała z prywatnego porodu i nie sądzę żeby chciały czytać, że poród w publicznym szpitalu to brak bezpieczeństwa i spokoju lub mniejsze bezpieczeństwo i spokój. Dla mnie dyskusja na ten temat jest jałowa, tak samo jak na temat tego czy powinno się rodzić CC bez wskazań czy SN.

A ja wam powiem, ze mimo naturalnego porodu to nienwiem czy nie wolałbym cc tylko ze ezgeldu na to ze przezbto nabawilam sie problemow z trzymaniem moczu podczas wysiłku ze nie jest juz tak milo i ciasno sorki ze o tym pisze ale przez to mam czasami mega depreche a jak mi sie teraz pogorszy to sie chyba powiesze.. to sa te zajebiscie zle strony porodu naturalnego...
Wiadomo, że to może się zdarzyć. Natomiast nie dotyczy to każdej kobiety i chyba w ciąży nie zastanawia się nad takimi rzeczami.

A ja dziś miałam wizytę rano.
Idealnie się zgadza co do dnia z moimi obliczeniami komputer tez obliczył mi na 6t6d dzidzia ma 0.85cm
Usg miałam robione przez powłoki brzuszne babka twierdziła ze tak wszystko widać dobrze ze nie trzeba było się rozbierać .
Ciąża wchlonela polipy znikły ani śladu nie ma suksec 🤗

Załączniki

• 20200309_085334.jpg
    20200309_085334.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 74
A ja dziś miałam wizytę rano.
Idealnie się zgadza co do dnia z moimi obliczeniami komputer tez obliczył mi na 6t6d dzidzia ma 0.85cm
Usg miałam robione przez powłoki brzuszne babka twierdziła ze tak wszystko widać dobrze ze nie trzeba było się rozbierać .
Ciąża wchlonela polipy znikły ani śladu nie ma suksec 🤗
Dzidziuś sobie oczyścił teren z tymi polipami :D Super!

Ja właśnie tego się bałam w pierwszej ciąży i jak widać mnie dopadło oczywiście, że nie dotyczy to każdej kobiety wypowiadam się w swoim imieniu pisząc "nie wiem czy nie wolałabym " mega zazdroszcze tym które wychodzą bez szwanku z porodu naturalnego. Jak ja urodziłam to ze mną jeszcze z 6 kolejnych kobiet i jedna nie miała problemu ale to była panikara darła się po mimo tego, że dostała wszelkie możliwe znieczulenia i skakali koło niej byle by tylko była ciszej.. brak słów po tym jak my walczyłysmy o każdy ruch bez bólu, a ona się nam smiala prosto w twarz.. takie mało kobiece i życzliwe..
Wiadomo, że to może się zdarzyć. Natomiast nie dotyczy to każdej kobiety i chyba w ciąży nie zastanawia się nad takimi rzeczami.

Ja właśnie tego się bałam w pierwszej ciąży i jak widać mnie dopadło oczywiście, że nie dotyczy to każdej kobiety wypowiadam się w swoim imieniu pisząc "nie wiem czy nie wolałabym " mega zazdroszcze tym które wychodzą bez szwanku z porodu naturalnego. Jak ja urodziłam to ze mną jeszcze z 6 kolejnych kobiet i jedna nie miała problemu ale to była panikara darła się po mimo tego, że dostała wszelkie możliwe znieczulenia i skakali koło niej byle by tylko była ciszej.. brak słów po tym jak my walczyłysmy o każdy ruch bez bólu, a ona się nam smiala prosto w twarz.. takie mało kobiece i życzliwe..
Tego nie da się przewidzieć jak organizm dojdzie do siebie po ciąży i jak szybko :( Dlatego chyba nie ma co się denerwować bo i tak nie mamy na to wpływu, tak jak na rozstępy... :(

Tego nie da się przewidzieć jak organizm dojdzie do siebie po ciąży i jak szybko :( Dlatego chyba nie ma co się denerwować bo i tak nie mamy na to wpływu, tak jak na rozstępy... :(
Tu sie niestety zgadzam 🙁 jak ktos ma taka daremba skore to nie ma bata. Moja kolezanka przytyla 18kg i skore ma jak bobas. A ja tydzien po porodzie mialam mniej o 5kg niz zaczynalam ciaze i obsialo mi caly brzuch. A skore mialam tak luzna ze jak siedzialam to se do pępka mogłam zajzeć 😂🤤

Tu sie niestety zgadzam 🙁 jak ktos ma taka daremba skore to nie ma bata. Moja kolezanka przytyla 18kg i skore ma jak bobas. A ja tydzien po porodzie mialam mniej o 5kg niz zaczynalam ciaze i obsialo mi caly brzuch. A skore mialam tak luzna ze jak siedzialam to se do pępka migłam zajzeć 😂🤤
Niestety, nie da się przewidzieć skutków :( Ale możemy o siebie dbać żeby mieć spokojne sumienie. Ja od 4 tc jak dowiedziałam się o ciąży stosuję balsam ujędrniający dla mam, czasem używam oliwki na brzuch i piersi, ale jeszcze nie chce mi się tego tak często robić, więc podstawa to balsam :) Moja mama nie miała rozstępów w ciąży, ale np. ja mam rozstępy na pupie od schudnięcia w okresie dojrzewania... Więc nie wiem co będzie po ciąży. Mogą być, może ich nie być. Dlatego staram się wzmacniać skórę już teraz, chociaż tyle mogę. Od II trymestru zacznę stosować regularnie oliwkę i później chcę BioOil kupić :)

reklama
W prywatnych szpitalach naprawdę nie ma niewyedukowanych buców (co innego prywatne wizyty lekarskie). Po prostu by się nie utrzymali. Zreszta w prywatnych można wybrać lekarza, który przyjeżdża na poród. W prywatnym szpitalu (przynajmniej medicoverze) masz gwarancję otrzymania znieczulenia na żądanie, cesarki i partner może być z Tobą całą dobę. Każdy wybiera co chce i przede wszystkim na co go stać.
Ile kosztują mniej więcej takie prywatne porody ?

Do góry