MamusiaKsawusiaKacprusia
Fanka BB :)
Ostatnio coś pisałyście, że niektórym z Was przeszły mdłości? Mi sie zaczyna 10 tc i dzisiaj pierwszy dzien nie czuje mdlosci, nawet sie troche zaniepokoilam...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Fajnie z twojej strony tez miałam pisać do Marty priv co i jak w takich sytuacjach. MARTA 3 MAJ SIE bardzo mi przykro uda się już niedługo zobaczysz tule mocnoJa miałam. Napisze Ci na priv. Pewnie nie wszyscy chcą tu czytać takie historie.
Ja jestem w 11 i od tygodnia to znikają na dzień lub dwa to się pojawiają więc nie wywoluj wilka z lasu tylko ciesz się chwiląOstatnio coś pisałyście, że niektórym z Was przeszły mdłości? Mi sie zaczyna 10 tc i dzisiaj pierwszy dzien nie czuje mdlosci, nawet sie troche zaniepokoilam...
Ja pamiętam ty jutro wizyta wraz z @Verona26 macie razemJa postanowilam ze pracuje do piatku tylko i albo dadza mi urlop albo ide od razu na l4. Jutro wizyta, wezme zaswiadczenie i w srode ide z tym do kierowniczek... nie jestem w stanie pracowac...
To powodzenia i mykaj na to l4 .Dokadnie
Te szczepionki na grypę niewiele dająA mogą się szczepić... I nie chcą
Nie mam dużego porównania jeśli idzie o cc i sn. Miałam bóle na oksytocynie kilka godzin. Koniec końców skończyło się cc. Teraz wiem, że nie chciałabym rodzić sn. Dla mnie ból nie do wytrzymania mimo że nie doszłam do partych. Po tej próbie rodzenia którą przecierpiałam jak nie wiem, po cc czułam się jak "młody Bóg" na następny dzień normalnie śmigałam po oddziale. Ale różne są odczucia i każdy ma inny próg bólu.
Piszesz bardzo subiektywnie „nie odważę się już państwowo rodzić”... Większość kobiet rodzi państwowo. Ja nie mam 10 tys. zł żeby rodzić prywatnie w Warszawie (SN, a CC jeszcze drożej), a jeśli odłożyłabym tyle pieniędzy, to wolałabym dziecku coś fajnego kupić, co się przyda. Wszystko zależy od tego JAKI jest szpital państwowy, warto poczytać opinie na ten temat innych mam. Nie powinno się tak generalizować.Mialam jedna panstwowo i czy mialabym sn czy cc nie odwaze sie juz panstwowo rodzic. Mimo ze po pierwszym cc bylam w makabrycznym stanie, wole cc tyle ze prywatnie. Wskazan jako takich pewnie nie mam ale swoich chorob mam sporo