reklama
Dareczka86
Fanka BB :)
Dareczka86
Niby reaktywne ale wartości graniczne. Tego nie rozumiemU niej przeciwciała są niereaktywne, albo mi się na oczy rzuciło i źle patrzę.
Dareczka86
Oczywiście a propos korona nie jestem zdania, że należy się pchać w miejsca typu Chiny czy Włochy ale jak ktoś ładnie napisał "maseczki na twarz chronią przed koronawirusem tak jak stringi zakrywają du*ę". Nie możeny dać się zwariować.
Dareczka86
A tu jeszcze tak dla żartu i rozładowania atmosfery: "Koronawirus zaburzył łańcuch dostaw coca-coli, drastycznie zmniejszył emisję CO2 w związku z odwołanymi lotami i sprawił, że ludzie zaczęli myć ręce. Jak tak dalej pójdzie to ten wirus więcej osób uratuje niż zabije."
Matka. Wariatka
I jak to się ma do 3 miesięcy odkąd panuje koronawirus? W ciągu nie całych 3 miesięcy zachorowało już ponad 100.000 osób z czego zmarlo 4 tys prawie. Grypa aż tylu nie zabiła tak szybko więc nie rozumiem tego porównaniaPrzypadkowy link za 2019 dotyczący zachorowań na"zwykłą grypę" i ilości osób które przez nią zmarły. W Polsce. Tylko media nie mówią o tym od 3 miesięcy.
Peony
Plusem całej sytuacji jest fakt, że zyskujemy społeczeństwo znacznie bardziej wyedukowane i zwracające uwagę choćby na zasady higieny. Myślę, że dzięki temu spadnie zachorowalność też na grypę tak przy okazji.
Jednak przyznam szczerze, że obawiam się koronawirusa znacznie bardziej niż grypy ze względu na nasz odmienny stan. Grypa jest groźna, ale jest już poznana. Rozmawiałam dziś o tej sytuacji z moim lekarzem. Badania kobiet ciężarnych zarażonych są bardzo ograniczone i dotyczą głównie trzeciego trymestru póki co, a pierwszy trymestr jak wiemy rządzi się swoimi prawami. Oczywiście nadmierna panika nie jest wskazana i nie ma wskazań do gromadzenia makaronu w ilościach hurtowych
Jednak przyznam szczerze, że obawiam się koronawirusa znacznie bardziej niż grypy ze względu na nasz odmienny stan. Grypa jest groźna, ale jest już poznana. Rozmawiałam dziś o tej sytuacji z moim lekarzem. Badania kobiet ciężarnych zarażonych są bardzo ograniczone i dotyczą głównie trzeciego trymestru póki co, a pierwszy trymestr jak wiemy rządzi się swoimi prawami. Oczywiście nadmierna panika nie jest wskazana i nie ma wskazań do gromadzenia makaronu w ilościach hurtowych
Przypadkowy link za 2019 dotyczący zachorowań na"zwykłą grypę" i ilości osób które przez nią zmarły. W Polsce. Tylko media nie mówią o tym od 3 miesięcy.
Matka. Wariatka
I owszem, nie ma się co dać zwariować ale gadanie, że grypa gorsza sprawia tylko, że ludzie to bagatelizują jeszcze bardziej i udają, że nic totalnie się nie dzieje. A dzieje się i ja srogo się obawiam o to co będzie dalej. Nie o siebie a o dzieci i starszych członków rodziny ☹ mi tak łatwo nie przejdzie przez gardło "zachorują to zachorują, będzie co ma być" jak to ciągle słyszę. Ja się akurat bardzo matwie o swoich bliskich i totalnie nie wiadomo nawet coozna by zrobić by im pomócOczywiście a propos korona nie jestem zdania, że należy się pchać w miejsca typu Chiny czy Włochy ale jak ktoś ładnie napisał "maseczki na twarz chronią przed koronawirusem tak jak stringi zakrywają du*ę". Nie możeny dać się zwariować.
Dareczka86
A w Europie ile osób zmarło?
reklama
Dareczka86
Pytam o ilość zgonów z Europy bo to o grupie dotyczy samej Polski. Myslę, że gdyby zrobić statystykę ze swiata to też wyglądałoby to gorzej