reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Accard poprawia krążenie, rozrzedza krew. Jak ktoś ma z tym problemy, to to pomoże, a więc także w ukrwieniu endometrium. Ja natomiast nie popieram zażywania tego, mimo że bez recepty, na własną rękę. Pamiętajmy, że to rozrzedza krew :) Każdy sam podejmuje decyzje, ale wg mnie taki lek bierze się tylko jak lekarz zdecyduje. Bez ciąży dziewczynom krew leciała z nosa lub miały większe i dłuższe krwawienia miesiączkowe właśnie z rozrzedzenia krwi (takie czytałam posty).

Ja brałam Accard z zalecenia gine tylko przez kilka miesięcy gdy po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych miałam za dużą krzepliwość krwi w badaniach, to chyba nazywa się za krótki czas krzepnięcia (o kilka sekund za szybko krzepła mi krew i istniało ryzyko zakrzepów).
Ja przy staranjaxh o 1 ciążę brałam Acard na poprawę endometrium... Po tygodniu miałam takie krwotoki z nosa, że musiałam przestać... [emoji849]

reklama
Ja przy staranjaxh o 1 ciążę brałam Acard na poprawę endometrium... Po tygodniu miałam takie krwotoki z nosa, że musiałam przestać... [emoji849]
A no właśnie... Z takiego powodu nie popieram tego, że niektóre dziewczyny biorą to na własną rękę bez badań i konsultacji z lekarzem tylko dlatego, że jest bez recepty...

U nas na Śląsku zamykają szkoły z tego powodu. I nie uważam aby zwykła grypa była gorsza od tego wirusa. Nie widziałam jeszcze grypy która w 2 miesiące wybiła by blisko 4 tys ludzi [emoji3525] i roznosiła się tak szybko. Staram się nie panikować ale też nie udaje, że mi to zwisa i powiewa. Mam małe dziecko, sama jestem w ciąży a w moim mieście kilka osób poddane kwarantannie domowej. Przeraża mnie jak ludzie to bagatelizują i śmieją się, że przecież nic się nie stanie to tylko przeziębienie. Gdyby tak było i wirus by był taki lekki to czemu zamykane są miasta we Włoszech? Czemu tyle osób zmarlo? Oczywiście wiem, że umieraja głównie osoby starsze ale co z tego? Martwię się o moją mamę która ma astmę dodatkowo - nie ma szans przy zarażeniu. Mój tato tak samo. To w ogóle nie jest zabawne co się dzieje i mówienie, że media rozdmuchują temat jest bez sensu. Bo owszem, trąbi się o tym wszędzie bo głupi ludzie nie słuchają dalej i nadal ochoczo pchają się w rejony zagrożone [emoji2356].
Moja siostra mieszka pod Rybnikiem. Zamknęli wszystkie szkoły, a Ona w fitness Clubie i musi pracować [emoji2368]

Plusem całej sytuacji jest fakt, że zyskujemy społeczeństwo znacznie bardziej wyedukowane i zwracające uwagę choćby na zasady higieny. Myślę, że dzięki temu spadnie zachorowalność też na grypę ;) tak przy okazji.
Jednak przyznam szczerze, że obawiam się koronawirusa znacznie bardziej niż grypy ze względu na nasz odmienny stan. Grypa jest groźna, ale jest już poznana. Rozmawiałam dziś o tej sytuacji z moim lekarzem. Badania kobiet ciężarnych zarażonych są bardzo ograniczone i dotyczą głównie trzeciego trymestru póki co, a pierwszy trymestr jak wiemy rządzi się swoimi prawami. Oczywiście nadmierna panika nie jest wskazana i nie ma wskazań do gromadzenia makaronu w ilościach hurtowych :)
Ogarnie społeczeństwo na miesiąc, dwa? Później będzie to samo [emoji849]

Ja byłam spokojna jeśli chodzi o wirusa Ale blisko moich rodziców bylo podejrzenie ze chłopak zachorowal iiii zamkneli zakład kwarantalna dla wszystkich z pracy i caly blok gdzie mieszka ten chłopak . Wygląda to tak ze Wystarczy ze któryś z moich sąsiadów będzie mial podejrzenie to ja będę siedzieć w domu dwa trzy tygodnie .... Więc chyba zrobię lekkie zapasy

I jak to się ma do 3 miesięcy odkąd panuje koronawirus? W ciągu nie całych 3 miesięcy zachorowało już ponad 100.000 osób z czego zmarlo 4 tys prawie. Grypa aż tylu nie zabiła tak szybko więc nie rozumiem tego porównania 🤷‍♀️

Dane grypowe są z Polski ! Rocznie na grypę umiera do pół miliona osób na świecie.

Co więcej jest strasznie zakazny więc uważam że my będąc w ciąży naprawdę powinniśmy unikać skupisk ludzkich a wysmiewanie się z zagrożenia nie jest hmm jak by to ująć mądre? Sluzby nie panikowaly by nie zamykaly szkol i zakładów bo jakos zachorowania na grypę nie powodują takich działań

reklama
Oczywiście grypy tez wolałabym nie złapać tak na marginesie i porownywanie na którą z tych chorob więcej osob umarło chyba sensu nie ma

Do góry