reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Znalazłam coś takiego i przestaje się martwić beta. Może faktycznie owu była wcześniej niż myślę i dlatego teraz mniej rośnie. Nie będę już panikowac i spokojnie poczekam do 11. Mam nadzieję że zobaczę moja dzidzie z mocno bijacym serduszkiem

Ja w pierwszej ciąży dowiedziałam sie dopiero jakoś w 5-6tc wiec nie zdążyłam nawet żadnej bety zrobić- nawet nie wiedziałam ze takie coś się robi. W drugiej przeżyłam horror przez betę bo najpierw zrobiłam chyba 5 razy i było ok- a później poszłam na pierwsze usg jakoś 5 tydzień skończony a tam nic nie ma - sam pęcherzyk bez zarodka bez całka zoltekgo ... lekarka już mnie chciała dać na oddział bo mówiła ze napewno puste jajo .... ale powiedziała ze mam zrobić znowu betę i powtórzy właśnie i wtedy ona już tak nie rosie bo te liczby to już w takich ilościach ogromnych są ... a ona mówi ze skoro beta mi tak wolno rośnie ze to napewno puste jajo... myslalam ze zawału dostanę. Dlatego to nie ma sensu! Oczywiście synek zdrowy ;p ale ile stresu miałam przez to ;p

reklama
Ja powiedziałam dla swojego czystego sumienia, pomimo że dziewczyny odradzaly [emoji4] Cieszę się że to zrobiłam bo mam już teraz święty spokój [emoji16]

Dobrze zrobiłaś ze powiedziałaś w pracy :) tym bardziej ze musisz dźwigać! W życiu trzeba patrzeć jak ludzie traktują Ciebie a skoro szefowa ma Cię gdzieś to byłoby bez sensu iść jej na rękę i ryzykować zdrowie nie tylko swoje ! :)

Om 31.12.19
Tp 06.10.20
Lekarz 21.02

Ja myśle ze powinnismy się wstrzymać z zamykaniem grupy tu jest narazie garstka dźwięczny napewno jeszcze dołącza. Wrześniowe dziewczyny(2017) zamykały gdzieś koło 3/4 miesiąca naszych ciąż

Napewno jeszcze dojdzie sporo dziewczyn. No ja mam mieć @ na poniedziałek a tp 11.10 a co dopiero dziewczyny które będą mieć to na koniec października... one to teraz jeszcze owulacje maja ;p

No w ładnie też stwierdziłam że bez sensu... ja chyba aż wolałbym zobaczyć kreski na teście i później po prostu pójść do lekarza [emoji4] Ja zrobiłam 2 bety i nie mam zamiaru więcej razy robić, zresztą lekarz dzisiaj przez telefon mi powiedział że nie ma przebyć robić 3 raz [emoji4]
Tak zrobię, przy pierwszej ciąży wogole nie robiłam bety i jakoś mniej się człowiek przejmował, a teraz chucham i dmucham

Też tak sądzę. Chociaż wdzięczny mi radziły bym najpierw poszła nas zwykle l4 zbajerowala w pracy że mam grypę itd. Nie chciałam kłamać, później tego odkręcać że to jednak ciąża, straty taty bo mam tak walnieta szefowa że była by z tego niezła granda. Dlatego od razu poszlam do niej jak tylko się dowiedziałam o ciąży z bety i testów, powiedziałam że nie chce smieniac tylko jeden ciąży i od jutra nie przychodzę do pracy idę na L4 bo czujecie słabo i tyle. Musiała to zaakceptować i tyle! [emoji4]
Dobrze zrobiłaś ze powiedziałaś w pracy :) tym bardziej ze musisz dźwigać! W życiu trzeba patrzeć jak ludzie traktują Ciebie a skoro szefowa ma Cię gdzieś to byłoby bez sensu iść jej na rękę i ryzykować zdrowie nie tylko swoje ! :)

Nonwlasnie to samo pomyślałam że my tu jesteśmy pierwsze A ona będą tu z nami A jeszcze nawet się nie bzykly [emoji23][emoji23][emoji23] hahah
Napewno jeszcze dojdzie sporo dziewczyn. No ja mam mieć @ na poniedziałek a tp 11.10 a co dopiero dziewczyny które będą mieć to na koniec października... one to teraz jeszcze owulacje maja ;p

reklama
Znalazłam coś takiego i przestaje się martwić beta. Może faktycznie owu była wcześniej niż myślę i dlatego teraz mniej rośnie. Nie będę już panikowac i spokojnie poczekam do 11. Mam nadzieję że zobaczę moja dzidzie z mocno bijacym serduszkiem
Mimoza85 czy twoje dane wpisywać ? Jak tak to prosze napisz bo nigdzie nie widzę

Do góry