reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Znalazłam coś takiego i przestaje się martwić beta. Może faktycznie owu była wcześniej niż myślę i dlatego teraz mniej rośnie. Nie będę już panikowac i spokojnie poczekam do 11. Mam nadzieję że zobaczę moja dzidzie z mocno bijacym serduszkiem

Ja w pierwszej ciąży dowiedziałam sie dopiero jakoś w 5-6tc wiec nie zdążyłam nawet żadnej bety zrobić- nawet nie wiedziałam ze takie coś się robi. W drugiej przeżyłam horror przez betę bo najpierw zrobiłam chyba 5 razy i było ok- a później poszłam na pierwsze usg jakoś 5 tydzień skończony a tam nic nie ma - sam pęcherzyk bez zarodka bez całka zoltekgo ... lekarka już mnie chciała dać na oddział bo mówiła ze napewno puste jajo .... ale powiedziała ze mam zrobić znowu betę i powtórzy właśnie i wtedy ona już tak nie rosie bo te liczby to już w takich ilościach ogromnych są ... a ona mówi ze skoro beta mi tak wolno rośnie ze to napewno puste jajo... myslalam ze zawału dostanę. Dlatego to nie ma sensu! Oczywiście synek zdrowy ;p ale ile stresu miałam przez to ;p

reklama
Ja powiedziałam dla swojego czystego sumienia, pomimo że dziewczyny odradzaly [emoji4] Cieszę się że to zrobiłam bo mam już teraz święty spokój [emoji16]

Dobrze zrobiłaś ze powiedziałaś w pracy :) tym bardziej ze musisz dźwigać! W życiu trzeba patrzeć jak ludzie traktują Ciebie a skoro szefowa ma Cię gdzieś to byłoby bez sensu iść jej na rękę i ryzykować zdrowie nie tylko swoje ! :)

Om 31.12.19
Tp 06.10.20
Lekarz 21.02

Ja myśle ze powinnismy się wstrzymać z zamykaniem grupy tu jest narazie garstka dźwięczny napewno jeszcze dołącza. Wrześniowe dziewczyny(2017) zamykały gdzieś koło 3/4 miesiąca naszych ciąż

Napewno jeszcze dojdzie sporo dziewczyn. No ja mam mieć @ na poniedziałek a tp 11.10 a co dopiero dziewczyny które będą mieć to na koniec października... one to teraz jeszcze owulacje maja ;p

No w ładnie też stwierdziłam że bez sensu... ja chyba aż wolałbym zobaczyć kreski na teście i później po prostu pójść do lekarza [emoji4] Ja zrobiłam 2 bety i nie mam zamiaru więcej razy robić, zresztą lekarz dzisiaj przez telefon mi powiedział że nie ma przebyć robić 3 raz [emoji4]
Tak zrobię, przy pierwszej ciąży wogole nie robiłam bety i jakoś mniej się człowiek przejmował, a teraz chucham i dmucham

Też tak sądzę. Chociaż wdzięczny mi radziły bym najpierw poszła nas zwykle l4 zbajerowala w pracy że mam grypę itd. Nie chciałam kłamać, później tego odkręcać że to jednak ciąża, straty taty bo mam tak walnieta szefowa że była by z tego niezła granda. Dlatego od razu poszlam do niej jak tylko się dowiedziałam o ciąży z bety i testów, powiedziałam że nie chce smieniac tylko jeden ciąży i od jutra nie przychodzę do pracy idę na L4 bo czujecie słabo i tyle. Musiała to zaakceptować i tyle! [emoji4]
Dobrze zrobiłaś ze powiedziałaś w pracy :) tym bardziej ze musisz dźwigać! W życiu trzeba patrzeć jak ludzie traktują Ciebie a skoro szefowa ma Cię gdzieś to byłoby bez sensu iść jej na rękę i ryzykować zdrowie nie tylko swoje ! :)

Nonwlasnie to samo pomyślałam że my tu jesteśmy pierwsze A ona będą tu z nami A jeszcze nawet się nie bzykly [emoji23][emoji23][emoji23] hahah
Napewno jeszcze dojdzie sporo dziewczyn. No ja mam mieć @ na poniedziałek a tp 11.10 a co dopiero dziewczyny które będą mieć to na koniec października... one to teraz jeszcze owulacje maja ;p

reklama
Znalazłam coś takiego i przestaje się martwić beta. Może faktycznie owu była wcześniej niż myślę i dlatego teraz mniej rośnie. Nie będę już panikowac i spokojnie poczekam do 11. Mam nadzieję że zobaczę moja dzidzie z mocno bijacym serduszkiem
Mimoza85 czy twoje dane wpisywać ? Jak tak to prosze napisz bo nigdzie nie widzę

Do góry