reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Czytaj uważnie [emoji6]
Acard na rozrzedzenie krwi, czyli dobre dotlenienie. Nie wiem czy każda ciężarna powinna go brać (nie sądzę)
Chyba tylko te po stratach. Zapytaj lekarza.
Dziewczyny widzę że dużo z Was bierze accard, w czym to pomaga bo szczerze mówiąc ja nie biore i gin też nic nie mówił o tym, jedynie biorę dupka i suplementy.

reklama
Czytaj uważnie [emoji6]
Acard na rozrzedzenie krwi, czyli dobre dotlenienie. Nie wiem czy każda ciężarna powinna go brać (nie sądzę)
Chyba tylko te po stratach. Zapytaj lekarza.
Ja jestem po kilku stratach i nie biorę więc to nie taki standard.
Chyba tylko te co znają przyczynę poronień mogą brać bo w ciemno to wątpię żeby ktoś przepisywał tylko dlatego że poronienie było

Dziewczyny widzę że dużo z Was bierze accard, w czym to pomaga bo szczerze mówiąc ja nie biore i gin też nic nie mówił o tym, jedynie biorę dupka i suplementy.
Accard poprawia krążenie, rozrzedza krew. Jak ktoś ma z tym problemy, to to pomoże, a więc także w ukrwieniu endometrium. Ja natomiast nie popieram zażywania tego, mimo że bez recepty, na własną rękę. Pamiętajmy, że to rozrzedza krew :) Każdy sam podejmuje decyzje, ale wg mnie taki lek bierze się tylko jak lekarz zdecyduje. Bez ciąży dziewczynom krew leciała z nosa lub miały większe i dłuższe krwawienia miesiączkowe właśnie z rozrzedzenia krwi (takie czytałam posty).

Ja brałam Accard z zalecenia gine tylko przez kilka miesięcy gdy po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych miałam za dużą krzepliwość krwi w badaniach, to chyba nazywa się za krótki czas krzepnięcia (o kilka sekund za szybko krzepła mi krew i istniało ryzyko zakrzepów).

Wstrzykuję Neoparine 0,4 mg raz dziennie.

Opakowanie 10 sztuk kosztuje 80 pln, nie jest refundowane na ciążę.
Niestety będę to wstrzykiwać do porodu albo i dłużej. Słyszałam, że w połogu też się podaje.
To mi to samo lekarz zalecił, ale czekam jeszcze na konsultacje u innego gina żeby się upewnić

A propos lekow. Tak jak i w ciazy jak i nie. Nie wszystko mozna brac na wlasna reke nawet jak jest bez recepty. Jesli lekarz przypisze a macie watpliwosci skonsultujcie to z innym :) to tak samo jak z diagnozą :)

Na moim przypadku niektore wiedza jak lekarz moze zryć mózg... i ile nerwow z tego bylo :) druga opinia nigdy nie zaszkodzi :)

Ja czasem mam wrazenie ze mam to na czole napisane [emoji23]
Moja mama dziś do mnie: Ty jesteś w ciąży?! A ja, że skąd wie?? A ona, że zna mnie całe życie i już miesiąc temu jak mnie widziała, to po prostu wiedziała, ale nie chciała dopytywać, bo wie jak było wcześniej [emoji3526][emoji7] Matczyna intuicja wymiata po prostu [emoji7][emoji3531]

reklama
Do góry