reklama
Ja też biorę Duphaston i Accard a zastrzyki w brzuch z jakiego powodu dostajesz?Byłam rano u gina.
10+5 na dzień dzisiejszy. Tętno jest.
Wielkość zarodka prawidłowa.
Widać już kość nosową i kark też wydaje się być ok. Ale to okaże się dopiero 18 marca na USG genetycznym.
(Sprawdzamy tętno co wizytę, gdyż dwie ostatnie ciąże się zatrzymały)
Morfologia ok, choć jak powiedział lekarz: "dupy nie urywa". Wszystko na granicy normy.
Toksoplazmoza, różyczka, HIV, weneryczne i cała reszta ok.
Następna wizyta 28 marca.
Z leków to nadal Duphaston, Acard, zastrzyki w brzuch.
Folami83
Fanka BB :)
Jakie były problemy , że musisz brać Duphaston ?Ja też biorę Duphaston i Accard a zastrzyki w brzuch z jakiego powodu dostajesz?
DittavonTeese
Zastrzyki w brzuch na rozrzedzenie krwi i tym samym dotlenienie.
To samo Acard tyle, że doustnie.
Duphaston na wszelki wypadek pewnie do końca I trymestru.
To chyba standard po poronieniach lub obumarłych (zatrzymanych) ciążach.
Suplementów nie biorę. Szukam czegoś co mogę rozdrabniać lub rozgryzać. Nie przełknę wielkiej tablety [emoji849]
Suplementów nie biorę. Szukam czegoś co mogę rozdrabniać lub rozgryzać. Nie przełknę wielkiej tablety [emoji849]
bleucoco
Nie słyszałam o czymś takim TSH prawie zerowe to nadczynność tarczycy. Im wyższe, tym większa niedoczynność. Widocznie jesteś wyjątkowym przypadkiem, albo są jakieś inne uwarunkowania takiego stanu Co innego gdy ktoś ma wyciętą tarczycę, ale to nie można porównywać wtedy wyników badań takiej osoby z osobą z chorobą tarczycy...Ja nie produkuję tsh w ogóle a mam niedoczynność.
Jakie były problemy , że musisz brać Duphaston ?
Powiem Ci szczerze, że nie mam pojęcia może dlatego że pod moim sercem biją dwa serduszka, poza tym od lat zmagam sie z endometriozą, a dwa lata temu urodziłam wczesniaczka.
Ja biore centrum femine te co są w trakcie ciąży i powiem Ci ze ja je gryzę i jest spoko.Zastrzyki w brzuch na rozrzedzenie krwi i tym samym dotlenienie.
Kochana a mogę zapytać jakie zastrzyki bierzesz? Mi też lekarz proponowal ale stwierdził że to moja decyzja bo te które proponowal są nierefundowane i zalecane przez ginekologow za granicą.Zastrzyki w brzuch na rozrzedzenie krwi i tym samym dotlenienie.
reklama
DittavonTeese
Wstrzykuję Neoparine 0,4 mg raz dziennie.
Opakowanie 10 sztuk kosztuje 80 pln, nie jest refundowane na ciążę.
Niestety będę to wstrzykiwać do porodu albo i dłużej. Słyszałam, że w połogu też się podaje.
Opakowanie 10 sztuk kosztuje 80 pln, nie jest refundowane na ciążę.
Niestety będę to wstrzykiwać do porodu albo i dłużej. Słyszałam, że w połogu też się podaje.