Rozumiem po obciążeniu masz dobry cukier ale ten ranny juz wystarczy do stwierdzenia cukrzycy niestety ale w suNie mam podanych norm po obciążeniu. Tylko pisze mój wynik
reklama
Karolina*87
Fanka BB :)
Masz racje właśnie przeczytałam, że dla kobiet w ciaży powyzej 92 trzeba zrobic już kolejne badania obciążeniowe dlaczego wiec moja gin mi nie kazała? Nie zwróciła uwagi czy co ? Chyba musialabym ją odwiedzić i zapytać..
Nie pamiętam tych norm po obciążeniu ale na czczo w ciąży nie może przekroczyć 92 i tak przekroczenie oznacza cukrzyce ciazowa
Moj tez przeoczyl to w poprzedniej ciąży i stwierdzono mi cukrzyce w 22 tygodniu dopytaj lekarki bo lepiej to kontrolowaćMasz racje właśnie przeczytałam, że dla kobiet w ciaży powyzej 92 trzeba zrobic już kolejne badania obciążeniowe dlaczego wiec moja gin mi nie kazała? Nie zwróciła uwagi czy co ? Chyba musialabym ją odwiedzić i zapytać..
OnaZmijeczka
Strasznie szybko miałaś to badanie z obciążeniem, nawet nie wiedziałam że tak mozna nawet jak już wychodzi podwyzszony, tylko że dopiero po 20 tygWitam dziewczyny ja jestem po badaniach krwi i wyszła podwieszona glukoza 94. Lekarz skierował mnie na próbę glukozy . Dzis odebrałam wyniki i czekam na wizytę w sobotę. Pierwsze pobranie 98
Po godzinie 140
Po 2 godzinach 110. Czy to już pewna cukrzyca ciążowa ?
Ja jeszcze nie miałam żadnych badań w ciąży, muszę się za to zabrać w sobotę
Im zarodek będzie starszy tym będzie lepiej i będzie silniejszy więc takie naczynko nie zaszkodzi mu, oby właśnie tak byłojestem po wizycie i to moje coś to prawdopodobnie naczynie możliwe ze połączone z pępowiną.. bardzo rzadki przypadek... kontrola za 2 tyg i są 2 opcje.. albo to zostanie wchłonięte i będzie ok albo zarodek przestanie sie rozwijać...
pozostaje czekać [emoji52]
Dr Szymon Bednarek, ale niestety duże kolejki do niego. Mi się fartem udalo bo na początku stycznia umawiałam cytologię na dziś dopiero pod koniec stycznia się okazało, że to nie będzie cytologia. Potwierdzać musiałam u kogoś innego bo nie dało rady się wcisnąć
O kurde, chyba się przejade. A co to za lekarz? Jak się nazywa?
GratulujęSiema, mam 5mm i bije mi serduszkoZobacz załącznik 1088172 ❤
Rudaa94
Trzymam kciuki zeby sie wchlonelo :*
jestem po wizycie i to moje coś to prawdopodobnie naczynie możliwe ze połączone z pępowiną.. bardzo rzadki przypadek... kontrola za 2 tyg i są 2 opcje.. albo to zostanie wchłonięte i będzie ok albo zarodek przestanie sie rozwijać...
pozostaje czekać [emoji52]
reklama
Anna 1988
Tak cukrzyca ciążowa.Witam dziewczyny ja jestem po badaniach krwi i wyszła podwieszona glukoza 94. Lekarz skierował mnie na próbę glukozy . Dzis odebrałam wyniki i czekam na wizytę w sobotę. Pierwsze pobranie 98
Po godzinie 140
Po 2 godzinach 110. Czy to już pewna cukrzyca ciążowa ?
Ja w zasadzie miałam stan przecukrzycowy już przed ciążą, glukoza wtedy 105.
Od 5 tygodnia ciąży jestem na insulinie. Doszłam już do 5 jednostek i na pewno mi zwiększa... I przy okazji jestem na diecie.
Możesz próbować uregulować cukry dietą, mi się nie udało i dostałam insuline.