reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Ooo zazdroszczę chciałabym tyle ważyć
Mi wszystko idzie w uda i brzuchu. Ręce chude, nogi chude, a brzuch i uda rosną. Ale u mnie to genetyczne więc nie poradzisz. +4kg? Poszło w brzuch. Szkoda że się nie rozłożyło równomiernie, bo nie mogę nosić bransoletek bo mam za małe nadgarstki. Pierścionek zaręczynowy najmniejszy rozmiar, a co sie go naszukalismyyyy...

reklama
Pierwsze dwa dni były ok a teraz nie daje rady mam jakiś kryzys... jeszcze paliłam dzisiaj w oknie i mnie teście widział jak palę! Zajebiscie!
Mówiłam ze się tu pojawię 😅
Ja tu tylko wpadłam wam życzyć powodzenia tak naprawdę i nudnych 8miu miesięcy ale zagladajcie na tamten wątek dzielcie się doświadczeniami .

Ja też palilam dużo paczkę dziennie długo 12 lat . Jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży dałam sobie 5dni ! 1szy dzień z paczki co zawsze wypaliła pół 2 dzień pół paczki 3dxien 7faj 4d 4fajki 5dzien jedna - zygac to było koniec !
Trzeba sobie pomyśleć tak : co jest ważniejsze palenie czy ta kruszynka co rośnie dla mnie był ważniejszy kropek w 4dni udało mi się wytrzymałam aż 7miesiecy! Po drugim poronieniu zaczęłam. Ale jak widziałam kobietę w zaawansowanej ciąży z petem to to była taka petarda dla mnie . Dziecko rośnie i musi wdychac. Powodzenia dziewczyny w rzuceniu ale rzucie to w cholerę i za kasę oszczędzona kupcie jakieś małe ciuszki taka przyjemność. Powodzenia wszystkim 😉

Wiesz co ja nie mówię że będę palić w zaawansowanej ciąży. Bardzo chce rzucić tylko ciężko mi bardzo i stwierdziłam że nie dam rady z dnia na dzień po prostu mam za słaba psychikę i będę palić Ale z nią na dzień coraz mniej. I tyle! Aż w końcu przestanę. Powiedział dzisiaj mężowi, pojechałam się że nie potrafię tak od razu rzucić A on mi powiedział że zrobię co będę chciała Ale żebym później jak coś będzie nie tak nie miałam wyrzutów sumienia. Czytałam gdzieś że w 4 tyg to nawet dziecko nie jest niczym połączone z matki krwioobiegiem więc myślę że ma chwilę by stopniowo rzucić...
Mówiłam ze się tu pojawię [emoji28]
Ja tu tylko wpadłam wam życzyć powodzenia tak naprawdę i nudnych 8miu miesięcy ale zagladajcie na tamten wątek dzielcie się doświadczeniami .

Ja też palilam dużo paczkę dziennie długo 12 lat . Jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży dałam sobie 5dni ! 1szy dzień z paczki co zawsze wypaliła pół 2 dzień pół paczki 3dxien 7faj 4d 4fajki 5dzien jedna - zygac to było koniec !
Trzeba sobie pomyśleć tak : co jest ważniejsze palenie czy ta kruszynka co rośnie dla mnie był ważniejszy kropek w 4dni udało mi się wytrzymałam aż 7miesiecy! Po drugim poronieniu zaczęłam. Ale jak widziałam kobietę w zaawansowanej ciąży z petem to to była taka petarda dla mnie . Dziecko rośnie i musi wdychac. Powodzenia dziewczyny w rzuceniu ale rzucie to w cholerę i za kasę oszczędzona kupcie jakieś małe ciuszki taka przyjemność. Powodzenia wszystkim [emoji6]

Pojde do tego z ktorym gadalam teraz. Tylko czekam az oddzwoni... 300 zl w tym usg to nie jest drogo. A zawsze sie moge zapisac na nfz w kolejke jak cos. Moze ze w jednej firmie pracujemy to sie dogadamy :)
Dla mnie drogo, ja chodzę do lekarza z badaniem usg na każdej wizycie i płace 100 zł

A w między czasie warto poszukać gdzieś indziej, może bedzie coś taniej. Wydaje mi się ze jeśli ciąża jest bezproblemowa, zdrowa to praktycznie kazdy lekarz taką poprowadzi. Ale to już każda z nas decyduje u jakiego lekarza chce się leczyć [emoji846]
Dla mnie tez to nie malo. Ale poswiece te 300 i moze bede miala dobra opieke. Bo lekarz ma baaardzo dobre opinie

reklama
On przyjmuje u mnie w pracy na nfz :) więc na pierwsza pojde prywatnie. On u nas jest do najtrudnieszych przypadkow ogolnie. A ze ma ponoc najlepsze usg w miescie to moze cos powie. A nie ten na 30letnim sprzecie.
Nie mam jakichs specjalnych problemow zdrowotnych poza ortopedycznymi. Z sercem mialam ale kardiolog stwierdzil ze juz jest ok i nie mam co przychodzic poki co, ale chyba sie wybiore sprawdzic.

Wlasnie mi sie fajek malo nie cofnal... dobrze ze od razu mialam picie pod reka. Maz poszedl mi po cos smacznego :)
A w między czasie warto poszukać gdzieś indziej, może bedzie coś taniej. Wydaje mi się ze jeśli ciąża jest bezproblemowa, zdrowa to praktycznie kazdy lekarz taką poprowadzi. Ale to już każda z nas decyduje u jakiego lekarza chce się leczyć [emoji846]

Do góry