reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny pytanko dotyczy vitamin dla kobitek w ciąży, jakie przyjmujecie, jakie polecacie,konkretnie nazwa..
I jak to jest z tym jodem,faktycznie dopiero po 10 tyg lepiej zaczac? Ja aktualnie biore OmegaMedOptima

To jesteśmy w podobnym etapie. U mnie co poniedziałek przychodzi następny tydzień, jutro 6 będzie 'skończony', czyli 6+0.

Ale jak tak czytam dziewczyny na forum to moja ciąża ultra młoda się wydaje 😀 choć różnica prawie żadna 😋

No to razem czekamy. Powodzenia jutro 😘
Ja tu z nas wszystkich mam chyba najmłodsza ciążę ale jutro kończę 6ty tydzień i od wtorku zacznie się 6+ 😍 chciałabym juz mieć z 8 albo 9ty tydzień jak niektóre z was .

No to razem czekamy. Powodzenia jutro 😘
Ja tu z nas wszystkich mam chyba najmłodsza ciążę ale jutro kończę 6ty tydzień i od wtorku zacznie się 6+ 😍 chciałabym juz mieć z 8 albo 9ty tydzień jak niektóre z was .

Heheh a jak juz będziesz w 9 to bedziesz chciala w 12... a potem 16 i 20 itd...
Tak to juz u nas jest...

To jesteśmy w podobnym etapie. U mnie co poniedziałek przychodzi następny tydzień, jutro 6 będzie 'skończony', czyli 6+0.

Ale jak tak czytam dziewczyny na forum to moja ciąża ultra młoda się wydaje 😀 choć różnica prawie żadna 😋
Ja mam to samo 🙈 wydaje mi się ze jestem tyle do tyłu. Ja mam co wtorek czyli worek zaczynam 6+0 czyli między nami jeden dzień . Chciałabym juz 10ty tydzień najlepiej no cóż spokojnie czekamy

Heheh a jak juz będziesz w 9 to bedziesz chciala w 12... a potem 16 i 20 itd...
Tak to juz u nas jest...
To samo dziś mężowi powiedziałam to samo ze chciałabym juz mieć 8,9 tydzień choć jakbym miała ten 8,9 tydzień teraz to bym chciała 12 itd 😂.
Ale mam nadzieje i wiarę w sobie ze będzie dobrze przychodzi lekki kryzys ale szybko mija.

UJ ja mam to samo nic nie pomaga jak co 4 dni idę na kabelek to aż z sił opadam. Pije ok 3.5 , 4 litrów napojów dziennie jem duż warzyw i owoców ale to też na nic. A siemienia lnianego niedawno rady więc trudno musimy wytrwać. Trochę mi lżej jak piję miętę z rumiankiem.
Dziewczynki mam takie nietypowe pytanie
Jak sobie radzicie z zaparciami bo mam duże i ciężko mi 2ke zrobić [emoji848][emoji85] wiem ze w ciąży to może być ale aż tak [emoji32] coś na to jest . Pije dużo wody ale to nie pomaga

Dziewczyny pytanko dotyczy vitamin dla kobitek w ciąży, jakie przyjmujecie, jakie polecacie,konkretnie nazwa..
I jak to jest z tym jodem,faktycznie dopiero po 10 tyg lepiej zaczac? Ja aktualnie biore OmegaMedOptima
Ja biorę femibion 1 . A potem po 12 tyg kupie pregnacare ten max czy jakoś tak . On jest dość popularny w UK i polecany wiec chyba to . Ale mi się wydaje ze co nie wybierzesz będzie ok tego jest cała masa . Może któraś z dziewczyn ci jeszcze coś podpowie 😉

Zobacz załącznik 1086625Zobacz załącznik 1086626Zobacz załącznik 1086627Zobacz załącznik 1086628Zobacz załącznik 1086629

To i ja się pochwale moim Zwierzyńcem.
Dziewczyny cały czas was podczytuje ale nie pisze ze względu przedewszystkim na brak czasu [emoji85] strasznie nie doceniałem pierwszej ciąży jak mogłam skupić się na sobie i ciąży a teraz przy 2,5 latce nawet nie wirnika się nazywam [emoji23] co do moich objawów nadal brak z czego się cieszę bardzo ale jakoś brak sił i chęci ale obstawiam pogodę . Strasznie bym chciała ciepło i słoneczko odrazu wigor by wrócił [emoji57] gratuluje kolejnych bliźniaków i serduszek i wszystkich dobrych wieści [emoji1376][emoji7]
No cudny zwierzyniec 😍 Jak sie psy z kotami dogadują? My mamy owczarka, maine coona i chomika - istny lancuch pokarmowy 😂

reklama
UJ ja mam to samo nic nie pomaga jak co 4 dni idę na kabelek to aż z sił opadam. Pije ok 3.5 , 4 litrów napojów dziennie jem duż warzyw i owoców ale to też na nic. A siemienia lnianego niedawno rady więc trudno musimy wytrwać. Trochę mi lżej jak piję miętę z rumiankiem.
O kurcze to trzymaj się jakoś może ten kompot wypróbować ze śliwek ja będę jutro robić . To jest problem taki bym powiedziała duży problem 🙁

Do góry