reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Może to hormony? Nosek do góry 😘 ja wczoraj też miałam wkur*a na mojego, aczkolwiek nie zawinił nic. skończyło się śmiechem i żartami w stylu : "wrobiłeś mnie w dziecko, to teraz się męcz że mną" :p

Ja od rana czułam sie jak kupa g***a 🙁 teraz już mi trochę lepiej za to mój czcigodny małżonek mnie wku***ł. Kiedyś go zostawie to sie zdziwi.

reklama
Dzięki dziewczyny fajnie ze można na was liczyć spróbuję tej mikstury ze śliwkami może ugotuje kompot ze śliwek i morele tez kupie .
Ja dziś calutki dzień zamierzam odpoczywać mam jakiś film po obiedzie go ogladne nie zamierzam się ruszać ze sofy aż do wieczora . Taki leniwy dzień ale trzeba się oszczędzać . Jutro o 10 wizyta trzeba się zrelaksować. Moze będzie widać już dzidzie oby

Mi na zaparcia w pierwszej ciazy pomagało picie co najmniej jednej szklanki wody po wymoczeniu suszonych śliwek. Te suszone śliwki potem dodawałam do jogurtu. Często jadłam kiwi, otręby, owsianki. I przeszło. Choć hemoroidów i tak się dorobiłam :/
Dzięki dziewczyny fajnie ze można na was liczyć spróbuję tej mikstury ze śliwkami może ugotuje kompot ze śliwek i morele tez kupie .
Ja dziś calutki dzień zamierzam odpoczywać mam jakiś film po obiedzie go ogladne nie zamierzam się ruszać ze sofy aż do wieczora . Taki leniwy dzień ale trzeba się oszczędzać . Jutro o 10 wizyta trzeba się zrelaksować. Moze będzie widać już dzidzie oby

Zobacz załącznik 1086625Zobacz załącznik 1086626Zobacz załącznik 1086627Zobacz załącznik 1086628Zobacz załącznik 1086629

To i ja się pochwale moim Zwierzyńcem.
Dziewczyny cały czas was podczytuje ale nie pisze ze względu przedewszystkim na brak czasu [emoji85] strasznie nie doceniałem pierwszej ciąży jak mogłam skupić się na sobie i ciąży a teraz przy 2,5 latce nawet nie wirnika się nazywam [emoji23] co do moich objawów nadal brak z czego się cieszę bardzo ale jakoś brak sił i chęci ale obstawiam pogodę . Strasznie bym chciała ciepło i słoneczko odrazu wigor by wrócił [emoji57] gratuluje kolejnych bliźniaków i serduszek i wszystkich dobrych wieści [emoji1376][emoji7]

piękny zwierzyniec ! :)

Dziewczynki mam takie nietypowe pytanie
Jak sobie radzicie z zaparciami bo mam duże i ciężko mi 2ke zrobić [emoji848][emoji85] wiem ze w ciąży to może być ale aż tak [emoji32] coś na to jest . Pije dużo wody ale to nie pomaga

Mi pomagają jabłka, suszone śliwki i dużo wody. Tez cierpię.

Ja nigdy nie miałam problemów z wyproznianiem się,ale od tygodnia to istny dramat. 3 suszone śliwki trzeba na noc zalać gorącą wodą i rano na czczo zjeść śliwki i popic woda,w ktorej się moczymy. Sposób sprawdzony przez bliską mi osobę,wiec wiem że może pomóc. No i może kapusta kiszona coś pomoże. Od jutra zacznę to stosować.

Potwierdzam sposób ze śliwkami świetny.

Ja musiałam zrezygnować z naturalnych metod bo wzdęcia były po nich gorsze niż zaparcie. Jak już naprawde jest źle to stosuje Melilax mikrowlewkę. Można też laktulozę ale w ciąży u mnie też powoduje potworne wzdęcia. Co ciekawe jak nie jestem w ciąży to żadna z metod mnie tak nie rozdyma.

reklama
ja mam straszne ! A nigdy nigdy wcześniej nie miałam...

też mam jutro wizytę :)
No to razem czekamy. Powodzenia jutro 😘
Ja tu z nas wszystkich mam chyba najmłodsza ciążę ale jutro kończę 6ty tydzień i od wtorku zacznie się 6+ 😍 chciałabym juz mieć z 8 albo 9ty tydzień jak niektóre z was .

Do góry